Tradicinis Egiptas lietuvių atostogoms jau per mažas

Pastaraisiais mėnesiais turizmo rinkos dalyviai pastebi naujus lietuvių poreikius dėl Egipto, kuriuos būtų galima apibendrinti vienu sakiniu: „Parodykite mums daugiau Egipto“. Piramidžių aplankymas, maudynės Raudonojoje jūroje, kruizas Nilo upe – šie žinomiausi šalies atributai daugiau nei dešimtmetį kūrė lietuvių atostogų atmosferą ir viliojo vis naujus tautiečių būrius į faraonų kraštą, tačiau to nebeužtenka ir lietuviai mielai renkasi naujus kurortus Egipte.

Tokias tendencijas įžvelgiantis kelionių organizatorius „Novaturas“ pastebi, kad Egiptas tampa šalimi, kurioje didelė dalis tautiečių jau yra buvę daugiau nei kartą ar du.

„Panašią tendenciją stebėjome Turkijoje ir Graikijoje. Pamėgę vieną šalį lietuviai grįžta į ją vieną ar kelis kartus, o vėliau išreiškia pageidavimus pažinti naujus tos pačios šalies miestus ir vietoves, atradę tam tikrą kultūrą, nori ją labiau pažinti. Reaguodami į tai plėtėme šių šalių kurortų sąrašą, o pernai tą patį darėme ir Egipte, tikėdamiesi, jog jame lietuviai pradės ieškoti naujų, dar neatrastų poilsio vietų. Būtent tokią tendenciją ir pastebime pastaruoju metu“, - teigia „Novaturo“ rinkodaros ir komunikacijos vadovė Sigita Dabulė.

Šiuo metu „Novaturas“ yra vienintelis kelionių organizatorius Baltijos šalyse, kuris iš Vilniaus į naujuosius Egipto kurotus Marsa Alamą ir Tabą turistus skraidina tiesiogiai.

Pasak S. Dabulės, pastarieji du kurortai atitiko lūkesčius tų, kurie pageidavo pakartotinai vykti į Egiptą, tačiau atrasti jame naujų poilsio bei pažintinių vietų. „Jaučiame, kaip naujai pasiūlytų kurortų įvairovė bei praplėstos galimybės – nuo ekskursijų į kaimynines šalis iki prabangaus poilsio – Egiptui leidžia dar labiau sustiprinti savo pozicijas. Be to, prie Egipto populiarumo augimo pastaruoju metu prisideda ir išaugęs vietinių rūpestis turistais – gyventojai suvokia, jog turizmo rinka šaliai gyvybiškai svarbi“, - sako „Novaturo“ atstovė.

„Novaturo“ duomenimis, naujai pasiūlytus Egipto kurortų Marsa Alamą bei Tabą renkasi pastebimai ilgesnių atostogų trokštantys lietuviai. Kaip rodo išankstinių pardavimų rezultatai, populiariausi lietuvių atostogų mėnesiai Marsa Alame ir Taboje – spalis ir lapkritis. Šiek tiek skiriasi ir kelionių kainos – atostogoms Taboje gali pakakti ir 1880 Lt, tuo tarpu Marsa Alamui reikėtų apie 2000 litų.

„Įdomu tai, kad šie du kurortai Lietuvos miestuose mėgstami skirtingai – didžiųjų miestų gyventojai renkasi poilsį į vakarų Europos rinkas orientuotame Marsa Alame, tuo tarpu vidutinio dydžio miestų, kaip Alytus, Marijampolė, Utena ir kt., gyventojai aktyviau renkasi keliones į Tabą“, - pastebi S. Dabulė.

Pasak jos, šie kurortai poilsiautojus išskiria ir pagal hobį – Marsa Alamą, kuris laikomas sparčiausiai besivystančia prabangaus kurorto zona, renkasi nardymo mėgėjai bei profesionalai, be to, čia galima rasti tik 4-5 žvaigždučių viešbučius. Į Tabą vyksta daugiau žingeidžių turistų, kurie per savo atostogas nori aplankyti ir kaimynines Egipto šalis, kaip Izraelį.

Didžiausias poilsinių ir pažintinių kelionių organizatorius Baltijos šalyse „Novaturas“ veiklą vykdo nuo 1999 metų. Per metus „Novaturas“ organizuoja virš 1700 skrydžių daugiau kaip 20 krypčių. 2010 metų „Novaturo“ įmonių grupės apyvarta buvo 201,7 mln. litų, o „Novaturo“ paslaugomis pasinaudojo 103 tūkst. Baltijos šalių gyventojų.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.23622704sec.