Draugiškas Vilnius: išrinktos svetingiausios sostinės įmonės

Jau devintus metus vilniečiai ir miesto svečiai renka sostinės svetingiausius – viešbutį, restoraną, kavinę, muzikinį klubą, barą, muziejų, galeriją, krautuvėlę, gidą, turizmo agentūrą bei svetingiausius sostinės įstaigų darbuotojus. Šiandien Vilniaus rotušėje vykusiame „Vilniaus svetingumas 2016 apdovanojimų renginyje Vilniaus meras Remigijus Šimašius pasveikino šių metų svetingiausius.

„Apsilankę Vilniuje svečiai pastebi – koks jis gražus, jaukus, išskirtinis. Svetingo miesto atmosferą kuria ne gatvės ar pastatai, o žmonės. Jeigu žmonės šypsosi ir yra gerai nusiteikę – į miestą norisi sugrįžti darkart. Džiaugiuosi, kad šiandien apdovanoti Vilniaus svetingiausi ir kuria tą gerą atmosferą“, – sakė sostinės meras.

Renginyje dalyvavęs praėjusiais metais „Vilniaus svetingiausiu gidu” išrinktas Kristupas Šepkus džiaugėsi tradicija apdovanoti Vilniaus svetingiausius: „Vilnius pasižymi tikru svetingumu. Dirbdamas gidu iš daugiau nei 95 proc. Vilniaus svečių girdžiu, kad mūsų miestas turi labai savotišką dvasią, yra nepaprastai gyvas ir įdomus. Miesto svetingumą ir kuria žmonės, kurie pasitinka mūsų svečius ir palieka jiems tik pačius geriausius įspūdžius“, – sakė K. Šepkus.

Šįmet vilniečiai ir miesto svečiai rinko nugalėtojus net 15 nominacijų. Svetingiausiais viešbučiais išrinktos trys įmonės nuo mažiausios iki daugiausiai svečių talpinančios – „Centro kubas –Angel“, „Shakespeare Boutique Hotel“ ir „Radisson Blu Hotel Lietuva“.

Svetingiausiu Vilniaus restoranu šįmet išrinktas miesto centre esanti „Neringa“, svetingiausia kavine – išskirtinė Šv. Ignoto gatvėje esanti kavinė-knygynas „Mint Vinetu“, o svetingiausiu Vilniaus muzikos klubu – „Artistai“. Antrus metus iš eilės svetingiausiu baru išriktas Islandijos g. esantis „Piano man“, kuriame rengiamos įdomios diskusijos, susitikimai su keliautojais, politikais, visuomenės veikėjais.

Svetingiausiu Vilniaus gidu išrinktas Albertas Kazlauskas, organizuojantis nemokamas masines ekskursijas „Gatvės gyvos“ po įdomiausias Vilniaus vietas bei sostinės rajonus.

Konkurse vilniečiai ir miesto svečiai už svetingiausius internetu galėjo balsuoti nuo gegužės 1 d. iki rugsėjo 30 d. Pernai už jų nuomone svetingiausius Vilniaus mieste savo balsus atidavė 8 500, šįmet balsuojantys buvo aktyvesni – jų buvo beveik 10 000.

Svetingiausias mažasis Vilniaus viešbutis 2016 – „Centro kubas –Angel“
Svetingiausias vidutinis Vilniaus viešbutis 2016 – „Shakespeare Boutique Hotel“
Svetingiausias didysis Vilniaus viešbutis 2016 – „Radisson Blu Hotel Lietuva“
Svetingiausias Vilniaus restoranas 2016 – „Neringa“
Svetingiausia Vilniaus kavinė 2016 – „Mint Vinetu“
Svetingiausias Vilniaus muzikos klubas 2016 – „Artistai“
Svetingiausias Vilniaus baras 2016 – „Piano man“
Svetingiausias Vilniaus muziejus 2016 – „Lietuvos geležinkelių muziejus“
Svetingiausia Vilniaus galerija 2016 – „Užupio kalvystės muziejus-galerija“
Svetingiausia Vilniaus krautuvėlė 2016 – „Dom Bow Ties“
Svetingiausia Vilniaus atvykstamojo turizmo agentūra 2016 –„ Lietuviškos atostogos“
Svetingiausias Vilniaus miesto gidas 2016 – Albertas Kazlauskas
Svetingiausia Vilniaus apgyvendinimo įmonės darbuotoja 2016 – Inga Monkienė (viešbutis „Holiday Inn“)
Svetingiausia Vilniaus maitinimo įmonės darbuotoja 2016 – Nadežda Losovienė (restoranas „Rib Room“)
Svetingiausia Vilniaus kultūros įstaigos darbuotoja 2016 – Justė Janulevičiūtė (Vytauto Kasiulio dailės muziejus)

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR
ZIEDOŠĀ HOLANDE! Vēl 10 vietas! Latvia Tours
🌷🌷🌷VISSKAISTĀKAIS PAVASARIS IR TUR, KUR IR ZIEDI! Hildesheima, Amsterdama, Keukenhofas ziedu dārzs, Volendama | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Programma ANTISTRESS Rehabilitācijas centrs Jaunķemeri
Ieelpot. Izelpot. Un ļauties, lai procedūrām bagātā programma ANTISTRESS Jūs ved 10 dienu ceļojumā prom no stresa atstātajām sekām - tuvāk | Skatīt vairāk
no 700 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65567207sec.