Novaturo vasaros kelionių sezono startui - pilni lėktuvai

2011.4.02, šeštadienį, skrydžiu į Antalijos kurortą Turkijoje prasideda „Novaturo“ vasaros kelionių sezonas. Iki lapkričio mėn. truksiančio sezono metu daugiausiai krypčių – vienuolika – lietuviams siūlantis kelionių organizatorius ilsėtis planuoja išvežti 50 tūkst. tautiečių.

Vasaros kelionių sezono „mados“

„Jeigu trumpai reikėtų apžvelgti būsimo vasaros kelionių tendencijas bei savotiškas „madas“, būtų galima išskirti keletą ryškesnių krypčių. Visų pirma, didžiulis pietų Europos kurortų populiarumo augimas – ypač Ispanijos ir Graikijos. Jau savotiškai įprasta ir nieko nebestebina Turkijos lyderystė mėgiamiausių krypčių sąrašo viršuje, tačiau Egipto populiarumą, nepaisant visų įvykių jame, būtų galima įvardinti kaip sezono staigmeną“, - teigia „Novaturo“ generalinis direktorius Linas Aldonis.

Pasak jo, atsižvelgiant į poilsiautojų pageidavimus, šiemet jiems buvo pasiūlytos dvi naujovės – į poilsio krypčių žemėlapį sugrįžęs Marokas bei du nauji Bulgarijos kurortai. Reaguodama į paklausą, bendrovė taip pat nusprendė padidinti skrydžių skaičių į tris šalis.

Neįprastai anksti – sausio mėnesio pradžioje startavę išankstiniai vasaros kelionių sezono pardavimai, anot „Novaturo“ vadovo, pasiteisino su kaupu. „Šiemet tikriausiai yra tokie pirmieji metai, kuomet galime tvirtai sakyti – ilgus metus mūsų formuota tendencija skatinti lietuvius planuoti atostogas iš anksto, ne paskutinę minutę, įleido šaknis – mūsų tautiečiai dėl geriausių kurortų ir viešbučių konkuravo su visa Europa, o ne tenkinosi tais viešbučiais, kurie liko po vakarų europiečių kelionių apsipirkimo“, - pastebi L. Aldonis.

Viršijo lūkesčius ir metų prognozes

Populiariausia „Novaturo“ siūloma kryptimi išlieka Turkija, tačiau didžiausiu augimu, lyginant su praėjusių metų vasaros kelionių sezonu, pasižymi Rodo sala Graikijoje, Bulgarija ir Barselona.

„Šiuo metu jau esame pardavę daugiau kaip trečdalį visų vietų vasaros sezonui – dvigubai daugiau nei pernai tuo pačiu metu. Šis augimas, turime pripažinti, viršijo mūsų metų pradžios prognozes. Tikimės jį išlaikyti visus metus ir tokiu būdu kompensuoti įvykių Šiaurės Afrikoje pasekmes turizmo rinkai“, - teigia „Novaturo“ generalinis direktorius.

Anot jo, dėl įvykių Egipte ir didesnės nei prognozuota paklausos, „Novaturas“ jau paankstino skrydžius į Turkiją, taip pat numatė papildomus skrydžius į Bulgariją bei Kretą.

Aptarnautų turistų skaičių bei kelionių pardavimus įmonė šiemet tikisi padidinti 25 proc.

Stebina Egiptas

Pasak „Novaturo“ vadovo, skrydžiai į Turkiją sudarys apie pusę visų vasaros sezono kelionių, antroje vietoje pagal populiarumą lieka Graikija. „Mums patiems šiek tiek netikėta, tačiau maloniai stebina Egiptas – nepaisant neramumų metų pradžioje, jis išliko itin patrauklia atostogų kryptimi lietuviams. Į Egiptą jau dabar parduota pustrečio karto daugiau kelionių, nei praėjusiais metais, tačiau ši tendencija Egiptui grįžtant į turizmo vėžias, mūsų nuomonė, tik stiprės, todėl sezono pabaigoje greičiausiai turėsime dar įspūdingesnius skaičius“, - sako L. Aldonis.

Didžiausio augimo šiemet sulaukė pietų Europos kryptys – į Rodo salą jau parduota keturis kartus daugiau kelionių nei pernai, į Barseloną ir Bulgariją – 3 kartus. „Kol kas anksti tvirtinti, tačiau ryškėja tendencija, jog šiemet lietuviai atsigręžia į pietinės Europos kurortus – tokio augimo anksčiau nesame turėję“, - sako „Novaturo“ atstovas.

Naujos kryptis ir naujas lėktuvas

Bendrovės atstovo teigimu, Bulgarijos populiarumas bei potencialas lėmė dviejų naujų jos kurortų įtraukimą į „Novaturo“ kelionių žemėlapį – Pamorje bei Albena. „Šeimos klubo viešbučiai, trumpas skrydis ir nebrangi kelionė Bulgariją jau iškėlė į vieną mėgstamiausių ir didžiausią potencialą turinčių krypčių, ypač poilsiaujančioms šeimoms. Šiemet jau padvigubinę vietų skaičių į šią šalį, jau dabar kitiems metams pagrįstai galime tikėtis dar didesnio augimo“, - teigia L. Aldonis.

Egzotiškesnių kraštų mėgėjams kelionių organizatorius šiemet pasiūlė karštąjį Maroką. „Marokas unikalus savo įvairove – šioje šalyje galima mėgautis Atlanto vandenynu ir Viduržemio jūra, gausu golfo aikštynų, o slidinėjimo fanai šią šalį renkasi kaip egzotišką galimybę išbandyti slidinėjimą Afrikoje“, - Maroko privalumus vardina Linas Aldonis.

Nuo gegužės mėnesio „Novaturas“, bendradarbiaudamas su aviakompanija „Small Planet Airlines“, keliautojus skraidins nauju „Airbus A320“ lėktuvu. Bendrovės teigimu, ekonomiškesnis ir erdvesnis lėktuvas mažiau teršia aplinką bei sumažins vienos keleivio vietos kainą, todėl jis įtakos palankesnes skrydžių kainas.

Pirmieji skrydžiai - pilnutėliai

Į pirmuosius vasaros sezono skrydžius vietų nebeliko jau prieš keletą savaičių. Kol kas populiariausi kelionių mėnesiai – gegužė bei birželis, tačiau „Novaturo“ vadovo teigimu, didžiausio poilsiautojų piko laukiama liepos mėnesiui.

Vidutinė vasaros sezono kelionių kaina vienam asmeniui siekia 1940 Lt. Iš viso „Novaturas“ poilsiautojams siūlo 56 kurortus ir 11 krypčių Turkijoje, Bulgarijoje, Kretoje ir Rode, Ispanijoje, Maljorkoje, Tunise, Egipte, Maroke ir Portugalijoje.

Didžiausias poilsinių ir pažintinių kelionių organizatorius Baltijos šalyse „Novaturas“ veiklą vykdo nuo 1999 metų. Per metus „Novaturas“ organizuoja virš 1700 skrydžių daugiau kaip 20 krypčių. 2010 metų „Novaturo“ įmonių grupės apyvarta buvo 201,7 mln. litų, o „Novaturo“ paslaugomis pasinaudojo 103 tūkst. Baltijos šalių gyventojų.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.11151791sec.