"Didžiojo žygio po Baltijos šalis" dalyviai laukia ir kitų metų starto

Lietuvos valstybinio turizmo departamento prie Ūkio ministerijos ir Latvijos bei Estijos turizmo agentūrų organizuotas projektas „Didysis žygis po Baltijos šalis“ baigėsi, nugalėtojai paskelbti ir prizai išdalinti, bet projekto dalyvių įspūdžiai vis dar gyvi. Turizmą Estijoje, Latvijoje ir Lietuvoje skatinantis projektas šiais metais pritraukė rekordiškai daug dalyvių – 25 tūkstančius. Projektas bus tęsiamas ir 2010-aisiais metais nuo gegužės iki rugsėjo mėnesio.

„Šis projektas rengiamas trečius metus iš eilės ir sulaukia vis didesnio populiarumo, tad esame įpareigoti jį rengti ir kitais metais. Principų ir projekto koncepcijos keisti neplanuojame, atnaujinsime tik lankytinų objektų sąrašą, - ateities planais dalinosi Valstybinio turizmo departamento direktorė Nijolė Kliokienė.

Projektas „Didysis žygis po Baltijos šalis“ sulaukė entuziastingo lietuvių palaikymo. Nemaža dalis keliautojų sugebėjo aplankyti visus trisdešimt projekto organizatorių siūlytų objektų. Rėmėjų įsteigtą prizą – šuolį parašiutu laimėjęs Gintaras Burokas po Baltijos šalis keliavo su šeimos nariais.

„Didžiausią įspūdį paliko kelionė po Estiją. Turėjome ne tik puikią galimybę grožėtis lietuvio akims neįprastu Estijos kraštovaizdžiu, bet ir susipažinome su šios šalies kultūra bei papročiais. Kitos vasaros atostogas siejame su turizmo departamento organizuojamu nauju projektu. Jau dabar formuojame ekipažus ir į kelionę žadame leistis net keturiais automobiliais“, – sakė žygio dalyvis G. Burokas.

Pagrindinį prizą – kelionę lėktuvu ir dvi nakvynes pasirinktame mieste laimėjusi Laura Rakutienė aplankė devynis objektus Lietuvoje ir po septynis Latvijoje bei Estijoje. Jai ir jos šeimai taip pat labiausiai patiko Estija.

„Esame dėkingi šio projekto organizatoriams už puikias idėjas, galimybę susipažinti ne tik su Lietuvos, bet ir viso Pabaltijo lankytinomis vietomis. Žygio metu mes puikiai praleidome laiką, sužinojome daug įdomių faktų apie kaimynines šalis. Kadangi mūsų šeima į žygį po Baltijos šalis vyko kemperiu, tad Estiją vertiname kaip labiausiai tokiam keliavimo būdui pritaikytą šalį. Ypač didelį įspūdį paliko Saremų salos“, - įspūdžiais dalinosi L. Rakutienė.

Projekte dalyvavę žmonės domisi įsimintinomis „Didžiojo žygio po Baltijos šalis“ akimirkomis bei dalinasi įspūdžiais interneto svetainėje www.greatbaltic.eu. Svetainės forume vienas iš projekto dalyvių džiaugiasi: „Buvo nuostabu. Didysis žygis – šios vasaros ir visų metų įdomiausias įvykis, o, svarbiausia, įspūdžiai, kurie liko mūsų atmintyje...“.

Daugiau informacijos apie projektą, jo eigą bei rezultatus rasite apsilankę interneto svetainėje www.greatbaltic.eu.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu


 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.04.2024 - 01.05.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Balkānu pērle 𝐌𝐄𝐋𝐍𝐊𝐀𝐋𝐍𝐄! Latvia Tours
Burvīgas pludmales un dzidrs Adrijas jūras ūdens, neskaitāmas senas pilsētiņas, un, protams, melnkalniešu viesmīlība. | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Zudušais un atklātais Bānīša ceļā! Alūksnes TIC
ptuveni 30km velo tūre “Zudušais un atklātais Bānīša ceļā” piemērota gan draugu kompānijām, gan ģimenēm ar bērniem. Apļveida brauciens stars | Skatīt vairāk
Anitas Celmas izstāde Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 2024. gada 6. aprīļa līdz 29. maijam Valmieras muzeja Izstāžu namā skatāma tekstilmākslinieces Anitas Celmas personālizstāde “Atgriešanās”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.38963389sec.