Šeimų diena Bažnytinio paveldo muziejuje

Gegužės 17 d. ­Bažnytinio paveldo muziejus kviečia šeimas dalyvauti tapybos plenere, ekskursijose, koncerte. Lankytojai taip pat galės išmėginti jėgas spręsdami galvosūkius, mįsles ir bandydami įminti auksakalių paslaptis. Nugalėtojų laukia prizai!

12 val. šeimos kviečiamos į tapybos plenerą uždarame muziejaus kiemelyje. Renginio dalyviai sužinos kuo ypatinga renesansinė Šv. arkangelo Mykolo bažnyčia, pasigrožės bažnyčios interjeru, vienuolyno kiemeliais. Sapiegų giminės mauzoliejuje lankytojai apžiūrės prabanga ir elegancija dvelkiančius monumentalius garsios šeimos antkapinius paminklus.

14 val. muziejuje vyks ekskursija visai šeimai „Vilniaus katedros lobyno paslaptys ir atradimai“. Vilniaus katedros lobynas ilgus šimtmečius buvo kruopščiai saugomas nuo vagių, gaisrų ir priešų. Ne kartą lobyno daiktai buvo įkeisti, susidėvėję perlydyti. Tikras stebuklas, kad vertinga lobyno dalis pasiekė šiuos laikus! Per ekskursiją susipažinsime su garsiausiais lobyno šedevrais.

16 val. lankytojai kviečiami į koncertą „Pavasario mozaikos“. Lietuvių ir užsienio autorių kūrybą atliks tarptautinių konkursų laureatė Sigutė Trimakaitė (sopranas). Solistės sukauptas repertuaras platus – nuo lietuvių liaudies dainų, vaikiškų dainelių iki solidžių arijų ir kamerinių kūrinių. Ypatingi ryšiai Trimakaitę sieja su prancūzų vokaline lyrika.

Į renginius įėjimas su muziejaus bilietu (15 Lt, lengvatinis – 8 Lt). Šeimoms taikomos nuolaidos!

Į tapybos plenerą būtina išankstinė registracijatel. (8 5) 269 7801 arba el. p. [email protected].

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22197199sec.