Spalvingas gyvos muzikos iš Baltarusijos koncertų ciklas KultFluxe

Maloniai kviečiame į spalvingą gyvo garso koncertų seriją, prasidėjusią praeitą šeštadienį KultFlux kultūros platformoje ant vandens. Ciklą pradėjo Reggae kolektyvas Addis Abeba, sutraukusi minią šio stiliaus muzikos gerbėjų.

Artimiausias koncertas: grupė „NagUal“, šį penktadienį, spalio 31 d., 21 val.
Vieta: KULTFLUX paviljonas šalia Karaliaus Mindaugo tilto, krantinėje prie Lietuvos energetikos muziejaus

Šį penktadienį, spalio 31 d., gros siurrealistinio folko atstovai NagUal, o artimiausiu metu - „beprotiško kosminio sinti-panko“ Kassiopeia atlikėjai ir aštuonių žmonių „freak-cabaret band“ Serebriannaja svad‘ba, kurie garsėja savo pasirodymais, dažnai balansuojančiais tarp koncerto, spektaklio ir performanso žanrų, kas kartą stebinančių savo vaizduote ir energija. Įėjimas į visus koncertus – nemokamas.


Spalio 25 d. 2008 (šeštadienį)
REGGAE LIVE AT KULTFLUX
Addis Abeba (Baltarusija) LIVE
su dj Faya Selekta (Zion Explorers)

durys: 21:00
live: 22:00
įėjimas: nemokamai

Addis Abeba – tai roots reggae dainos, kurių tekstai pripildyti troškimu patekt į Zioną, lydimos riebių bosinių riddim'ų, bongų, virtuoziškų klavišinių ir sielos vibracijų susimaišiusių su akustiniu virpesiu. Addis Abeba muzikantai negali likti abejingi tam, kas vyksta užknisusiame Babilone. Todėl jie ir neapsiriboja vien tik JAH garbinimu, o dainuoja ir apie siaubingą paukščių gripą, ir apie nelengvą gyvenimą Černobilyje, ateivių invaziją į taikų tylų kaimelį, apie paprastą milicininką Vasią. O iki soties prisijuokavę, stačia galva neria į gražią funk'o jūros romantiką, liūliuojančią meilę ir hito “Grib Trip” malonų ausų kutenimą švelniais klavišų garsais beviltiškai pasiklydusiais rudediniame miške.

www.myspace.com/oneearstereo


Spalio 31 2008 (Penktadienis) GEROSIOS MIŠKO, PELKIŲ IR UPIŲ DVASIOS KULTFLUX PLATFORMOJE.
NagUal
su dj A. (OES) - Halloween music
fire show: Smaragdo miestas

durys: 21:00
live: 22:00
įėjimas: nemokamai

Grupė “NagUal” pristato save, kaip atviro tipo visureigį skirtą klajoti po didžiąsias pelkes. Jie išgauna garsus iš 30-ies klasikinių ir autentiškų instrumentų, tokių kaip cimbolai, didžeridu, dūdmaišis, šaukštai, gitara ir t.t., ir netgi paprastas kibiras. Jie dainuoja apie “džabo džabo chia, uooo kja kja khako, tik tik tik chju” ir nepataiko nei į vieną formatą. NagUal kūryboje viskas susideda iš imrovizacijų. Tai savotiškas “šamanizmas”, informacijos, nuotaikos ir emocijų perdavimas balso pagalba. Jų kompozicijų pamatu gali būti bet kas: ir pasaulinė muzikinė etnokultūra, ir vidinis kosminės akimirkos jausmas. Jie patys sukuria savo dainas ir daro iš jų tokį foklorą, koks jiems patinka. Jie turi savo kalbą, bet ji suprantama ir nėra reikalingas joks vertimas, - taip dainuoja širdis. Grupės muzikantai atlieka neįtikėtiną muziką, turinčią savyje kalbinius ir trans-ekspresyvinius motyvus iš viso pasaulio.
www.myspace.com/nagualia
www.nagualia.net/
www.myspace.com/oneearstereo
www.smaragdomiestas.lt


Lapkričio 7 2008 (penktadienis) LAUKINIS BALTARUSIŠKOS KOSMINĖS MUZIKOS VAKARAS AT KULTFLUX
KASSIOPEJA (BY) LIVE
su dj Deneez (OES) – triphop, dub, freestyle

durys: 21:00
live: 22:00
įėjimas: nemokamai

“Beprotiško kosminio sinti-panko protėvių sugrįžimas”- taip Baltarusijoj parašė apie grupės susijungimą 2007 metais.

