Išrinkti populiariausi Europos miestai

Kelionių portalas Tripadvisor atliko apklausą, kurios metu keliautojai iš viso pasaulio rinko populiariausius Europos miestus.

Pirmoji vieta atiteko Monako Karalystei, o tiksliau, daugiausia turistų pritraukiančiam Monte Karlui. Kelionė į šį miestą gali pareikalauti nemažai išlaidų, nebent pavyktų papildyti savo biudžetą viename iš legendinių miesto kazino.

Antroje vietoje liko romantiškasis Heidelbergas (Vokietija), kuris turistus vilioja senovine pilimi, senamiesčiu ir seniausiu Vokietijos universitetu. Net japonai pripažįsta, kad senasis vokiečių miestas prie Nekaro upės dvelkia ypač subtilia romantika, ir teigia, kad tai vienas geriausių pasirinkimų planuojant kelionę po Europą.

Bronzos medalį užsitarnavo Zalcburgas – gimtasis Volfgango Amadėjaus Mocarto miestas Austrijoje. Jau nuo 1996 metų visas Zalcburgo miestas įtrauktas į UNESCO pasaulio kultūros paveldo sąrašą.

Ketvirtoje pozicijoje – Toskanos regiono perlas – Florencija (Italija). Florencija – tai renesanso kultūros lopšys, kuriame gyveno ir dirbo garsūs pasaulio mokslininkai ir menininkai: Botičelis, Mikelandželas, Leonardas da Vinči.

Penktoje vietoje rikiuojasi Liucernos miestas (Šveicarija). Miestą į dvi dalis padalinusi Roiso upė – vienam krante senamiestis, o kitame – naujamiestis. Žymus Liucernos objektas – seniausias dengtas medinis tiltas pasaulyje - Kapelos tiltas.

Didysis kanalas, Poilsio tiltelis, Švento Morkaus aikštė – visi šie objektai ir dar daugelis kitų Veneciją (Italija) pavertė populiariausia jaunavedžių medaus mėnesio vieta. Adrijos jūros pakrantės perlui skirta šeštoji vieta.

Viena vieta žemiau atsidūrė kitas Italijos miestas - Siena. Miestas garsėja senove dvelkiančiu centru, kuriame gausu itališkosios gotikos pavyzdžių.

Aštuntoji vieta taip pat atiteko Italijos miestui – amžinasis turistų magnetas - Roma. Čia atvyksta minios tikinčiųjų klausytis popiežiaus pamokslų ar pamatyti garsųjį Koliziejų. Romoje galima nuveikti tiek daug įdomaus, todėl pradžiai gal tiesiog reikia nusipirkti porciją ledų ir įsijausti į pulsuojantį Romos gyvenimą.

Devintoje vietoje dar vienas Vokietijos miestas - Hamburgas. Dienos metu smagu pasiplaukioti laiveliu po uosto akvatoriją, vakare išgerti kavos prie Alsterio, o naktį pašėlti Reperbano užeigose. Be to, kasmet gegužės mėnesį čia vyksta įspūdinga uosto šventė.

Paskutinė dešimtoji vieta atiteko moderniajam, tolerantiškajam, pasaulietiniam Amsterdamui (Nyderlandų Karalystė). Kanalų miestas vilioja lankytojus ne vien legalia marihuana, bet meno parodomis, klubais ir prekybos centrais.

Savu ruožtu patys europiečiai išrinko kitus miestus – pirmoji vieta atiteko Berlynui, po kurio seka Siena ir Kikladų salos (Graikija). Tokie pasaulio miestai-garsenybės kaip Paryžius ir Londonas į sąrašą išvis nepateko!

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.6158092sec.