SNORAS Snow Arenos darbo pradžia nuteikia labai optimistiškai

Pirmąjį sniego arenos darbo savaitgalį kasdien joje apsilankydavo apie 700 žmonių. Lankytojų srautas nenutrūko ir prasidėjus darbo savaitei. Kai kurie atvažiuoja tvirtai pasiryžę slidinėti, kiti užsuka norėdami pasižvalgyti po naują pramogų kompleksą, laiką leidžia baruose bei restoranuose, stebėdami trasose pramogaujančius slidininkus ar užsukdami atsigaivinti į šaltąją terasą.

„Arenos darbo pradžia nuteikia labai optimistiškai: akivaizdu, kad žmonės laukė tokių pramogų, jomis domisi ir nori išbandyti. Smagu, kad šimtai žmonių slidinėjimui skyrė paskutinį vasaros savaitgalį, lepinusį šiluma ir saule. Mūsų arenos lankytojų pasirinkimas rodo, kad žiemos pramogos yra patrauklios bet kokiu metu ir tai džiugina“, - sakė sniego areną stačiusios ir 25 metus pagal koncesijos sutartį ją valdysiančios bendrovės „Stamita“ savininkas Andrius Stasiukynas.

Anot jo, pirmosios arenos darbo dienos praėjo sklandžiai: viskas veikė be trikdžių ir galimybę išbandyti trasas turėjo visi norintys. Trasose palaikomas 4 laipsnių šaltis ir nuolat gaminamas sniegas, kuriuo padengiama vis didesnė pagrindinės trasos dalis.

Daugelis atvykstančiųjų čia pat veikiančiuose nuomos punktuose nuomojasi aprangą ir slidinėjimo įrangą. Eilėse prie keltuvo niekam netenka laukti, o norintiems išmokti slidinėti padeda patyrę instruktoriai. Pradedančiųjų mokymai vyksta nuolat, jie yra skirti ir vaikams, ir suaugusiems.

Galimybėmis rengti treniruotes sklidinėjimo trasose aktyviai domisi sportininkai profesionalai ne tik iš Lietuvos, bet ir aplinkinių užsienio valstybių. Kai kurie jų buvo savaitgalį atvykę išbandyti trasas ir virtuozišku slidinėjimu džiugino mažiau patyrusių pramogautojų akis.

Žiemos pramogų kompleksas oficialiai atidarytas buvo rugpjūčio 25 dieną, o jau kitądien duris atvėrė pirmiesiems pramogautojams. Per metus „SNORAS Snow Arena“ tikisi sulaukti 130-140 tūkst. lankytojų – tuomet investicijos į ją atsipirktų per 15 metų. Žiemos pramogų kompleksas veiks ištisus metus, jo darbo laikas kasdien nuo 12 iki 22 val., savaitgaliais ir švenčių dienomis – nuo 10 iki 23 val.

Apie žiemos pramogų kompleksą „Snoras Snow Arena“

„Snoras Snow Arena“ pirmasis ir vienintelis Baltijos šalyse žiemos pramogų kompleksas, veikiantis ištisus metus. Jis įsikūręs 8 hektarų teritorijoje, kur yra įrengtos uždaros, atviros ir pradedančiųjų slidinėjimo trasos, skirtos kalnų slidinėjimo ir snieglenčių sportui. Bendras trasų ilgis – daugiau kaip 1100 m, kalnų aukštis – 66 m, nuolydis – iki 25 proc.

Bendra projekto vertė - 110,7 mln. Lt, iš kurių 40 mln. ES lėšos ir 70,7 mln. privataus investuotojo UAB „Stamita“ lėšos. Bankas „SNORAS“ arenos statybai suteikė 58 mln. litų paskolą.

Pagal techninius parametrus į geriausių pasaulio dengtų slidinėjimo trasų penketuką patenkanti „SNORAS Snow Arena“ buvo pastatyta per pusantrų metų. Statybos darbus atliko viena didžiausių Lietuvoje statybų bendrovių UAB „Skirnuva“.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.20784807sec.