Kassiopeja – tai 90-ais susikūrusi grupė, kurią prisimenant dažniausiai skambėdavo žodis “kosmosas” :-)

Kassiopeja nepasiduoda aprašymui, kiekvieną kartą skirtingas sceninis įvaizdis – marsiečiai, gigantiškos įvairiaspalvės bakterijos, netikėti pompastiški baltarusiški žydai, arba linksmi kosminiai sliekai iš skirtingų Deivido Linčo filmų.

Kassiopejos dainos ironiškos, pilnos trapių baladės vaizdinių, išlaikytos ekletiškoje stilistikoje, sujungiančioje 'synthi-pop', 'electro', 'techno', 'industrial', naivų futuristinį 'pop' ir psichodelinį 'easy listening'.

“Tai ne dėmės, tai mano kovinė spalva, aš – meilės Čingadžgukas!” - dainuoja jie - “ištepsiu strėles Kupidono krauju, manes nemylėti – pavojinga!”.
Kassiopeja – tai priminimas apie tai, kad netgi nevertinant savęs labai rimtai, galima kurti genialią muziką.
www.myspace.com/oneearstereo

Lapkričio 15 2008 (šeštadienis) IŠKILMINGAS KULTFLUX UŽDARYMAS
FREAK-CABARET BAND SEREBRJANAJA SVAD’BA (BY) LIVE
su dj Genys (OES), Direktorius. Muzika – world freestyle.

durys: 21:00
live: 22:00
įėjimas: nemokamai


“Freak-cabaret band Serebrennaja Svadba” – tai tarptautinė muzikantų draugija, kuriuos vienija sveikos mintys, geras apetitas ir švelni meilė Prancūzijai.

“Serebrennaja Svadba” (sidabrinės vestuvės) - tai klajokliai ir keliautojai iš prigimties, kuriantys gyvenimo džiaugsmo persmelktą muziką. Jie yra chuliganizmo mėgėjai, kuriems kompaniją sudaro bandža, akordeonas, kontrabosas, būgnai, dūdos ir smuikas.

Grupės pasirodymas – tai kabaretas – bufonados, muzikos, teatro, triukų, lėlių ir viso ko įmanomo mišinys. O “freak” šiuo atveju yra kažkas kvailoko, keistuoliško, be patoso, ekscentriško ir emocianalaus. Viskas kartu – tai mažas balaganėlis, juokingas ir jaudinantis šou, artimas visiems ir kiekvienam.

Dainos-istorijos su savo personažais, herojais ir herojomis, gyvenančios žiūrovų akyse su savo nuoširdumu ir tikrumu. Viskas apie meilę, sielą draskančias kančias, širdgėlą. Atliekamos rusų kalba ir prancūzų, svajonių kalba.

Kiekvienas pasirodymas – vienintelis toks, išskirtinis. Prigimtinio šansono romantikai, nelengvo likimo, bet aukšto skrydžio žmonės iškelia sau tikslą – stiprinti žmogiškų santykių globalinį atšilimą musų žemėje.
www.myspace.com/freakcabarett
www.myspace.com/oneearstereo


KultFlux kultūros platforma - tai iniciatyva, kuria bandoma prisijungti prie diskusijos apie nykstančias ir besiniveliuojančias miesto viešąsias erdves ir bandyti atgaivinti krantinę, kadaise buvusią vienu didžiausių miesto traukos centrų. Nauja kultūros vieta krantinėje kvies vilniečius atkreipti dėmesį į vieną iš svarbiausių miesto centrą formuojančių elementų – upę, pastebėti ją ir leisti laiką krantinėje. Menų prieplauka yra nacionalinės programos „Vilnius – Europos kultūros sostinė 2009“ Žmonių programos dalis, visą vasarą ir rudenį kviečia leisti laiką prie Neries - kurti, pramogauti, ilsėtis, stebėti ir mėgautis kultūra ant vandens.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.41835594sec.