Fotografijų parodoje „Kontrastai. Pietryčių Azija“ – ryškios akimirkos ir nesuvaidintos šypsenos

Vilniaus senamiestyje įsikūrusio kino teatro „Pasaka“ patalpose trečiadienį atidaroma fotografo Juliaus Kalinsko paroda „Kontrastai. Pietryčių Azija“. Parodos lankytojai nuotraukose galės išvysti įamžintą Tailando ir Kambodžos miestuose ir miesteliuose verdantį gyvenimą, vietinės kultūros ir gamtos atspindžių.

 

Šią nuotraukų seriją J. Kalinskas padarė 2014 m. pabaigoje vykusios kelionės po Tailandą ir Kambodžą metu. Per porą savaičių fotoaparato objektyve keitėsi įvairiausi vaizdai: nuo paauksuotų šventyklų iki lūšnynų, nuo neasfaltuotų Kambodžos priemiesčių iki Bankoko (Tailandas) verslo rajono prabangos. Tačiau į kurią pusę bebūtų nukreiptas fotoaparatas, jį visuomet pasitikdavo žingeidūs žvilgsniai ir nuoširdžios šypsenos. 

 

„Kelionė po Tailandą ir Kambodžą buvo pilna kontrastų. Labiausiai stebino vargingai lūšnynuose gyvenantys, bet nuolat besišypsantys Kambodžos žmonės, Tailande – kuklūs, į ryškiaspalvius drabužius susisiautę vienuoliai, viską aplinkui fotografuojantys išmaniaisiais telefonais. Kelionėje įdomiausia ir buvo fotografuoti žmones – jie nebėgo nuo objektyvo, nesislapstė, o patys prieidavo ir paprašydavo kartu įsiamžinti, nes europietis tuose kraštuose jiems vis dar yra egzotika“, – teigia nuotraukų autorius.

 

Apie 2 000 fotografijų iš kelionės parsivežęs J. Kalinskas teigia, kad Tailande ir Kambodžoje buvo sudėtinga ne rasti mygtuko paspaudimo vertų kadrų, bet priprasti prie varginančio karščio, sunkesnio nei įprasta kelioninio bagažo ir dulkančių neasfaltuotų kelių.

 

„Visur kartu karštyje nešiotis daug sveriančią fotografavimo techniką buvo iššūkis, bet dienos pabaigoje peržiūrint užfiksuotus kadrus sunkumai pasimiršdavo“, – prisimena J. Kalinskas. 

 

Fotografijų parodos „Kontrastai. Pietryčių Azija“ atidarymas kino teatre „Pasaka“ (Šv. Ignoto 4/3, Vilnius) įvyks balandžio 8 d. 19 val.

 

Nuotraukas kino teatro patalpose galima apžiūrėti iki gegužės 3 d. Nuo birželio mėnesio darbai bus eksponuojami Šiuolaikinio dizaino galerijoje „Xcelsior Vilnius“ (Rūdninkų g. 2, Vilnius), rugpjūtį nuotraukas bus galima išvysti prekybos centre „Panorama“ (Saltoniškių g. 9, Vilnius) 2 aukšte įsikūrusiame parodų skvere.

 

J. Kalinskas nuo 2007 m. dirba spaudos fotografu naujienų portale 15min.lt. Fotografo darbų taip pat galima išvysti žurnale „Žmonės“,  nacionalinio konkurso „Lietuvos spaudos fotografija“ geriausių nuotraukų albumuose „Lietuvos spaudos fotografija ‘12“, „Lietuvos spaudos fotografija ‘13“ ir asmeniniame puslapyje noriufoto.lt.

 

Naujausia informacija apie parodą: www.facebook.com/events/1563235843931004.

 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.73870516sec.