Poilsiautojų laukia pažintinis pėsčiųjų takas Aplink Strėvos įgriūvą

Praėjusią savaitę Trakų miškų urėdijos ir Aukštadvario regioninio parko atidarytas naujas pažintinis Pėsčiųjų takas "Aplink Strėvos įgriuvą" laukia lankytojų.

"Pabuvoti šiame unikaliame gamtos kampelyje bus įdomu kiekvienam poilsiautojui, turistui. Tai gali būti gera gamtos ir mūsų krašto pažinimo pamoka moksleiviams, studentams, - sakė Aukštadvario regioninio parko direktorius Vaclovas Plegevičius. - Strėvos miškai yra įspūdingi. Ypač tie, į kuriuos nėra įžengęs ūkininkaujantis žmogus. Strėvos įgriuva – tai dubens formos dauba, legendomis apipintos Velnio duobės "sesuo". Naujasis pažintinis pėsčiųjų takas tarsi paragina apžiūrėti daubą iš visų pusių, pasigrožėti gražiu mišku, pabūti natūralios gamtos prieglobstyje. Tako ilgis – 600 metrų. Pakeliui įrengtos 5 stotelės: informacija apie taką; kertinė miško buveinė; Spindžiaus miško gamtinė įvairovė; dauba iš arčiau; "Natura 2000" teritorija, kurioje gausu pelkučių, šaltinių, čia pat yra Spindžiaus ir Drabužaičio ežerai."

Kaip sakė Vaclovas Plegevičius, Strėvos įgriuvos kilmė – termokarstinė. Maždaug prieš 18 tūkst. metų, vykstant sudėtingiems apledėjimų ir ledų atsitraukimų reiškiniams, sąnašos ir nuosėdos palaidojo atskilusį ledo luitą. Jam ištirpus ir susidarė stačiašlaitė dauba. Jos plotas - 1,5 ha, dugnas – 0,1 ha. Dugnas užpelkėjęs, durpių sluoksnis jame siekia apie 2,5 m, šlaitų aukštis - 20 m.

Išsamesnę informaciją apie naująjį pažintinį pėsčiųjų taką ir jo lankymo tvarką teikia Aukštadvario regioninio parko Lankytojų centras tel. (8 528 ) 65363.

Aplinkos ministerijos duomenimis, pernai mūsų šalies saugomose teritorijose įrengti 5 nauji lankytojų centrai, įrengta ir prižiūrima 140 pažintinių takų, trasų, 250 stovyklaviečių, aikštelių. Šiais metais Tytuvėnų regioniniame parke įrengta dviračių trasa, Varnių regioniniame parke atidarytas Debesnų botaninis pažintinis takas.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.44184995sec.