Vilniečių pamėgti Nemenčinės miškų paplūdimiai bus išplėsti, iki jų – įrengti dviračių takai [1]

Vilniaus miesto meras Juozas Imbrasas, Nemenčinės miškų urėdas Eligijus Ryškus, Liepynės girininkijos girininkas Danielius Vervečka, Savivaldybės Miesto ūkio departamento vadovai, Aplinkos apsaugos skyriaus specialistai susitiko apžiūrėti Nemenčinės urėdijoje šalia Vilniaus esančius ir vilniečių pamėgtus ežerus.

"Ne kiekvienas gali sau leisti atostogauti brangiuose kurortuose prie jūros. Todėl daug vilniečių renkasi poilsį šalia miesto esančiuose paplūdimiuose, miškuose. Savivaldybės valdžios atstovams, miesto ūkio, aplinkos apsaugos specialistams kilo idėja pratęsti dviračių takus nuo Nemenčinės plento iki pat Šilo, Tapelių, Antavilių ežerų. Taip pat galvojame apie galimybę praplėsti esamų paplūdimių teritorijas, įrengti daugiau pavėsinių, vaikų žaidimų aikštelių, praplėsti automobilių stovėjimo aikšteles", - sakė Vilniaus miesto meras Juozas Imbrasas.

Susitikimo dalyviai domėjosi kaip tvarkoma ežerų paplūdimių, paežerių, pamiškių, aplinka, kurios priežiūrai sostinės Savivaldybė skiria lėšų, iš kurių šiemet jau panaudota apie 55 tūkst. litų. Prie ežerų įrengti suoliukai, persirengimo budelės, laiptai, suremontuoti lieptai, naujai pastatytos šiukšlių dėžės.

"Daug lėšų išleidžiame šiukšlių išvežimui iš paplūdimių, pamiškių. Tačiau tiek, kiek ir kaip dažnai jų paliekama, išvežti neįmanoma. Tokiems šiukšlių kiekiams per mažos mūsų šiukšlių dėžės, kurios prisipildo neįpusėjus dienai. Žmonės ką iš "maksimų" atsiveža, tą ir palieka. Greitai paežerės skendės šiukšlėse," - sakė Nemenčinės miškų urėdas E. Ryškus.

Susitikime buvo pabrėžta, kad optimaliausias būdas nuolat palaikyti tvarkingą ir švarią paežerių teritoriją – įrengti konteinerius. Pasak Savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėjos Vitos Braškienės, reikia pradėti intensyviai bendradarbiauti su Vilniaus rajono valdžia, kad būtų sudarinėjamos sutartys su komunalinių atliekų išvežimo operatoriais dėl šiukšlių išvežimo iš rekreacinių zonų.

"Ir, žinoma, auklėti poilsiautojus – įrengti stendus, nuorodas, įspėjamuosius ženklus, primenančius apie aplinkos apsaugą, tausojimo svarbą, vidinę kultūrą", - sakė Savivaldybės Aplinkos apsaugos skyriaus vedėja Vita Braškienė.

KOMENTARAS

(vardas) rezultatas?

1 vilnietis 08/20/2008 19:49 Pagerinti ir pailginti dviračių takus, kad būtų galima privažiuoti prie visų ilsėjimui tinkamų vietų, tikrai gera idėja. Nors padėtis su dviračių takais ir nėra tragiška, bet noras gerinti padėti šioje srityje tikrai SVEIKINTINAS dalykas.


 

Apie mus | Kontaktai | Autorinės teisės | Partneriams
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.72316909sec.