Atostogauti žiemą lietuviai ruošiasi prie Raudonosios jūros arba slidinėdami

Pirmasis išankstinių žiemos sezono kelionių pardavimų mėnuo parodė, kad šiemet lietuviai šaltojo sezono keliones planuoja ir perka gerokai aktyviau nei praėjusiais metais. Kelionių organizatoriaus „Novaturo“ teigimu, tai lemia ne tik stabilesnis ekonominis pagrindas, bet ir atsirandantis įprotis poilsį planuoti iš anksto.

„Priklausomai nuo krypties, išankstinių žiemos sezono kelionių populiarumo augimą skaičiuojame ne procentinėmis dalimis, bet kartais. Žinoma, kaip ir pernai lyderio pozicijų žiemos poilsiui neužleidžia Hurgada ir Šarm aš Šeichas Egipte, tačiau bendras šoktelėjimas jaučiamas visose kryptyse – tiek ramaus poilsio pajūryje, tiek žiemos pramogų“, - teigia „Novaturo“ rinkodaros ir komunikacijos vadovė Sigita Dabulė.

Pasak jos, Egipto populiarumas nebestebina – lietuviai šią šalį vertina kaip geriausią pasirinkimą žiemos poilsiui.

„Be to, pastebėjome, kad išankstinių pardavimų metu gaunamą nuolaidą lietuviai paskiria kokybiškesniam poilsiui – tai yra, tautiečiai nebando kaip įmanoma sutaupyti atostogų sąskaita, tačiau gaunamos nuolaidos dėka renkasi ilgesnes atostogas, brangesnius viešbučius. Todėl net 39 proc. atostogaujančių žiemą pasirinko 5 žvaigždučių viešbučius, absoliuti dauguma – „viskas įskaičiuota“ kelionės paketus“, - sako S. Dabulė.

Itin sėkmingais rezultatais startavo naujieji Egipto kurortai – Taba ir Marsa Alamas.

„Šiemet taip pat pastebime ir platesnę kelionių pirkimo geografiją Lietuvoje – praėjusiais metais išankstiniais pardavimais daugiausiai pasinaudojo Vilniaus gyventojai, šiemet ši dalis sumažėjo iki trečdalio. Tuo tarpu mus itin džiugina tendencija, kad ir mažesnių miestų bei miestelių gyventojai žymiai aktyviau pradėjo planuoti savo žiemos poilsį ir keliones užsisako iš anksto“, - teigia „Novaturo“ atstovė.

39 proc. visų keliautojų pasirinko 10-14 dienų trukmės keliones, 55 proc. – 7 nakvynių. Tuo tarpu įprastai, ne per išankstinius pardavimus, šis rodiklis gerokai skiriasi: 10-14 dienų trukmės keliones renkasi apie 20 proc. poilsiautojų.

Didžiausias poilsinių ir pažintinių kelionių organizatorius Baltijos šalyse „Novaturas“ veiklą vykdo nuo 1999 metų. Per metus „Novaturas“ organizuoja virš 1700 skrydžių daugiau kaip 20 krypčių. 2010 metų „Novaturo“ įmonių grupės apyvarta buvo 201,7 mln. litų, o „Novaturo“ paslaugomis pasinaudojo 103 tūkst. Baltijos šalių gyventojų.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.88253808sec.