Puspenkto karto didesni išankstiniai vasaros sezono pardavimai žada augimą rinkoje

Pirmoji iš trijų išankstinių vasaros sezono pardavimų savaičių kelionių organizatoriui „Novaturui“ leidžia prognozuoti visos rinkos atsigavimą – per pirmąją savaitę, lyginant su 2010 m. išankstiniais pardavimais, „Novaturo“ keliones įsigijo puspenkto karto daugiau poilsiautojų. O populiariausių šalių trejetuke Bulgarijos kurortai užėmė Egipto vietą.

„Lygindami praėjusiais metais susitraukusią turizmo rinką Lietuvoje ir šių metų pirmuosius pardavimų rezultatus, kurie daugiau nei keturiais kartais pranoko 2010-ųjų metų pradžią, turime aiškų pagrindą optimistinėms šių metų turizmo rinkos prognozėms. Taip pat džiugina lietuvių aktyvumas planuojant vasaros atostogas iš anksto – anksčiau tokių būdavo šimtais, dabar jau skaičiuojame tūkstančiais“, - sako „Novaturo“ generalinis direktorius Linas Aldonis.

Kaip ir pernai, populiariausia vasaros atostogų kryptimi išlieka Turkija – jos kurortus rinkosi net pusė visų keliautojų, perkančių „Novaturo“ keliones vasarai. Antroje vietoje pagal populiarumą vėl išsilaikė Kretos sala, o į trečią pakilo Bulgarija. Nemažo susidomėjimo sulaukė ir tolimesnės bei egzotiškesnės kryptys, kaip Marokas ar Portugalija.

Anot L.Aldonio, populiariausi tarp apgyvendinimo paslaugų tiekėjų ir toliau lieka 5 žvaigždučių viešbučiai. „Lietuviai jau įvertino sistemos „viskas įskaičiuota“ privalumus – net 70 proc. perkančių keliones iš anksto, jas įsigyja su „viskas įskaičiuota“ kelialapiais. Taip pat auga ir perkančių keliones internetu skaičius – lyginant su ankstesniu laikotarpiu, jų skaičius kelis kartus didesnis“, - sako „Novaturo“ generalinis direktorius.

Vidutinė vienos vasaros kelionės kaina šiuo metu siekia 2050 Lt – tai yra 12 proc. mažiau nei pernai išankstinių pardavimų metu. Pasak ‚Novaturo“ vadovo, vidutinės kainos sumažėjimas atspindi išankstinius pardavimus skatinančią ir stiprinančią kainodarą. Tuo tarpu mažiausia vidutinė kelionės kaina – keliaujantiems į Bulgariją, brangesnes keliones renkasi ketinantys poilsiauti Maroke ir Marmaryje (Turkijoje).

„Panašu, kad labiausiai išankstinių pardavimų privalumus įvertino šeimos su vaikais: per pirmąją savaitę net 34 proc. klientų buvo su vaikais arba kūdikiais – akivaizdu, kad mūsų pasirinkta šeimyninių atostogų stiprinimo kryptis ir „Šeimos klubo“ sukūrimas pasiteisina. Beje, „vaikų šalimi“ drąsiai galėtume tituluoti Turkiją – net 80 proc. keliaujančių su kūdikiais, renkasi šią šalį“, - sako L.Aldonis.

Vasaros metu „Novaturas“ poilsiautojus kviečia ilsėtis Turkijoje, Bulgarijoje, Kretoje ir Rode, Ispanijoje, Maljorkoje, Egipte, Tunise, Maroke, Portugalijoje.

Didžiausias poilsinių ir pažintinių kelionių organizatorius Baltijos šalyse „Novaturas“ veiklą vykdo nuo 1999 metų. Per metus „Novaturas“ organizuoja virš 1700 skrydžių daugiau kaip 23 kryptimis. 2009 m. „Novaturo“ įmonių grupės apyvarta buvo 246 mln. litų, o „Novaturo“ paslaugomis pasinaudojo 127 tūkst. Baltijos šalių gyventojų.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20465803sec.