Aurela įsigijo didžiausią Baltijos šalyse keleivinį lėktuvą

Užsakomųjų skrydžių bendrovės "Aurela" parką papildys - didžiausias ir vienintelis Lietuvoje bei Baltijos šalyse lėktuvas - "Boeing 757". Vienas saugiausių "Boeing" šeimos atstovų pasaulyje, atitinkantis visus Europos Sąjungos keliamus skrydžių saugos reikalavimus, į Lietuvą atskrenda šių metų vasario 13 dieną. Lėktuvo nusileidžiant Vilniaus oro uoste laukiama 14.00 valandą.

"Šis lėktuvas ženkliai praplės mūsų skrydžių geografiją", - teigė Valdas Barakauskas, bendrovės "Aurela" generalinis direktorius. Pasak jo, jau suplanuota ir pirmoji kelionė šiuo lėktuvu – į Indiją.

"Džiaugiamės, kad pirmieji savo klientams pasiūlėme skrydžius naujuoju "Boeing 757", kuris leis žymiai sutrumpinti tolimųjų kelionių trukmės laiką. Jau vasario mėn. pabaigoje vyks pirmasis reisas į Indiją. Vėliau planuojame skrydžius ir į Kubą, Tailandą, Venesuelą," – sakė UAB "Novaturas" generalinis direktorius Vidas Paliūnas.

"Boeing 757" talpina 212 keleivių ir be sustojimo gali nuskristi iki 7000 kilometrų. Kreiserinis greitis – 850 km/h. Be nutūpimo lėktuvas gali pasiekti ne tik populiarius kurortus Indijoje, Azorų, Kanarų salose, bet ir rytinę Amerikos pakrantę – Monrealį ir Torontą Kanadoje, Niujorką Jungtinėse Amerikos Valstijose.

"Tai ne tik labai galingas, bet ir itin modernus lėktuvas, kurį tikrai įvertins tiek skrendantys verslo tiek ekonomine klase, - džiaugėsi Valdas Barakauskas. Kaip akcentavo įmonės generalinis direktorius, tai ilgalaikė investicija, kuri neabejotinai atsipirks.

Aštuonerių metų padangių galiūnas buvo įsigytas maždaug už 100 mln. litų. Šiuo metu lėktuvas jau perdažytas aviakompanijos "Aurela" spalvomis. Laineryje kaip ir daugelyje tolimųjų skrydžių lėktuvų, keleivių patogumui yra įdiegtos video, audio sistemos. Į lėktuvo modifikavimą "Aurela" papildomai investavo beveik 5 mln. litų, iš kurių dalis skirta salono perplanavimui ir atnaujinimui.

Naujajam pirkiniui valdyti buvo specialiai paruošta 10 pilotų ir 10 technikų. Aviakompanijos "Aurela" įgulų nariai neseniai grįžo iš mokymų Islandijoje bei Suomijoje, o 10 bendrovės technikų ir inžinierių buvo apmokyti aukštos kvalifikacijos Lufthansos instruktorių. Į apmokymus investuoti 3 mln. litų.

Per 2007 metus aviakompanija "Aurela" skraidino 31 proc. daugiau keleivių nei per 2006 metus. Šiuo metu "Aurela" lėktuvų parką sudaro du turistinės klasės 148 vietų "Boeing 737-300" orlaiviai ir vienas 9 vietų verslo klasės orlaivis "Hawker 850XP". 2008 metais planuojama įsigyti dar vieną "Boeing 757" tipo lėktuvą.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.40612698sec.