Skaičiuojantys britai pavasarį skatinami keliauti į Lietuvą

Didžiojoje Britanijoje paskelbtame kasmetiniame Miestų kainų barometre Lietuvos sostinė išrinkta antruoju miestu iš 25-ių visame pasaulyje pagal kelionių išlaidų patrauklumą ir kainų efektyvumą britų turistams.

Sąrašo, apie kurį informavo Lietuvos turizmo atstovybė Jungtinėje Karalystėje, viršuje atsidūrė Budapeštas, trečioje vietoje – Varšuva, ketvirtoje - Ryga.

Brangiausiais miestais turistams iš Didžiosios Britanijos išrinkti Niujorkas, Bostonas, Kopenhaga ir Stokholmas.

Pagal 12 atrinktų produktų/paslaugų krepšelį, apskaičiuota, kad britų turisto išlaidos Vilniuje siekia 140,99 svarų sterlingų (570,56 Lt), kai pigiausiame turistams mieste Budapešte – 134,76 svarų sterlingų (545,35 Lt), o brangiausiame mieste Niujorke – 541,23 svarų sterlingų (2 190,25 Lt).

„Šių duomenų paskelbimas sutapo su Valstybinio turizmo departamento kartu su Lietuvos ambasada Londone organizuojamu Lietuvos turizmo galimybių pristatymo renginiu Didžiosios Britanijos turizmo verslui ir žiniasklaidai. Turime gerą progą akcentuoti, kad kainų ir prekių bei paslaugų kokybės santykis Lietuvoje yra išties optimalus, patrauklus užsienio turistams. Apklausose dažnas jų prisipažįsta, kad paslaugų kokybė mūsų šalies turizmo infrastruktūroje viršijo jų lūkesčius“, - teigia VTD direktorė dr. Raimonda Balnienė.

Pasak jos, Didžioji Britanija yra septinta pagal dydį Lietuvos atvykstamojo turizmo rinka. Pernai Lietuvoje apsilankė 69 tūkst. britų turistų arba 16 proc. daugiau nei 2011 m. Vidutinės vienos britų turisto kelionės išlaidos Lietuvoje siekė apie 1 600 Lt, o vidutinė viešnagės trukmė sudarė 7,5 nakvynės.

Atliekant tyrimą, buvo lyginamos 12 pirkinių kainos: puodelio kavos, butelio alaus, kolos, taurės vyno, trijų patiekalų vakarienės, autobuso/traukinio bilieto nuo oro uosto iki miesto centro, 48 val. keliautojo kortelės, apžvalgos turo autobusu, bilieto į lankomiausią muziejų, bilieto į populiarų renginį ar kitą atrakciją, bilieto į meno galeriją ir dviejų nakvynių 3 žvaigždučių viešbutyje miesto centre.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.66487193sec.