Į svečius kviečia restauruotas istorinis Gelgaudiškio dvaras ir parkas

Naujam gyvenimui prikeltas Gelgaudiškio dvaras vėl traukia turistus, jo erdvėse vyksta teatralizuoti koncertai, meniniai plenerai, vedamos ekskursijos. Užbaigti Ūkio ministerijos administruojamomis Europos Sąjungos (ES) struktūrinių lėšomis finansuoti projektai, kurių rezultatas – rekonstruoti Gelgaudiškio dvaro rūmai ir aplinka, atidarytas karilionas, sutvarkyta oranžerija ir kumetynas – gyvenamasis dvaro darbininkų pastatas, įrengtos automobilių stovėjimo aikštelės, pėsčiųjų takai ir jų apšvietimas. Iš viso 2007–2013 m. įgyvendinus du ES struktūrinės paramos lėšomis finansuojamus projektus Gelgaudiškio dvaro sodybos rekonstravimui ir kompleksiškam pritaikymui turizmo reikmėms skirta beveik 2,6 mln. eurų.

„Šiandien, žvelgdami į atsinaujinusį, gyventojų mėgstamą parką, matome: Šakių rajonas turi naują puošmeną ir laukia dar daugiau svečių. Šis projektas – puikus pavyzdys, kaip sėkmingai investuojamos ES lėšos – paveldosaugos siekiai įgyvendinti paraleliai su ekonomine perspektyva. Projekto ekonominė prielaida siejasi su kuriama infrastruktūra, kuri turėtų prisidėti prie savivaldybės turistų srautų augimo, pramogų ar laisvalaikio praleidimo formų paįvairinimo“, – sako ūkio ministras Evaldas Gustas.

Gelgaudiškio miestelyje esantis dvaras – tai objektas, galintis tapti vienu didžiausių turizmo traukos objektų Šakių rajone. Gelgaudiškio miestelyje įrengta prieplauka, sudaranti puikias galimybes susisiekti tarptautinę kategoriją turinčiu Nemuno vandens keliu su kitapus upės esančiomis istorinėmis pilimis, vykdoma kultūrinio turizmo trasa „Pamenumės pilys", o miestelis patenka į dviračių, vandens ir autoturizmo trasų maršrutus. Dėl šių priežasčių buvo tikslinga padidinti vietovės patrauklumą bei pagerinti turizmo infrastruktūrą, rekonstruojant dvaro rūmus ir juos pritaikant turizmo reikmėms. 

2007–2013 m. struktūrinės paramos lėšomis pagal Ūkio ministerijos administruojamą priemonę „Viešųjų nekilnojamųjų kultūros paveldo objektų kompleksiškas pritaikymas turizmo reikmėms“ yra finansuoti 68 projektai už 88,55 mln. eurų lėšų.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.89780021sec.