Ectalio slėnis – vienas populiariausių slidinėjimo kurortų Alpėse

Austrijos žemėje Tirolyje esantis Ectalio (Ötztal) slėnis 2011 metais tapo ypač populiaria Alpių slidinėjimo vieta. Jau keletą metų Ectalis pagal populiarumą pakaitomis dalinasi pirmąją ir antrąją vietas su Mairhofenu – kitu žymiu žiemos turizmo regionu. Ectalio slidinėjimo regione yra keletas kurortų: Zeldenas (bendras 1350-3340 m aukštyje esančių trasių ilgis – 150 km , 35 keltuvai); Obergurglas (trasių ilgis – 110 km, 24 keltuvai); Hoch-Ecas (trasių ilgis – 85 km, 24 keltuvai). Šiais metais slidinėjimo sezonas Ectalio slėnio kurortuose prasidėjo lapkričio 19 d., jis truks iki 2012 m. gegužės 1 d.


Pernai Ectalyje pradėjo veikti naujasis Gaislachkogelbahn keltuvas – jo stotelės sukurtos kaip neįprasti moderniosios architektūros statiniai. Šis keltuvas tam tikra prasme neturi analogo –  jis gali aptarnauti iki 3600 keleivių per valandą. Į Gaislachkogelbahn keltuvo statybą iš viso buvo investuota 38 milijonų EUR.


Šiemet regiono infrastruktūrą dar praturtino Zentrum Shuttle slidinėtojų liftas, jungiantis pradedančiųjų kalnų slidinėtojų pamėgtą Inervaldo slidinėjimo rajoną su Zeldeno centru. Rudenį pradėjo veikti dar vienas infrastruktūros objektas – 2900 m aukštyje įrengtas vandens telkinys, todėl sniego patrankoms reikalingo vandens dabar nebereikės siurbti iš slėnio į viršų.


Nuo 2005 iki 2011 metų investicijos į Zeldeno kalnų slidinėjimo rajoną siekė 119 milijonus EUR. Iš jų į keltuvų renovaciją investuota 55 milijonų EUR, į sniego gamybos įrengimus ir sniego techniką – 49 milijonų EUR, į kavines ir restoranus – 15 milijonų EUR.


Svarbu pažymėti, kad ski pass abonementus Zeldeno kalnų slidinėjimo rajonui galima įsigyti ne tik pačiame kurorte esančiose kasose ir automatuose, bet taip pat ir iš anksto internetu. Užsakymą apmokėjęs kreditine kortele, turistas el. paštu gauna kodą ir su juo vėliau gali atsiimti ski pass bet kuriame Ectalio slėnio slidinėjimo abonementų prekybos taške. Taigi, nebereikia stovėti eilėse – jos dažnai būna ilgos, ypač savaitgalį.


Ski pass abonemento kaina šešioms dienos šiuo žiemos sezonu kainuos 210-230 EUR. Nepaisant gana didelių investicijų į naujų keltuvų statybą, Ski pass abonemento kaina išaugo vos 2-3% – tai  atitinka esantį infliacijos lygį.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.87852311sec.