„Air Lituanica“ pradėjo skrydžius iš Vilniaus į Hamburgą

Oro linijų bendrovė „Air Lituanica“ nuo 2015-04-30, pradeda skrydžius į Hamburgą – tai jau trečias tiesioginis „Air Lituanica“ skrydis į Vokietiją. Iš Vilniaus oro uosto į Vokietiją „Air Lituanica“ vykdys daugiau tiesioginių skrydžių nei bet kokia kita aviakompanija – vasarą laukia net 16 skrydžių per savaitę trimis kryptimis.

„Džiaugiamės plečiama skrydžių iš Lietuvos į Vokietiją geografija. Atidarius šį trečią aviakompanijos reisą į Vokietiją, turėsime puikų tiesioginį susisiekimą su šia šalimi. Tai dar labiau paskatins bendradarbiavimą visose srityse”, – sako Lietuvos ambasadorius Vokietijoje Deividas Matulionis.

2014 m. įsibėgėjusios „Air Lituanica“ Vokietijos kryptys – Berlynas ir Miunchenas – ypač pagerino atvykstamąjį turizmą, tad prie turistų srauto į Lietuvą didinimo prisidės ir Hamburgas. Per pirmą vasaros sezoną planuojama pervežti mažiausiai 8 tūkst. keleivių, iš kurių apie 5 tūkst. turėtų sudaryti į Vilnių turizmo ir darbo reikalais atvykstantys vokiečiai.

Antras pagal dydį Vokietijos miestas Hamburgas yra ekonominis ir kultūrinis šalies Šiaurės centras, kuriame gyvena 1,7 mln. gyventojų, o įvertinus visą geografinę aplinką – net 3,5 mln. žmonių šis miestas yra apsipirkimo, pramogų ir kitų kultūrinių įvykių sostinė. Pagrindinis ekonominis miesto veiksnys, neabejotinai, yra uostas – tai antrasis pagal dydį uostas Europoje. Hamburgas yra aštuntas didžiausias miestas Europos Sąjungos teritorijoje ir didžiausias ES miestas, kuris nėra sostinė.

Hamburgas išsiskiria tiltų ir kanalų gausa, pavyzdžiui, tiltų yra apie 2,5 tūkst., o tai daugiau nei Amsterdame ir Venecijoje kartu sudėjus. Hamburgas, kaip ir Vilnius, labai žalias miestas – žalioji zona sudaro net 14 proc. miesto ploto.

Skrydžiai į Hamburgą bus vykdomi tris kartus per savaitę: antradieniais, ketvirtadieniais ir sekmadieniais. Skrydžio trukmė iš Vilniaus – 1 val. 45 min., atgal – 1 val. 55 min.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?

PALAIKYMO

 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.25658607sec.