Svetingas savaitgalis Nacionalinėje dailės galerijoje

Rugsėjo 12−14 d., penktadienį, šeštadienį ir sekmadienį, Nacionalinė dailės galerija (NDG) kviečia lankytojus į išskirtinę programą, uždarant parodas „Mindaugas Navakas. Šlovė buvo ranka pasiekiama“ ir „Istorijų pasakojimas“. Galerijos bilietas kainuos tik 1 Lt, vyks nemokamos ekskursijos po parodas ir edukaciniai užsiėmimai.

Paroda „Šlovė buvo ranka pasiekiama“ − tai vieno žymiausių nūdienos lietuvių menininkų Mindaugo Navako 1977−2014 m. kūrybos retrospektyva, autorinė 56 kūrinių instaliacija, apjungianti vidinę ir išorinę NDG pastato erdves. Pasitelkusi šiuolaikinio meno raišką ji kviečia naujai pažvelgti į XX a. antros pusės − XXI a. istoriją ne tik Lietuvoje, bet ir Baltijos bei Centrinės Europos šalyse. Projekto pavadinimas liudija ironišką požiūrį ne tik į asmeninių kūrybinių siekių, bet ir politinių projektų (ne)išsipildymą.

Parodoje „Istorijų pasakojimas“ sutelkti šiuolaikinių menininkų iš Baltijos šalių ir Šveicarijos kūriniai, kuriuos vienija kolektyvinių ir asmeninių istorijų pasakojimas. Postsovietinių Baltijos šalių ir kosmopolitiškos Šveicarijos istorijos suformuotų pasakojimo temų ir strategijų sugretinimas atveria šių skirtingų kultūrinių erdvių savitumą. Ekspozicijoje − tapybos kūriniai, grafikos atspaudai, fotografijos, daiktų instaliacijos ir videofilmai.

Svetingojo savaitgalio programa:

Penktadienis, rugsėjo 12 d.

17 val. - kuratorės E. Lubytės ekskursija po M. Navako parodą „Šlovė buvo ranka pasiekiama“.

Šeštadienis, rugsėjo 13 d.

11 val. - edukacinis užsiėmimas šeimoms M. Navako parodoje – paišysime, karpysime, konstruosime naudodamiesi užduočių skrajutėmis.

14 val. - ekskursija po parodą „Istorijų pasakojimas“ su NDG gidu.

15 val. - Petros Koehle ir Nicolas Vermot Petit-Outhenino (Šveicarija) projekto „Viską lemia apšvietimo spalva“ (2013−2014) pristatymas ir lietuviškos filmo versijos peržiūra.

Sekmadienis, rugsėjo 14 d.

12 val. ekskursija po M. Navako parodą „Šlovė buvo ranka pasiekiama“ su NDG gidu.

Paskutinę parodų savaitę kviečiame šeimas pasivaikščioti po M. Navako parodą „Šlovė buvo ranka pasiekiama” su smagiomis kūrybinių užduočių skrajutėmis.

Renginiai nemokami, tačiau į ekskursijas ir edukacinį užsiėmimą šeimoms reikalinga registracija el. p. [email protected], tel.: (8 5) 219 59 61.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai:
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai 23.03.2024 - 29.03.2024 Towards a well - balanced body and mind! Via Vitalité
Four star weight correction and wellness centre in Latvia. We offer several programmes “Basic”, “Extra” and “Relax”. Book now +371 26 511 011 | Žiūrėti daugiau
145 EUR

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16828108sec.