Startavo Tūkstantmečio odisėjos X etapas

Iš Almerijos uosto (Ispanija) startavo „Tūkstantmečio odisėjos” X etapas. Per 13 plaukimo parų kapitono Lino Baublio vadovaujama įgula Atlanto vandenynu planuoja įveikti beveik 2 tūkstančius jūrmylių ir aplankyti Portugalijos, Airijos ir Didžiosios Britanijos lietuvių bendruomenes Lisabonoje, Dubline ir Londone. Paskutinėje šio etapo stotelėje – Londone numatyta švartuotis birželio 6 dieną.

„Dešimtasis etapas susideda iš gana trumpų atkarpų. Daugiausia buriuosim Atlanto pakrante, o pakrantėje tyko daugybė klastų: žvejų tinklai, žvejų laiveliai be navigacinių šviesų, dideli potvyniai atoslūgiai iki 5 metrų, stiprios pakrančių srovės, intensyvi laivyba”, - sako X etapo įgulos kapitonas Linas Baublys.

Pasibaigusio IX etapo įgula artėdama prie Almerijos (Ispanija) krantų kirto I Odisėjos etapo kursą ir „uždarė” Odisėjos maršruto ratą. Pagal buriuotojų tradicijas tai reiškia, kad „Tūkstantmečio odisėja” apiplaukė pasaulį. Tačiau iki Odisėjos pabaigos Europoje buriuotojų laukia dar 13 uostų ir lietuvių bendruomenių.

Odisėjos misiją - pristatyti pasauliui Lietuvą, švenčiančią garbingą jubiliejų ir pakviesti viso pasaulio lietuvius švęsti Lietuvos vardo paminėjimo tūkstantmetį vienu metu visuose penkiuose kontinentuose pabaigs paskutiniojo XI etapo įgula. Jai teks aplankyti daugiausia lietuvių bendruomenių – net septyniose Europos šalyse: Norvegijoje, Danijoje, Lenkijoje, Stokholme, Rusijoje, Taline ir Latvijoje.

Liepos 5-ąją dieną, Mindaugo karūnavimo dienos išvakarėse, įvykdžiusi savo patriotinę misiją - aplankiusi 26 pasaulio lietuvių bendruomenes ir apjuosusi pasaulį Lietuvos vardu -„Tūkstantmečio odisėjos” jachta „Ambersail“ LTU 1000 sugrįš į Klaipėdą. Tą dieną 21 valandą Lietuvos laiku mūsų šalies himną giedos ir žmonės Lietuvoje, ir Odisėjos jachtos „Ambersail” aplankytos lietuvių bendruomenės. Tokiu būdu garsiai ir išdidžiai pasauliui bus pranešta, kad Lietuvos vardui jau 1000 metų.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.48977709sec.