Vasaros keliones lietuviai pradėjo pirkti dvigubai aktyviau ir dvigubai anksčiau

Didžiausio Baltijos šalyse kelionių organizatoriaus „Novaturo“ duomenimis, populiariausiems vasaros atostogų mėnesiams – liepai ir rugpjūčiui – šiemet jau nupirkta atitinkamai 2,4 ir 2 kartais daugiau poilsio kelionių nei praėjusiais metais tuo pačiu metu. Kelionių organizatorius taip pat pastebi, jog lietuviai atostogas šiemet planuoja dvigubai anksčiau nei pernai.

Liepos mėnesiui daugiausiai vietų užpildyta poilsio kelionėms į Graikiją, rugpjūtį pirmauja Turkija, šiek tiek lenkianti Graikijos salas. Bulgarija pagal populiarumą įsitvirtinusi trečioje vietoje ir liepą, ir rugpjūtį.

„Nuo šių metų pradžios pastebėjome tendenciją, jog gerokai pailgėjo laikas tarp kelionės įsigijimo ir pačios kelionės. Jei dar prieš metus buvo įprasta, jog atostogos planuojams ir kelionės dažniausiai įsigijamos prieš mėnesį arba paskutinę minutę, tai šiemet šis terminas pailgėjo dvigubai – iki 2 mėnesių. Esant tokiai tendencijai, liepos ir rugpjūčio mėnesio kelionėms tris ketvirtadalius vietų planuojame užpildyti jau iki gegužės mėn. pabaigos“, - teigia „Novaturo“ pardavimo ir rinkodaros direktorius Tomas Mikalonis.

Pasak jo, šie metai kol kas yra sėkmingiausi lietuvių konkurencijos su užsieniečiais atžvilgiu. „Mus džiugina ši tendencija, kad lietuviai dėl geriausių atostogų vietų su kitų šalių piliečiais pradėjo konkuruoti gerokai anksčia ir nebesitenkina tik tuo, kas lieka po europiečių „apsipirkimo“. Liepą ir rugpjūtis visoje Europoje yra populiariausi atostogų mėnesiai, todėl kai kurie viešbučiai šiam laikotarpiui jau dabar yra visiškai išpirkti, todėl sustabdė pardavimus“, - komentuoja T. Mikalonis.

Jo teigimu, lyginant su praėjusiais metais, taip pat ilgėja ir pačių atostogų trukmė – 58 proc. lietuvių vasaros mėnesiams renkasi 7-9 nakvynių kelionę, kai tuo tarpu pernai metais tokių buvo tik 44 proc. Ir toliau didžioji dalis – du trečdaliai – poilsiautojų renkasi „viskas įskaičiuota“ arba „viskas įskaičiuota+“ atostogų paketus.

Pasak T. Mikalonio, vidutinė kelionės kaina taip pat išliko panaši kaip ir praėjusiais metais, ir priklausomai nuo vasaros mėnesio, svyruoja apie 1950-2200 Lt.

„Kelionių kainų vidurkis labai priklauso nuo laiko, kada jį skaičiuojame. Tarkime, šią savaitę, dar galiojant viešbučių nuolaidoms, kelionių kainos yra žemesnės, bet jeigu jas vertinsime liepos ar rugpjūčio mėnesiais – vidutinė kelionių kaina bus pakilusi keliais šimtais litų. Nepaisant to, poreikis tebėra labai platus – vieni ieško kelionės iki 1000 litų, kiti asmeniui paskiria net ir 5000 litų“, - teigia „Novaturo“ atstovas.

Per poilsinių vasaros kelionių sezoną, truksiantį iki lapkričio mėn., „Novaturas“ planuoja išvežti ilsėtis apie 50 tūkst. tautiečių.

Didžiausias poilsinių ir pažintinių kelionių organizatorius Baltijos šalyse „Novaturas“ veiklą vykdo nuo 1999 metų. Per metus „Novaturas“ organizuoja virš 1700 skrydžių daugiau kaip 20 krypčių. 2010 metų „Novaturo“ įmonių grupės apyvarta buvo 201,7 mln. litų, o „Novaturo“ paslaugomis pasinaudojo 103 tūkst. Baltijos šalių gyventojų.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai:
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai 23.03.2024 - 29.03.2024 Towards a well - balanced body and mind! Via Vitalité
Four star weight correction and wellness centre in Latvia. We offer several programmes “Basic”, “Extra” and “Relax”. Book now +371 26 511 011 | Žiūrėti daugiau
145 EUR

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.5653739sec.