Atmetusi valstybės derybininko siūlymus Suomijos palydovų sąjunga tęsia streiką

Pirmadienį, gruodžio 6 dieną, Suomijos palydovų sąjungos atstovams nesutikus su valstybės derybininko pateiktu siūlymu dėl naujo kolektyvinės darbo sutarties projekto, aviakompanijos „Finnair“ orlaivių įgulos nariai toliau tęsia streiką. Derybų atnaujinimo data neaiški.

Suomijos palydovų sąjungos ir aviakompanijos „Finnair“ atstovai pirmadienį popiet turėjo pateikti savo atsakymus dėl valstybės derybininko Esos Lonkos parengto kolektyvinės darbo sutarties projekto. Suomijos palydovų sąjunga valstybės derybininko siūlymus atmetė.

„Apmaudu, kad Suomijos palydovų sąjunga atmetė daug pastangų pareikalavusį sutarties projektą. Tai buvo kompromisinis variantas, kuriuo abi šalys būtų pasiekusios svarbių tikslų. Mes buvome pasirengę sutikti su šiuo sutarties variantu, taip pat patenkinti vieną pagrindinių sąjungos keliamų reikalavimų dėl laisvų dienų,“ – sako „Finnair“ prezidentas ir vykdantysis direktorius Mika Vehvilainenas.

Per streiką bendrovė, pasitelkdama kitų aviakompanijų pajėgumus, vykdo apie 40 proc. skrydžių. Kai kurie kompanijos darbuotojai, nepaisant paskelbto streiko, taip pat sutiko dirbti.

„Stengiamės daryti viską, kad būtų pervežama kuo daugiau keleivių. Mano nuomone, nepateisinama, kai viena žmonių grupė, siekdama nenuosaikių tikslų, kenkia „Finnair“ klientams ir Suomijos verslui,“ – sako Mika Vehvilainenas.

„Finnair“ vadovybė nuoširdžiai atsiprašo savo keleivių už patiriamus nepatogumus ir dėkoja už jų supratingumą ir kantrybę streiko metu.

„Laukti priverstiems keleiviams kompanija siūlo nemokamą maitinimą, taip pat, jei reikia, pasirūpiname nakvyne viešbutyje,“ – apie pastangas padėti dėl streiko nukentėjusiems keleiviams sako „Finnair“ pardavimų vadovas Lietuvai Arūnas Skuja.

Anot jo, aviakompanijos skrydžių tvarkaraštis gali kisti paskutinėmis minutėmis, todėl keleiviams rekomenduojama stebėti skrydžių informaciją bendrovės svetainėje www.finnair.fi/info. Keleiviai, kurie turi įsigiję bilietus iki š.m. gruodžio 10 dienos, gali kreiptis dėl pinigų už nepanaudotus bilietus grąžinimo, užpildydami prašymą internete adresu www.finnair.com/finnaircom/wps/portal/Testing/CurrentIssues/CurrentIssue9/en_INT?locale=en_INT. Turintys bilietus iki š.m. gruodžio 12 dienos gali pakeisti kelionės laiką į bet kurią kitą datą iki 2011 m. kovo 31 dienos. Bendrovė taip pat ieško būdų, kad streiko metu keleiviai galėtų tęsti savo kelionę kitais maršrutais, pirmenybę teikiant grįžtantiems namo.

Suomijos palydovų sąjunga streiką pradėjo praeitą antradienį, lapkričio 30 dieną, nepavykus susitarti dėl naujos kolektyvinės darbo sutarties. Dėl organizacijos siūlytų kolektyvinės sutarties pakeitimų bendrovės „Finnair“ sąnaudos išaugtų daugiau nei penktadaliu. Kompanija dėl streiko kasdien patiria iki 2,5 mln. eurų (apie 8,6 mln. litų) nuostolių. Bendrovėje „Finnair“ dirba apie 2 tūkst. skrydžių palydovų.

Apie „Finnair“

Aviakompanija „Finnair“ yra viena seniausių Europoje, įkurta 1923 metais. Pagrindinė „Finnair“ akcininkė yra Suomijos vyriausybė, kuri valdo 55,8 proc. akcijų. Kiti akcininkai – draudimo ir kitos kompanijos, privatūs asmenys. Apie 20 proc. akcijų priklauso užsienio kompanijoms ar asmenims. Šiuo metu bendrovėje dirba apie 8 tūkst. darbuotojų. Per parą „Finnair“ atlieka apie 200 reisų, tarp jų į svarbiausius Azijos oro uostus – Kinijos, Indijos, Japonijos, Pietų Korėjos ir Tailando.

Trečiąjį 2010 metų ketvirtį kompanijos veiklos pelnas buvo 42 mln. eurų (apie 145 mln. litų), apyvarta – 551 mln. eurų (apie 1902,5 mln. litų). Per devynis šių metų mėnesius „Finnair“ iš viso pervežė apie 5,5 mln. keleivių. Skrydžius į Vilnių „Finnair“ pradėjo vykdyti prieš 17 metų. Populiariausi lietuvių maršrutai pagal trečiąjį šių metų ketvirtį šalyje parduotų bilietų skaičių yra Helsinkis, Niujorkas, Londonas, Pekinas, Mančesteris, Torontas, Stokholmas, Delis, Honkongas, Šanchajus.

Papildoma infomacija: Finnair Media Desk tel. +358 9 818 4020, [email protected]

Arūnas Skuja, „Finnair“ pardavimų vadovas Lietuvai

finnair.com/lt

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?

PALAIKYMO

 
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai:
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai 23.03.2024 - 29.03.2024 Towards a well - balanced body and mind! Via Vitalité
Four star weight correction and wellness centre in Latvia. We offer several programmes “Basic”, “Extra” and “Relax”. Book now +371 26 511 011 | Žiūrėti daugiau
145 EUR

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.22901797sec.