Rudenį ir pigiau, ir eilės mažesnės

Nors didžioji dalis Lietuvos gyventojų išvykoms į kitas šalis renkasi vasarą, pastaruoju metu pastebimas kelionių rudenį skaičiaus augimas. Kelionių agentūros „Estravel Vilnius“ vadovė Žydrė Gavelienė teigia, kad viena pagrindinių to priežasčių, greta noro pabėgti nuo darganos ir tamsos, yra žemesnės skrydžių ir viešbučių kainos.

 

„Rudenį mažesnės ne tik kainos, bet ir turistų skaičius, o kartu ir eilės prie lankytinų objektų bei poilsiautojų kiekis paplūdimiuose. Kita vertus, rudenį aktyvesnis kultūrinis gyvenimas, atsiveria itin plati gastronominių pojūčių paletė – visa tai patraukia ieškančius naujų įspūdžių“, - sako kelionių ekspertė.

 

Pasak jos, galima išskirti kelias rudens keliautojų grupes. Tarkime, į Pietų Europą dažniau rudenį vyksta aktyvesnio poilsio mylėtojai – karščiui atlėgus galima planuoti didesnį pažintinių kelionių intensyvumą. Tuo tarpu poilsinės kelionės rudenį itin populiarios tarp senjorų ir šeimų su vaikais – tiek dėl žemesnių kainų, tiek ir dėl mažiau nei vasarą „besikandžiojančios“ saulės.

 

„Pastebime, kad šiuo metų laiku itin patrauklios „Skrisk ir važiuok“ tipo pažintinės kelionės – pavyzdžiui, po Andalūziją, aplankant Malagą, Kordobą, Seviliją bei Gibraltarą, taip pat po Portugaliją. Nebrangių rudens poilsinių kelionių neabejotinas lyderis – Turkija. Tačiau vis dažniau atrandamos ir Italijos bei Graikijos salos“, - atskleidžia Ž. Gavelienė.

 

Vėlgi dėl palankesnio klimato rudenį populiaru vykti į Pietryčių Aziją. Kelionių į Tailandą, Kambodžą, Vietnamą, Indoneziją, Singapūrą skaičius kasmet auga 10-12%. Visgi neabejotinas šių metų rudens sezono „hitas“ – kelionės į Jungtinius Arabų Emyratus: Dubajų, Abu Dabį.

 

Anot „Estravel Vilnius“ vadovės, tam įtakos turi itin patrauklios aviabilietų kainos, didele dalimi nulemtos mūsų šalyje ne per seniausiai veiklą pradėjusio Turkijos oro vežėjo. Be to, Lietuvos piliečiams jau taikoma palengvinta atvykimo į JAE tvarka – lankantis šioje šalyje trumpiau kaip 30 dienų viza nieko nekainuoja ir yra išduodama atkeliavus į bet kurį jos oro uostą.

 

„Jau vasaros metu pastebėję ypač išaugusį susidomėjimą Artimųjų Rytų kryptimi bei kruizinėmis kelionėmis, pasiūlėme šias tendencijas suderinančių kelionių. Pavyzdžiui, lapkričio – gruodžio mėnesiais pirmoji keliautojų grupė leisis į beveik trijų savaičių kruizą nuo Venecijos iki Dubajaus, aplankant Graikiją, Jordaniją ir Omaną“, - pasakoja kelionių ekspertė.

 

Dar viena ryškėjanti rudens kelionių tendencija – darbo ir poilsio derinimas. Vykstant į komandiruotę kitoje šalyje vis labiau populiaru pratęsti vizitą keliomis dienomis ir skirti šį laiką pažinčiai su lankomos vietovės kultūra, neaplenkiant ir vykstančių koncertų bei parodų.

 

„Kultūrinis turizmas užima reikšmingą dalį ir tarp rudens savaitgalio kelionių. Turbūt tai natūralu, vertinant, koks intensyvus kultūrinis gyvenimas verda iš Lietuvos tiesioginiais skrydžiais lengvai pasiekiamuose Europos didmiesčiuose: Londone, Barselonoje, Stambule, Romoje, Amsterdame, Paryžiuje, Briuselyje, Prahoje ir kituose. Be to, daugelyje šių miestų rudenį saulės, šviesos ir šypsenų gerokai daugiau nei Lietuvoje“, - sako Ž. Gavelienė.

 

Besiruošiantiems keliauti šiuo metų laiku ekspertė duoda keletą pagrindinių patarimų: „Didžiausios kainos šiuo laikotarpiu būna spalio pabaigoje – lapkričio pradžioje, kai tėvai vyksta į keliones kartu su rudens atostogų sulaukusiais mokyklinio amžiaus vaikais. Be to, rudenį jau jaučiama ir sezoniškumo įtaka paslaugų sektoriuje – kai kurie viešbučiai ar restoranai išvis užsidaro, o lankytinos vietos veikia trumpiau – rekomenduojama tuo pasidomėti iš anksto“.

 

Specialistė atkreipia dėmesį, kad jautresnės sveikatos žmonėms reiktų skirti laiko adaptacijai, tuo atveju, kai keliaujama į itin šilto klimato kraštus. „Be to, rudens sezonui būdingas permainingas oras – į tai būtina atkreipti dėmesį kraunantis lagaminą“, - teigia Ž. Gavelienė ir pataria tokiu atveju apsirengti „sluoksniais“.

 

„Kita vertus, rudens pabaigoje tiek Europos didmiesčiuose, tiek ir Niujorke bei Dubajuje prasideda didieji išpardavimai. Tad tai puikus metas ne tik pasirūpinti originaliomis Kalėdų dovanomis, bet ir atnaujinti savo garderobą“ – reziumuoja kelionių agentūros „Estravel Vilnius“ vadovė.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai:
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai 23.03.2024 - 29.03.2024 Towards a well - balanced body and mind! Via Vitalité
Four star weight correction and wellness centre in Latvia. We offer several programmes “Basic”, “Extra” and “Relax”. Book now +371 26 511 011 | Žiūrėti daugiau
145 EUR

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.16619015sec.