"Tūkstantmečio Odisėjos" kronikos. Penktojo filmo "Tolimiausiam taške" I dalis

Šį sekmadienį, kovo 15-ąją 17 val. TV3 žiūrovus pasieks „Tūkstantmečio Odisėjos” kronikų penktojo filmo “Tolimiausiam taške” pirmoji dalis. Toks filmo pavadinimas pasirinktas neatsitiktinai, penktoji įgula šio etapo metu ne tik įveikė įspūdingą maršrutą nuo Naujosios Zelandijos iki Pietų Amerikos, pasiekė toliausiai nuo Lietuvos nutolusi Žemės rutulio tašką, įveikė pačios Odisėjos pusiaukelę, bet ir patyrė daugialypių jausmų.

Vienas jų - netikėtas atjaunėjimas, kai iš vakaro palydėję sekmadienį, iš ryto buriuotojai vėl pasitiko tą patį sekmadienį. Kaip įmanoma atjaunėti viena diena ir kur slepiasi toji stebuklinga vieta, kurioje vyksta amžiaus pasikeitimo triukai, žiūrovai išvys pasižiūrėję pirmąją filmo “Tolimiausiam taške” dalį.

Šioje dalyje suguls ne vien malonūs potyriai, bet ir psichologiniai išgyvenimai pajutus, kad esi beprotiškai toli nuo namų, kranto, žemės, o nutikus nelaimei ir nuo bet kokios pagalbos, nes aplink - tik bekraštis vandenynas.

Buriavimo fanus ši dalis pradžiugins įdomiais faktais ir vaizdais iš buriuotojų Meka vadinamo Oklando uosto. Kaip dirba tikrų tikriausi jachtų daktarai ir dėl ko jie buriuotojams ištarė: “Nereikia dramų, mes tai padarysime”, paaiškės sekmadienį.

Ir tai toli gražu ne visos žiūrovų dėmesio vertos detalės. Anot vieno penktosios įgulos nario ir pagrindinio metraštininko Gerardo Linausko: “Pažiūrėti tikrai bus į ką. Krante dirbu TV produkcijos kūrimo sferoje, todėl paimti kamerą į rankas nevengiau. Jaučiausi atsakingas už tai, kad žiūrovui būtų kuo įdomiau.

Stengiausi užfiksuoti kuo daugiau įvairiausių įvykių ir detalių. Tikiu, kad net ir tiems, kurie nesidomi buriavimu bus smalsu išvysti, kaip atrodo Čathamo sala. Nors joje negyvena lietuvių išeiviai, ji turi šį tą bendro su Lietuva. Ką būtent, kol kas neišduosiu, kaip kol kas nesakysiu ir ką reiškia, kai mes buriuotojai sakom “padarėm bobą”, tai - užfiksavau ir kviečiu visus tai pamatyti savo akimis”.

Planuojama, kad iki kelionės aplink pasaulį pabaigos kitų metų liepą bus sukurta per 10 buriuotojų nuotykius ir susitikimus su lietuvių bendruomenėmis visame pasaulyje vaizduojančių filmų.

Lietuvos buriuotojai jachta „Ambersail“ LTU 1000 išplaukė į „Tūkstantmečio Odisėją“, kad pristatytų pasauliui Lietuvą, švenčiančią garbingą jubiliejų ir pakviestų viso pasaulio lietuvius švęsti Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmetį vienu metu visuose penkiuose kontinentuose. Nuo plaukimo aplink pasaulį pradžios 2008 m. spalio 5 d. jau praėjo daugiau nei penki mėnesiai. Lietuvos buriuotojai aplankė lietuvių bendruomenes Vokietijoje, Kanarų salose, Pietų Afrikos Respublikoje, Australijoje, Naujojoje Zelandijoje, Argentinoje, Urugvajuje ir Brazilijoje. Lietuvos krantus „Ambersail“ planuoja pasiekti š. m. liepos 5-ąją. Per 9 kelionės mėnesius Lietuvos buriuotojai iš viso apiplauks 5 žemynus, aplankys 26 pasaulio lietuvių bendruomenes 20 šalių.

„Tūkstantmečio odisėją“ garsina TV3 televizija. Projekto mecenatai: bankas „Swedbank“ ir draudimo grupė „Ergo“. Informaciniai partneriai: dienraštis „Lietuvos rytas“, www.lrytas.lt ir “Radiocentras“.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.21712899sec.