Pirmieji prizai „Didžiojo žygio po Baltijos šalis“ keliautojams

Įpusėjus projektui „Didysis žygis po Baltijos šalis“, šiandien, liepos 15 d. Valstybiniame turizmo departamente prie Ūkio ministerijos burtų keliu išrinkti aktyviausi turistai, jau aplankę ne mažiau kaip pusę numatytų objektų. Keturis prizus iš septynių laimėjo Lietuvos turistai, du teko Latvijos, vienas - Estijos keliautojams.

Lietuvos prizininke tapo Alfreda Karaliūnienė, laimėjusi nakvynę dviem svečių namuose „Senasis paštas“ Druskininkuose. Finansininke dirbanti moteris yra viena aktyviausių projekto dalyvių, vienintelė jau aplankiusi 27 objektus. Pasak moters, ji keliavo dėl anūko, „kad jis pajustų ir pamiltų kelionių dvasią. Labai įdomus projektas, tiesiog užkrėtė, tapo aistra“.

Šuolį valdomu sparno tipo parašiutu iš 1000 metrų aukščio Vilniaus Dariaus ir Girėno aeroklubo aerodrome laimėjo Gabrielė Kučiauskaitė, 10 metų moksleivė iš Pasvalio. Savo prizą mergaitė žada dovanoti tėčiui.

Raimundas Mozūraitis, vaistininkas iš Kauno, apdovanotas kelione dviem verslo klasės autobusu iš Rygos į Taliną ir nakvyne „Nordic“ viešbutyje. Paprašytas išskirti labiausiai patikusį objektą, vyras nedvejodamas įvardijo Kernavę.

Studentė Justina Bartkutė, laimėjusi savaitgalį dviem „Riga Beach“ hostelyje Jūrmaloje, sako, kad kelionės yra jos hobis.

Visi turistai, aplankę bent 15 lankytinų objektų ir įsiregistravę interneto svetainėje www.greatbaltic.eu, apdovanojami smagiais prizais – žygio liemenėmis ir laisvalaikio turizmo inventoriumi.

Projektą “Didysis žygis po Baltijos šalis”, skatinantį vidaus turizmą ir keliones po kaimynines šalis, įgyvendina Valstybinis turizmo departamentas, Latvijos turizmo plėtros agentūra ir Estijos turizmo agentūra. Trijų Baltijos valstybių projektas vyksta jau trečius metus. Baltijos šalių turistai kviečiami keliauti siūlomais maršrutais ir aplankyti projekte siūlomus objektus – po 10 kiekvienoje valstybių. Šiuose objektuose žygio dalyviams taikomos iki 50 proc. nuolaidos, aktyviausi turistai gali laimėti vertingų prizų.

Šiemet projekte dalyvauja apie 13 tūkst. turistų – tiek keliautojų užsiregistravo specialioje interneto svetainėje. Kaip ir praėjusiais metais, aktyviausiai keliauja Lietuvos turistai – 67 proc. visų Žygio dalyvių. Latvijos keliautojai sudaro 17 proc., Estijos – 9 proc.

„Didysis žygis po Baltijos šalis“ sumanytas tiems keliautojams, kuriems nepakanka kelionių vadovuose pristatomų pagrindinių lankytinų objektų – šalių ar miestų simboliais tapusių vietų. Šis projektas domina tuos, kurie nori kuo giliau pažinti kraštą, perprasti jo unikalumą, pajusti ypatingą, tik čia randamą kultūrą. Į šį žygį išsiruošia žmonės, kurie dėl flamenko keliauja į Andalūziją, dėl fiordų – į Norvegiją, o „Baltijos aukso“ - gintaro ieško Lietuvoje. Šiais metais tris Baltijos šalis jungiantis projektas skirtas Baltijos kelio 20-mečiui paminėti.

 

 

Rūta Dirsienė, Atstovė ryšiams su žiniasklaida

t. +(370 5) 210 87 22

Daugiau informacijos:

Ieva Lukšėnaitė, Valstybinis turizmo departamentas

„Didysis žygis po Baltijos šalis“ projekto vadovė

t. 2108638; [email protected]

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 18.04.2024 - 30.04.2024 Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 29.04.2024 ️Tunisija😲 Neticamas cenas! Atlantic Travel
Aprīļa beigas un maijs Tunisijā - laiks atpūtai spa un talasoterapijai, siltas saules baudīšanai, aizraujošām ekskursijām un pastaigām gar silto | Skatīt vairāk
295 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 25.04.2024 Nāc un sāc spēlēt golfu! Jurmala Golf Club & Hotel
Jau sen esi vēlējies apgūt golfa spēles pamatus, etiķeti un noteikumus, bet visu laiku gaidi īsto brīdi! Īstais brīdis ir pienācis!Iegūsti zaļo | Skatīt vairāk
180 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 26.04.2024 Augšdaugava.Tūrisma sezonas atklāšana. TAKA
Augšdaugavas novada pašvaldības iestāde ‘’TAKA’’ aicina 26. aprīlī plkst. 10.00 apmeklēt tūrisma sezonas atklāšanas pasākumu. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.1376071sec.