Geriausias pasaulyje miestas pagal gyvenimo kokybę – Viena

Konsultacinės įmonės Mercer ekspertams palyginus 221 pasaulio didmiestį, paaiškėjo, kad vertinant saugumą, mokslo kokybę, transporto pasiūlą ir kitus kriterijus geriausiu pasaulio miestu pagal gyvenimo kokybę pripažįstama Austrijos sostinė Viena.

Toks titulas Vienai atiteko ne pirmą kartą, tačiau šį sykį ji aplenkė Šveicarijos miestą Ciurichą bei Naujosios Zelandijos miestą Oklandą. Ketvirtą vietą užėmė Miunchenas, po to seka Diuseldorfas (Vokietija), Vankuveris (Kanada), Frankfurtas (Vokietija), Ženeva ir Bernas (Šveicarija), o pirmą dešimtuką uždaro Danijos sostinė Kopenhaga. Pasaulio didmiesčių rikiavimo paskutinėje – 221 vietoje atsidūrė Irako sostinė Bagdadas.

Ekspertai iš viso vertino 39 kriterijus dešimtyje kategorijų: politinė ir socialinė aplinka, ekonominė situacija, socialinio ir kultūrinio gyvenimo sąlygos, sveikatos aprūpinimo sistema, mokyklų ir švietimo tinklas, transportas ir kitos viešosios paslaugos, pramogų ir poilsio pasiūla, vartojimo prekių prieinamumas, būstai ir aplinkosaugos situacija. Tokį tyrimą Mercer specialistai atlieka kasmet.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.56458783sec.