Keltininko namelis prikeltas naujam gyvenimui

Uostamiesčio centre esančioje AB "Klaipėdos laivų remontas" teritorijoje baigta istorinio pastato - Keltininko namelio - rekonstrukcija. Tai antrasis bendrovių "Achema" ir "Eika" sudaryto konsorciumo "Jūros vartai" įgyvendinamo projekto statinys, atveriantis duris visuomenei.

Rekonstruotame pastate įsikūrė keturių žvaigždučių, 20 kambarių viešbutis "Old port" ("Senasis uostas") su restoranu ir beveik 100 kv. m. dydžio konferencijų sale. Viešbutis priklauso bendrovei "Baltijos Dorė" Klaipėdoje taip pat valdančiai "Navalio" viešbutį.

Keltininko namelis istoriniuose šaltiniuose minimas jau nuo XVII a. Čia veikė Kelto ir vadinamoji Rąsto tarnybos. XIX a. pradžioje statinys perstatytas į ištaigingą klasicistinio stiliaus pastatą.

"Klaipėdos laivų remonto" generalinio direktoriaus Alvydo Butkaus teigimu, tiek šis, tiek kiti įmonės valdomoje teritorijoje esantys istoriniai pastatai sovietmečiu buvo apleisti. Todėl bendrovė, įgyvendinama "Jūros vartų" projektą, pirmiausia siekia renovuoti išlikusius architektūros paminklus.

"Rekonstruotas autentiškas senosios Klaipėdos pastatas, kurio formas, išorės ir vidaus apdailos detales architektai atkūrė pagal išlikusias XX a. pradžios fotografijas", - pažymėjo A. Butkus.

Keltininko namelis – vienas iš trijų miestui grąžinamų svarbių istorinių pastatų. 2007 m. vasara buvo baigta XVIII a. statyto Karališkojo sandėlio pastato rekonstrukcija. Jame įrengtas jachtklubas su jachtų aptarnavimo centru, laivybos reikmenų parduotuve, kreiserinio buriavimo mokykla, picerija. Netrukus duris turėtų atverti ir kitas renovuotas XVIII a. statinys – Ryžių malūnas. Čia taip pat veiks viešbutis "Old port" ("Senasis uostas") ir restoranas. Šių trijų pastatų rekonstrukcijos vertė - apie 17 mln. litų.

Įgyvendinus visą "Jūros vartų" projektą, buvusi uždara, gamybinė "Klaipėdos laivų remonto" teritorija taps nauja ir išskirtine uostamiesčio laisvalaikio ir pramogų erdve su viešbučiais, kavinėmis, specializuotomis parduotuvėmis, paslaugų centrais.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.13749599sec.