Ant būsimų Dakaro lenktynių ekipažo – ir Vilniaus herbas

Energetikos ir technikos muziejuje vykusioje spaudos konferencijoje buvo pristatyta sausio mėnesį Dakaro lenktynėse dalyvausianti ir šaliai atstovausianti lietuvių komanda, kurioje lenktynininkas Benediktas Vanagas ir jo šturmanas Saulius Jurgelėnas, taip pat iki šiol niekur nerodyta, išskirtiniu dizainu papuošta, „General Financing – Autopaslauga“ komandos technika – automobilis „OSCar O3“ ir sunkvežimis.

Vilniaus meras, sveikindamas dykumų trasose besirengiančią lenktyniauti komandą, pasidžiaugė, kad tokiose prestižinėse lenktynėse būtent Vilniaus herbas papuoš lietuvių ekipažą. Meras pabrėžė, kad tokiose garsiose kaip šios varžybose labai svarbu apie save, apie savo šalį ir miestą skleisti pasauliui gerą žinią.

Spaudos konferencijoje taip pat buvo aptarta lietuvių dalyvavimo pasaulio lenktynėse svarba, būsimi dalyviai pasakojo pasirengimo lenktynėms detales, pristatytos automobilio techninės galimybės, akcentuoti ekipažo sau iškelti tikslai.

Dakaro lenktynių dalyviams buvo įteikta istorinė Lietuvos vėliava, kad saugotų juos toli už Atlanto.

Vėliava su Vyčiu buvo žinoma nuo XV amžiaus pradžios. Ji pirmiausia buvo susijusi su karyba. Istoriniuose šaltiniuose minima, kad per Žalgirio mūšį 1410 metais kunigaikščio Vytauto Didžiojo vadovaujami pulkai nešėsi raudonas vėliavas su baltu raiteliu ant žirgo. Iki XVIII amžiaus vėliava su Vyčiu buvo naudojama įvairiomis progomis: per šventes, valdovų įžengimą į miestus ir kita.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?

PALAIKYMO

 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.14834094sec.