Kodėl vertėtų aplankyti Reunjono salą Indijos vandenyne? - 10 priežaščių

Reunjonas (pranc. La Réunion) – sala Indijos vandenyne, Prancūzijos užjūrio regionas. Salos skersmuo yra 50-70 km. Reunjonas yra maždaug 800 km į rytus nuo Madagaskaro ir kartu su Mauricijumi bei Rodrigeso salomis priklauso Maskarenų salų grupei. Saloje gyvena (785 000) daugiausia kreolų (45%), indų / madagaskariečių (25%), europiečių (20%), kinų (3%) ir visi jie turi Prancūzijos pasus. Sala didžiuojasi vaizdais į kalnus, ugnikalnius, didelis dėmėsys skiriamas žavingiems paplūdimiams, džiunglėms ir orchidėjoms. Reunjonas pagal teritoriją prilygsta Liuksemburgui- 2 512 km2. Salos sostinė yra Sen-Deni. Mieste gyvena apie 133 000 gyventojų. Sen-Deni - ypač populiari turistų vieta. Atvykėliai mielai lankosi muziejuose, aikštėse, vilose ir mažose parduotuvėlėse. Salos aukščiausias kalnas Piton des Neige siekia 3071 m. ir yra laikomas aukščiausiu Indijos vandenyno kalnu. Daugelis turistų net naktį išsiruošia į džiungles, kad tik galėtų sutikti saulėtekį ugnikalnio viršūnėje. Remiantis istoriniais faktais, teigiama, kad sala buvo atrasta 1507 metais ir ją atrado portugalas Pedro Mascarenhas, kuris salą pavadino Apollonia. Bet 1640 metais salą užima Prancūzija ir pavadino Isle Bourbon. 1663 metais salą valdo prancūzų gubernatorius ir kolonijoje yra įvedama vergvaldystės sistema. Tik po Prancūzijos revoliucijos 1793 metais sala pervadinama į Reunjono salą. 1848 metais panaikinama vergvaldystė, o 1946 metais Reunjon tampa Prancūzijos departamentu - Département d'Outre-Mer. Skrydis į salą iš Paryžiaus su Air France (www.airfrance.com) Boeing B-777-300ER, paprastai trunka10 valandų.

10 priežaščių, kodėl vertėtų aplankyti Reunjono salą:

  1. Kaip Kanarų salos prie Afrikos pakrantės priklauso Ispanijai, taip Reunjono sala Indijos vandenyne, priklauso Prancūzijai. Todėl turistai gali mėgautis egzotinių kultūrų infrastruktūros akcentu. Pavyzdžiui, pinigų mokėjimas eurais. Be to, laiko skirtumas yra labai mažas. Visi Europos Sąjungos piliečiai, turintys galiojančius pasus, gali be jokios vizos aplankytiį Reunjono salą. Daugiau informacijos - www.insel-la-reunion.com
  2. Kiekvienais metais nuo birželio iki spalio mėnesių saloje pasirodo banginiai. Jie atkeliauja iš Antarktidos į šiltuosius vandenis. Geriausiai juos pamatyti galima vietovėse tarp L'Hermitage ir Cap la Houssaye su sraigtasparniais, jachtomis, katamaranais arba tiesiog stebint juos nuo kranto. Daugiau informacijos - www.grandbleu.re.
  3. Kiekvienais metais saloje vyksta didžiausios pasaulio motokroso lenktynės - Grand Raid. Jose apie 2000 kroso mėgėjų dalyvauja 150 km maratone. Maratonas tęsiasi 3 dienas. Laimėtojų laukia bučiniai, marškinėlius su užrašu „Aš gyvenu”. Daugiau informacijos - www.grandraid-reunion.com.
  4. Vanilės kultūros lopšio ir aukščiausios kokybės ieškoma Reunjone. Vanilė eksporto gamybai jau gaminama daugiau nei 150 metų. Vanilė - orchidėjų rūšies augalų ankštiniai vaisiai, džiovinta vanilė naudojama kaip prieskonis. Vanilė yra reikalinga tiek maisto pramonei, tiek SPA procedūroms.
  5. Turistų pageidavimu galima pasimėgauti SPA procedūromis. Štai keletas internetinių adresų - www.lesjardinsdheva.com, www.naiade.com, www.boucancanot.com, www.hotelsaintalexis.com ar www.palm.re.
  6. Į salą galite atvykti, bet kuriuo metu. Bet gražiausias salos metas laikomas tarp gegužės ir lapkričio mėnesių. Vandens temperatūra nei vieną mėnesį nėra žemesnė nei 22 laipsniai. Itin papuliarūs yra salos paplūdimiai, kurie pritraukia daug turistų iš Europos. St.Gilles-les-Bains paplūdimys - laikoma prestižine institucija. Čia galima pasimėgauti kazino, klubų, paplūdimio barų, diskotekų, kavinių paslaugomis.
  7. Sala yra įsikūrusi daugiakultūrinėje aplinkoje, tačiau čia jaučiamas saugumas, politinis stabilumas, prancūzų kalbos vertinimas, pigus ir patogus viešasis transportas. Saloje gyvena daug tautų. Keista, bet visos tautos mielai švenčia įvairias šventes: afrikiečių, kinų naujuosius metus, Prancūzijos nacionalines šventes ir indėnų apeigas. Be to, čia didžiulis nacionalinio maisto pasirinkimas. Daugelyje Reunjonas miestų galima pamatyti prancūzų kolonijinio laikotarpio architektūros elementų.
  8. Sala didžiuojasi 700 km ilgio tinklų trasa, puikia kalnų upių katerių įranga, žvejyba, kalnų dviračių maršrutais, nedidelių lėktuvų ar sraigtasparnių ekskursijomis, žirgų žygiais, koralų ir nardymo rojais, vulkanu Piton de la Fournaise. St.Leu apylinkėse yra įžymiosios serfingo vietos.
  9. Salą aplanko daug pavienių turistų, kurie išsinuomoja automobilį ir patys leidžiasi į 3 000 km ilgio kelionę. Sekmadieniais dauguma degalinių yra uždarytos. Apie 250 km kelias vinguriuoja palei vandenyno krantą, tačiau kelias Cirque de Cilaos su 400 vingiu yra laikomas vienu gražiausių panoraminiu keliu pasaulyje.
  10. Nuo 2007 metų saloje atidarytas pirmasis nacionalinis parkas La Réunion (www.reunion-parcnational.fr), kurio plotas yra 750 km2. Planuojama, kad 2010 m. jis pateks į UNESCO pasaulio gamtos paveldo sąrašą.

 

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Valmierā “Zaķim pa pēdām” Valmieras TIC
1.aprīlī no pl.11-16 ar prieku gaidīsim ikvienu – mazus un lielus uz Lieldienu svinēšanu Valmierā! | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.03873205sec.