Vilniaus duonos Močiutės duonai skirtas aukso medalis

Lietuviška ruginė Močiutės duona konkurse Lietuvos metų gaminys 2008 įvertinta aukso medaliu. Tai jau 6-as aukščiausias apdovanojimas, kurį Lietuvos pramoninkų konfederacija kasmetiniame konkurse skyrė didžiausios ir seniausios Lietuvoje kepyklos Vilniaus duona gaminiams.

"Ekspertų įvertinimas patvirtina ir vartotojų, kuriems šis produktas skirtas, nuomonę – tyrimai rodo, kad Močiutės duona yra viena perkamiausių ruginių duonų Lietuvoje", – teigia bendrovės Vilniaus duona generalinė direktorė Rita Ramanauskienė.

Paskutiniais tyrimų kompanijos Sprinter duomenimis, Močiutės duoną yra ragavę ir pirkę 43 proc. visų vartotojų Lietuvoje. Dėl savito, tik lietuviškai ruginei duonai būdingo skonio, Močiutės duonos pardavimai auga ir Airijoje bei Didžiojoje Britanijoje, kur susitelkusios didesnės lietuvių išeivių bendruomenės.

Skirtingai nei dauguma duonos produktų, Močiutės duona kepama dideliais 5 kg kepalais tam, kad būtų išlaikytas tikras naminės duonos skonis ir aromatas. Duona gaminama pagal originalų receptą, kurį sukūrė Vilniaus duonos specialistai.

Aukso medalis "Lietuvos metų gaminys 2008" konkurse ruginei Močiutės  duonai skirtas įvertinus jos skonį, išvaizdą, aromatą, įpakavimą ir sudėtį.

"Vilniaus duona" kepa trijų rūšių ruginę Močiutės  duoną: tradicinę, su ajerais ir grūdėtąją.

Šiemet Močiutės  duoną su ajerais Kauno technologijos universiteto Maisto institutas pripažino geriausia juoda duona Lietuvoje, o 2004 m. ši duona pelnė konkurso Lietuvos metų gaminys 2004 aukso medalį.

Apie "Vilniaus duoną"

"Vilniaus duona" yra Lietuvos duonos kepėjų lyderė ir didžiausia kepykla Baltijos šalyse. Bendrovė priklauso įmonių grupei "Vaasan&Vaasan Group", jungiančiai Švedijoje, Norvegijoje, Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje veikiančius duonos kepėjus.

UAB "Vilniaus duona" priklauso dvi kepyklos Vilniuje ir viena Panevėžyje. Bendrovėje dirba apie 600 darbuotojų. 2007 m. bendrovės pardavimai siekė 95,3 mln. litų (27,6 mln. eurų) ir augo 22 proc. lyginant su 2006 metais.

Š.m. spalio mėn. bendrovė Vilniuje atidarė naujausią Baltijos šalyse kepyklą, kurioje veikia gamybos padalinys ir logistikos centras.

Apie Vaasan & Vaasan Group
"Vaasan & Vaasan Group" yra kepimo įmonių lyderė Suomijoje ir Baltijos regione bei pirmaujanti šaldytų duonos kepinių gamintoja Šiaurės Europos šalyse. "Vaasan & Vaasan Group" yra didžiausia plonų duonos sausučių ir antra pagal dydį duonos sausučių gamintoja pasaulyje. Įmonės gaminamais ir "FINN CRISP" prekės ženklu pažymėtais duonos sausučiais prekiaujama daugiau nei 50 pasaulio šalių.
"Vaasan & Vaasan Group" sudaro Suomijoje įsikūrusi "Vaasan & Vaasan Oy", Estijoje – "A/S Leibur", Latvijoje – "A/S Hanzas Maiznicas", Lietuvoje – UAB "Vilniaus duona", Švedijoje – "Nordic Bake Off AB" ir Norvegijoje – "Culinor AS". Visos Baltijos šalių įmonės savo šalyse yra rinkos lyderės, o "Nordic Bake Off AB" yra antra pagal dydį šaldytų duonos pusgaminių gamintoja Švedijoje. 2007 m. Grupės apyvarta siekė 363 mln. eurų, įmonėje dirbo 3 300 darbuotojų (www.vaasan.com).

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::2.66689396sec.