5 idėjos šeimos Kalėdų atostogoms Suomijoje

Nepamirštama kelionė šunų kinkiniu, užburianti šiaurės pašvaistė, šokoladinių skanėstų centras – tai tik keletas išskirtinių užsiėmimų, kuriuos galite išbandyti šiaurietiškoje Suomijoje. Pastaraisiais metais ši kelionių kryptis itin pamėgta šeimų, ieškančių idėjų Kalėdų atostogoms. Tačiau nors dauguma švenčių laikotarpiu į šią šalį vyksta aplankyti Kalėdų Senelio, Suomijoje galima išbandyti autentiškesnių šiaurietiškų užsiėmimų, įtiksiančių kiekvieno šeimos nario skoniui.

1.    Elnių ūkis
Apsilankyti Suomijoje verta vien dėl ten vyraujančios gyvūnijos, ypač šiaurinių elnių. Mažėjant šių didingų gyvūnų populiacijai, tampa vis sunkiau juos aptikti laukinėje gamtoje. Laplandijos regione įsikūrę ūkiai suteikia galimybę stebėti šiaurinius elnius suomiškų girių rezervatuose. Tai viena autentiškiausių patirčių Suomijoje ir puiki alternatyva tradiciniam zoologijos sodui, kurį taip mėgsta vaikai. Skirkite rytą pasivaikščiojimui suomiškose giriose, kuriose kartu su gidu galėsite pasigrožėti šiaurietiškais elniais. Dažnai tokių ekskursijų metu suteikiama ir speciali šilumą sauganti apranga bei avalynė. Tačiau prieš išvykstant patartina patiems pasirūpinti elnių mėgstamais skanumynais: džiovintais grybais, obuoliais ar ličiais.

2.    Suomiškų skanėstų centras smaližiams
Jei vėsus suomiškas klimatas neleis ilgą laiką grožėtis miškuose besiganančiais elniais, sušilkite ir paskanaukite saldumynų apsilankę neseniai duris atvėrusiame „Fazer” lankytojų centre, siūlančiame intriguojančią kelionę visoms žmogiškosioms juslėms. Mažiesiems tai būtų ypatinga pramoga dėl centre įkurto saldainių kambario, kuriame ragauti skanėstus galima tiek, kiek tik norisi. Ši suomių dizainerių suprojektuota erdvė lankytojus kviečia ne tik paragauti tikro suomiško šokolado, bet ir sužinoti šio delikateso atsiradimo istoriją. Čia lankytojai gali patekti į Afrikos džiungles primenančią patalpą ir išvysti, kaip specialiame ir šilumą išlaikančiame kambaryje auginami kakavos, citrinų medžiai ir kiti šokolado ingredientai. Tiek vaikams, tiek suaugusiems centras siūlo pamatyti ir nuveikti daugybę įdomių dalykų, o kartu kviečia apsilankyti firminėje „Fazer” parduotuvėlėje, kurioje įsigysite gardžių suomiškų lauktuvių.

3.    Pasivažinėjimas šunų kinkiniu
Atgavę jėgas leiskitės į kelionę kaip tikri suomiai – haskių traukiamomis rogėmis. Galėsite rinktis iš įvairių kelionės tipų – nuo kelių valandų pasivažinėjimo iki keleto dienų kelionės, kurios metu turėsite galimybę patys rūpintis šunimis. Tai originalus būdas pamatyti šiaurietišką gamtą, o kartu pasijusti lyg būtumėte patekę į tikrą žiemos pasaką. Tačiau nesitikėkite, kad kelionė bus tyli – žmonių apsuptyje haskiai linkę loti ir kaukti, taip rodydami savo entuziazmą. Nors įsigyjant šią pramogą speciali apranga ir avalynė jums parūpinama, esant žvarbiam orui, patartina su savimi turėti apatinius šildančius rūbus.
 
4.    Šiaurės pašvaistės stebėjimas

Po turiningos dienos vakarą praleiskite stebėdami vieną gražiausių dangaus reginių – šiaurės pašvaistę. Sena suomių legenda byloja, kad žmones, pamačiusius šį dangaus reginį, visą gyvenimą lydės sėkmė. Gruodžio mėnesį pašvaistės matomos dažniau, todėl atostogų metu skirkite bent vieną naktį šio fenomeno stebėjimui. O kad dangų galėtumėte stebėti patogiai, apsvarstykite galimybę nakvoti moderniame iglu kaimelyje miškingoje vietovėje. Iglu – tai tradicinis, apvalus eskimų namelis, statomas iš ledo blokų. Tokios gyvenvietės seniau buvo paplitusios Suomijos teritorijoje, tačiau dabar iglu nameliai statomi šiuolaikiškai, juos kokybiškai apšiltinant ir įstiklinant stogą. Išliko tik viena autentiška ypatybė – būsto forma. Stiklinis namelio stogas leis visą naktį jaukiai stebėti šiaurinės pašvaistės spalvas pro apsnigtas medžių viršūnes.

5.    Helsinkio šviesų festivalis
Kelionės metu aplankykite ir vieną gražiausių Suomijos miestų – sostinę Helsinkį. Čia rasite gausybę neoklasicistinių bei Art Nouveau architektūros šedevrų, istorijos muziejų, nesibaigiančių muzikos ir meno festivalių. Helsinkis nėra didelis, todėl visus įžymiausius objektus galima aplankyti pėsčiomis, taip geriau pajusite miesto dvasią ir neskubantį suomių gyvenimo ritmą. Nors žiemos šioje šalyje – tai pats tamsiausias metų laikas, menininkai iš Prancūzijos, Belgijos ir Kanados kiekvienais metais nušviečia Suomijos sostinę įspūdingomis šviesų instaliacijomis. Toks renginys organizuojamas sausio 5-9 dienomis, todėl, jeigu planuojate Suomiją aplankyti iškart po didžiųjų metų švenčių – tai puiki priežastis ten nuvykti. Jaunieji festivalio svečiai kviečiami žaisti su šviesomis interaktyviose, specialiai tam pritaikytose erdvėse. Vaikų auditorija taip pat kviečiama stebėti ant istorinių Helsinkio pastatų sienų rodomas animuotas pasakas.
 

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai:
Poilsiavimo ir kelionių pasiūlymai 23.03.2024 - 29.03.2024 Towards a well - balanced body and mind! Via Vitalité
Four star weight correction and wellness centre in Latvia. We offer several programmes “Basic”, “Extra” and “Relax”. Book now +371 26 511 011 | Žiūrėti daugiau
145 EUR

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.25694394sec.