Amžinosios vasaros sala – vėjų nubučiuotoji Fuerteventūra

Magiškoji Fuerteventūra – ištisus metus turistų iš akiračio nepaleidžianti ramybės oazė. Bet ar galėtų būti kitaip – juk seniausia Kanarų salyno pažiba kasdien dovanoja puikų orą ir saulėtas akimirkas. Nenuostabu, kad vitamino D stokojantys lietuvaičiai taip pat neabejingi salai ir į savo svajonių atostogų sąrašą vis dažniau įtraukia šią vietą. Patirti, veikti ir išmėginti Fuerteventūros malonumus išties verta!


Banglentininkų ir paplūdimių mylėtojų rojus


Fuerteventūra – viena iš Kanarų salų Atlanto vandenyne, priklausanti Ispanijai. Tai arčiausiai Afrikos krantų esanti sala, todėl klimatas čia patrauklus 365 dienas per metus. „Žiemą temperatūra lepins ne žemesne kaip 18 laipsnių šiluma, o vasarą leis mėgautis ir 30 laipsnių kaitra. Užkietėję atostogautojai vieningai tvirtina, jog palankiausias laikas poilsiui čia – ruduo ir pavasaris“, – sakė Inga Aukštuolytė, tarptautinio kelionių organizatoriaus „Tez Tour“ Ryšių su visuomene ir rinkodaros skyriaus vadovė.


Sala nėra didelė, tačiau nuobodžiauti joje tikrai neteks. Labiausiai turistus ji paperka savo išskirtiniu kraštovaizdžiu. Jei rytinė salos pakrantė žavi turkio spalvos jūra ir auksinio smėlio paplūdimiais, tai vakarinėje dalyje apstu paslaptingų uolų ir tamsių pakrančių. Ne veltui dėl unikalios vulkaninės gamtos UNESCO Fuerteventūrą dar 2009-aisiais paskelbė biosferos rezervatu, o turistai neoficialiai vadina salą Marso planeta.


Saloje, kur daugiau kaip 300 km driekiasi smėlėtos pakrantės, kiekvieno atvykstančiojo laukia ir per pusantro šimto paplūdimių. Vieni pasižymi išvystyta infrastruktūra ir siūlo įvairių pramogų, kiti gi – išsidėstę auksinio smėlio pakraštyje, dovanojantys išskirtines akimirkas atokiau nuo žmonių. Tiesa, neatsiejamas vietos akcentas – vėjas. Nuo vandenyno pučiantis vėjelis ne tik maloniai gaivina besikaitinančius saulėje, bet ir kviečia išmėginti vandens sporto pramogas. Nenustebkite, kai saloje sutiksite daugybę į bangas neriančių sporto entuziastų – tam vietos klimatas yra tiesiog tobulas! Fuerteventūra, jos tobulai lūžtančios bangos ir beveik visuomet palankus vėjas yra tikras banglentininkų perlas.


Vingiuotais serpantinų takeliais..
.


Jei apsiriboti akimirkomis paplūdimyje nesinori, sala gali pasiūlyti gana nemenką lankytinų vietų sąrašą. Kuklaus dydžio Fuerteventūrai apžiūrėti gali pakakti ir dienos, tačiau skubėti, kai aplink tiek daug gražių vietų, tikrai neverta. Leidžiantis į pažintį su sala, stabtelkite pasimėgauti besidriekiančiomis alavijų plantacijomis, žydinčiais kalnais, unikalia gamtos augalija ar išsibarsčiusiais lavos rieduliais.


Lankant salą rekomenduojama nepraleisti žymių vietų. Pirmiausia, tai senoji Fuerteventūros sostinė – Betankūrija. Miestelyje yra keletas svarbių religinių pastatų: Šv. Mergelės Marijos bažnyčia bei Buenaventūra vienuolynas, pastatytas 1416 m., taip pat veikia keli muziejai. Įspūdį paliks ir pati kelionė Betankūrijos link, mat kopti siaurais ir vingiuotais serpantinais yra nemenkas iššūkis tiek pėsčiomis, tiek automobiliu. Koralecho miestas garsėja išskirtine architektūra – jame nerasite jokių naujų pastatų, juos statyti čia tiesiog draudžiama. Svečiuodamiesi Koraleche būtinai užsukite į senuose nameliuose įsikūrusius barus ar restoranus, kuriuose pasijusite it laiko mašina nusikėlę į praeitį. Šalia esantis Koralecho paplūdimys – puiki vieta nardymo, kaitavimo, buriavimo ar kitokio vandens sporto pramogų mylėtojams. O kur dar įspūdingos smėlio kopos, esančios visai šalia miesto!


Mažiems ir dideliems nuotykių ieškotojams


Fuerteventūra – puikus pasirinkimas keliaujantiesiems su šeima. Atostogaujant su mažaisiais, į lankytinų vietų sąrašą būtina įtraukti kelias salos vietas. Pirmiausia, ypatingų pojūčių pasikrausite apsilankę Fuerteventūros pietuose įkurtame didžiuliame zoologijos ir botanikos sode, kurį vietiniai vadina Oazės parku. Įspūdingame 780 tūkst. kv. m plote, auga 1500 skirtingų tropinių augalų rūšių. Parko teritorijoje įrengtas didžiausias Europoje kupranugarių rezervatas, čia pat gyvena daugiau kaip 3000 gyvūnų: zebrai, drambliai, žirafos, begemotai, šimpanzės ir kiti su dideliais ir mažais lankytojais pažinčiai nusiteikę gyvūnai.


„Viena patraukliausių turistų pramogų vietų saloje tituluojamas Baku vandens parkas, esantis šiaurinėje salos dalyje ir užimantis net 160 tūkst. kv. m plotą. Čia apstu svaiginančių vandens nusileidimo kalnelių, banguojančių baseinų ir kitų tiek mažiems, tiek dideliems skirtų pramogų“, – sako „Tez Tour“ atstovė.


Kitas jūsų laiko vertas objektas – druskos muziejus, įsikūręs Las Salino miestelyje. Pasakojama, kad druska čia buvo išgaunama dar iki atvykstant pirmiesiems kolonistams ir tik vėliau šį darbą perėmė atvykę ispanai. Muziejus kasmet sulaukia lankytojų dėmesio, kuriems dovanoja pačią sūriausią pažintį.


Gurmanai, būkite ramūs!


Fuerteventūra kaip ir likusios Kanarų salos yra tikras perliukas mėgstantiesiems kokybišką, šviežią maistą. Tiesa, šios salos virtuvė turi savitą braižą – nenustebkite, kai net mėsos ar jūrų gėrybių patiekalai bus pagardinti čia augančiais bananais. Net ir mažiausia kavinukė pirmiausia pasiūlys tapų – vieno kąsnio užkandžių, puikiai tinkančių apetitui sužadinti.


Svečiuojantis saloje būtina paskanauti tik ką iš Atlanto vandenyno ištrauktų krevečių, aštuonkojų, moliuskų, vėžių arba tiesiog geros žuvies. Vaisių ir daržovių mėgėjai galės lepintis avokadais, ananasais, papajomis ar Kanarų salyne taip mėgstamomis mažosiomis bulvėmis. Beje, Fuerteventūra garsėja ožkomis ir tai gan ryškiai atsispindi ir vietos virtuvėje. Iš ožkų pieno gaminami sūriai, taip pat didelio populiarumo sulaukia delikatesu laikomi ožkienos kepsniai.


KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.34642601sec.