Sankt Peterburge bus atidarytas degtinės muziejus

Sankt Peterburge visai neseniai buvo atidarytas alaus muziejus, o dabar atėjo eilė ir rusiškos degtinės muziejui. Muziejus bus įrengtas miesto centre (Конногвардейском бульваре, 4). Degtinės arba taip vadinamos vodkas muziejaus iškilmingas atidarymas įvyks šių metų spalio 16 dieną.

Beje degtinės muziejus Sankt Peterburge buvo atidarytas jau 2001 metais, tačiau po ketverių veiklos metų buvo uždarytas, nes pastatą, kuriame jis buvo, nuspręsta perduoti viešbučiui. Muziejaus įkūrėjai visus šiuos metus nuolat papildė savo kolekciją bei ieškojo galimybių parodyti šią ekspoziciją arba informuoti apie ją. Kad ir kaip būtų juokinga, tačiau naujosios patalpos įrengtos priešais senąsias. Muziejaus ekspozicija pasakoja jau apie 500 metus besitęsiančią degtinės istoriją Rusijoje.

Muziejaus lankytojų laukia kelionė po rusų gėrimo kultūrą bei suteikiama galimybė įvertinti šį gėrimą. Taipogi galima susipažinti su pasaulio valstybių nacionalinių stipriųjų gėrimų gaminimo istoriją bei skirtumais. Muziejaus lankytojai atminčiai gali įsigyti įvairios alkoholinių gėrimų gamintojų produkcijos arba suvenyrų.

Smulkesnė informacija: www.vodkamuseum.su

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1924789sec.