Lietuvos turizmo privalumus Estijos sostinėje pristatys ir karaimas

57 tūkst. turistinių kelionių iš Estijos į Lietuvą 2013-aisiais, t.y., lygiai tiek, kiek gyventojų yra šeštame pagal dydį Lietuvos mieste Alytuje. Į Lietuvos prioritetinių rinkų dešimtuką patenkančios Estijos sostinėje kovo 13 d. Valstybinis turizmo departamentas kartu su Lietuvos Respublikos ambasada Taline surengs turizmo verslo misiją, skirtą pristatyti Lietuvos turizmo galimybes estų kelionių operatoriams ir vietos žiniasklaidai.

„Estų turistų skaičiaus augimas pernai siekė 5 proc. Statistiškai estai pas mus aktyviausiai keliauja vasaros mėnesiais, juk Estija, būdama šiauriausia iš trijų Baltijos šalių, dažnai mus vadina pietiečiais. Išties Lietuvoje sąlyginai ilgesnė vasara, o išvystyta kurortų infrastruktūra leidžia mėgautis vasaros malonumais ir ne sezono metu. Ši turizmo verslo misija turėtų paskatinti dar aktyvesnį abiejų šalių kelionių operatorių bendradarbiavimą, prisidėti prie turistų srautų augimo“, - tikisi Valstybinio turizmo departamento direktorė dr. Raimonda Balnienė.

Pasak jos, 10 iš100 į Lietuvą atvykusių estų aplanko Trakus – domisi ne tik istoriniu bei kultūriniu senosios Lietuvos sostinės paveldu, bet ir čia išlikusiomis kulinarinėmis tradicijomis. Turizmo verslo misijoje Taline dalyvaus ir karaimų virtuvės atstovas, kuris pristatys karaimų valgius, praves kibinų gaminimo pamoką. Taip pat bus surengta ir viktorina apie Lietuvą bei nacionalinių patiekalų degustacija.

Renginio metu vyksiančioje Kontaktų mugėje dalyvaus šios Estijos kelionių agentūros: „Estonian Tours“, „Panbaltica“, „Tumlare“, „Estonian Experience“, „AS Hansabuss“, „Carlson Wagonlit Travel“, „Tartu Reisiburoo“, „Via Hansa Estonia Ltd.“, „Baltic Tours“, „Tallink Travel Club“ ir kt. Turizmo naujoves joms pristatys Alytaus, Kauno, Ignalinos, Anykščių ir Palangos turizmo informacijos centrai, „Europa Royale“ viešbučių grupė, kelionių agentūros „Boutique Travel“ ir „Estravel Vilnius“, „Senamiesčio gidas“, „Air Lituanica“, svečių namai „Monte Pacis“, viešbutis Palangoje „Vanagupė“, sveikatos centras „Energetikas“ ir kt.

Valstybinio turizmo departamento duomenimis, keliaudami po Lietuvą estų turistai vidutiniškai nakvoja 3 nakvynes ir vienos kelionės metu vidutiniškai išlaidžia apie 620 litų. Beveik pusę turistų iš Estijos (49 proc.) į Lietuvą atgina verslo ir profesiniai interesai, trečdalis (28 proc.) čia susiplanuoja laisvalaikį bei atostogas, 17 proc. lanko gimines ir draugus. Daugiau nei pusė jų aplanko Vilnių (62 proc.), penktadalis – Klaipėdą, Kauną, kas dešimtas – Palangą.

Ši verslo misija yra projekto „Lietuvos įvaizdžio gerinimas, žinomumo užsienio rinkose didinimas bei įvaizdžio priemonių, leidinių leidyba“ dalis. Verslo misiją inicijuoja Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos, ji įgyvendinama ir finansuojama pagal Sanglaudos skatinimo veiksmų programą iš Europos regioninės plėtros fondo lėšų.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.35836482sec.