Italijos dienraštis ”Corriere della Sera”: italai Velykų atostogoms rinkosi Lietuvą

Didžiausias Italijos dienraštis „Corriere della Sera“ š.m. balandžio 11 d. numeryje praneša, kad šiais metais per Velykų atostogas italai rinkosi ne tik Paryžių, Londoną ar Madridą, bet buvo tiesiog “bumas skrydžių į Baltijos šalis”. Publikacijos autorė, atlikusi Lombardijos regiono išvykstamojo turizmo srautų tyrimą, nustatė, kad “be didelių klasikinių turų, tokių kaip Paryžius, Londonas, Madridas, pakilo Baltijos šalių populiarumas, o pačioje viršūnėje puikuojasi Lietuva ir jos sostinė Vilnius”.

Lietuvos Turizmo informacijos centro (TIC) Romoje direktorė Kristina Šarkytė džiaugiasi, kad daugelis aviakompanijų, kurios siūlo netiesioginius reisus, jau suformavo grupes skrydžiams į mūsų šalį ir vietų belikę išties mažai. “Būtent todėl į Lietuvą netiesioginiais reisais panoro skraidinti Belgijos ir Austrijos oro linijos. Prieš mėnesį teko lydėti žurnalistus į Lietuvą, tuomet „Airbaltic“ kompanijos bilietas kainavo apie 500 eurų, liepos mėnesį likusių bilietų kainos siekia net 900 eurų. Svarbu suprasti, kiek darbo įdėta, kad italai vietoj tiesioginio skrydžio pirmyn ir atgal į Tailandą, Japoniją ar Niujorką už 300 eurų pasirinktų kelionę į Lietuvą”.

Balandžio mėnesį Lietuva puikavosi „Donna Moderna“, leidžiamo 800 tūkst. egz. tiražu, puslapiuose, „Il Giornale“ dienraščio priede „Tempi“, siekiančiame milijono tiražą, o Trakų nuotrauka ir vėl papuošė vieno svarbiausių prestižinių turizmo leidinių “Itinerari e Luoghi” viršelį. Šiuo leidinio tiražas siekia 300 tūkst. egzempliorių.

Mūsų šalimi susižavėję Italijos žurnalistai pakvietė žurnalo “Il Giornale” skaitytojus vykti į Lietuvą ir per kelias savaites jau susirinko 150 žmonių grupė. “Vienas didžiausių mūsų pasiekimų - Italijos kelionių operatoriai jau pageidauja turų po Lietuvą, o ne po Baltijos šalis. Šią puikią žinią išgirdome iš „Lithuaniantour“ agentūros atstovo Italijoje Pawel Jeglinski, kuris liko patenkintas ir „Globe 2009“ mugės rezultatais. Esame dėkingi visiems verslo atstovams, kurie investuoja Italijoje į muges ir taip padeda pasiekti gerų rezultatų. Taip pat labai vertinu Lietuvos ambasadoriaus Šarūno Adomavičiaus pagalbą, be kurios Lietuvos įvaizdis Italijoje nebūtų toks puikus“, - sako Kristina Šarkytė.

Lietuvos TIC Romoje š.m. balandžio 22 pažymėjo savo vienerių metų gimtadienį. Ta proga biure susirinko 30 žurnalistų, rašančių turizmo ir kelionių temomis. Lietuvos TIC Romoje įteikė premijas už geriausią straipsnį ir geriausią metų nuotrauką. „Žmogiškų kontaktų dėka šioje šalyje net ir nedidelėmis sąnaudomis galima pasiekti išties daug, nes Italijoje svarbiausia - žmogiškasis ryšys”, - tvirtina Lietuvos TIC Romoje vadovė.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.81007195sec.