Neringoje – įspūdingas Naujųjų 2019-ųjų sutikimas

Gamta ir tik Neringai būdingi šventiniai papuošimai gražiausiame Baltijos pajūrio kurorte kuria ypatingas nuotaikas. Kitaip nei didžiuosiuose miestuose, Neringoje šventinis šurmulys daug ramesnis, o gyvenimo eiga daug kartų lėtesnė, kviečianti stabtelėti ir grožėtis – aplinka, gyvenimu, artimaisiais bei drauge kuriamais ryšiais.

Šventę pajus kiekvienas tiesiog būnantis Neringoje. Draugiją čia kuria ne tik Baltijos jūra ir Kuršių marios, bet ir įvairiuose kurorto erdvėse vykstantys edukaciniai užsiėmimai, koncertai, parodos. O ypatinga muzikinė programa džiugins paskutinę šių metų dieną.  

Gruodžio 31-ąją į koncertą, vyksiantį ant vieno iš Nidos molų kviečia Šarūnas Meškys. Įspūdingą Kuršių marių ir Parnidžio kopos panoramą atlikėjas papildys atliekama kompozitoriaus Yanno Tierseno muzika. „Sugrįžimas ant molo: EUSA/NIDA“ – taip vadinsis po atviru dangumi skambėsiantis koncertas, kurio metu šildys ne tik romantiška muzika, bet ir šilti gėrimai (pradžia 15 val.).

Juodkrantėje gruodžio 31-ąją vyksiančio naujametinio koncerto metu klausytis smuiko ir gitaros dvikovos kviečia Zbignevas Levickis ir Aurelijus Globys. Amžių dvikova vyks Liudviko Rėzos kultūros centro koncertų salėje (L. Rėzos g. 54 C99), pradžia 20 val.

Likus kelioms valandoms iki lemtingo vidurnakčio Nidoje skambės koncertas „Palydint šimtmetį“, į kurį kviečia operos solistai Eugenijus Chrebtovas (baritonas), Tomas Pavilionis (tenoras) kartu su kitais muzikos atlikėjais. Koncertas vyks Nidos kultūros ir turizmo informacijos centre „Agila“, pradžia 22. 30 val.

Palydėti senuosius ir sutikti Naujuosius 2019-uosius metus Neringa kviečia prie šventinių eglių Nidoje, Juodkrantėje, Preiloje ir Pervalkoje.

Naujametiniai šokiai ir pokalbiai tęsis ir pirmąją Naujųjų metų dieną, kuomet folkloro ansamblio „Giedružė“ nariai pilstys šventišką kuršišką žuvienę. Visų gyvenviečių gyventojai ir svečiai kuršiškos žuvienės ragauti kviečiami sausio 1-ąją prie Nidos eglės, pradžia 13 val.

Visi šventiniai renginiai – nemokami.


KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.18446302sec.