Varšuva vilioja lietuvius – keliautojų srautas išaugo 2,5 karto

Tarptautinė greitųjų autobusų maršrutų bendrovė „Lux Express“ skaičiuoja daugiau nei trečdaliu (36,2 proc.) išaugusius keleivių iš Lietuvos srautus Baltijos šalyse. Pirmą šių metų pusmetį ypač sparčiai augo keliaujančiųjų į ir iš Varšuvos skaičius. Į Lenkijos sostinę autobusais vyko 2,5 karto daugiau keleivių nei pernai tuo pačiu metu.

Toliau auga ir keliaujančiųjų Rygos kryptimi skaičius. „Lux Express“ per šešis mėnesius Latvijos sostinės kryptimi pervežė 37,3 proc. daugiau lietuvių nei tuo pačiu metu pernai.

Didžiausia greitųjų autobusų maršrutų bendrovė Baltijos šalyse skelbia, kad iš viso per pirmąjį šių metų pusmetį bendrovės keleivių, keliaujančių Baltijos šalyse, skaičius išaugo beveik ketvirtadaliu (23 proc.). „Lux Express“ skaičiuoja, kad per pusę metų bendrovė aptarnavo daugiau nei 1 mln. keleivių.

„Džiaugiamės, kad Lietuvos gyventojai vis labiau atranda kaimyninių šalių sostines. Pastebime, kad, pavyzdžiui, į Varšuvą vis aktyviau keliauja ne tik vilniečiai, bet ir Kauno gyventojai. Džiugina ir sparčiai augantys iš Vilniaus į Rygą vykstančių keleivių srautai. Bendrovė nuolat investuoja į autobusų parką tam, kad kelionės būtų patogios ir produktyvios“, – sako Tomas Kaziliūnas, „Lux Express“ vadovas Lietuvoje.

Nuo 2017 m. liepos „Lux Express“ padidino verslo klasės vietų skaičių savo autobusuose maršrutu Vilnius-Ryga. Taip pat nuo vasaros vidurio padidintas kelionių skaičius į Latvijos sostinę. Kas dieną į Rygą iš Vilniaus autobusai išvyksta 10 kartų, t. y. beveik kas valandą dienos metu.

„Kaip didžiausia tarptautinė greitųjų autobusų maršrutų kompanija Baltijos šalyse matome vis didėjantį poreikį verslininkams patogiai pasiekti mūsų šalių sostines. Kelionė autobusu iš Vilniaus į Rygą leidžia valandas, kurias praleistumėte vairuodami automobilį, skirti darbui ar efektyviam poilsiui. Dėl augančios verslo kelionių paklausos autobusų, išvykstančių iš Vilniaus į Rygą, maršrutų skaičių ir padidinome“, – kalba T. Kaziliūnas.

Šiais metais bendrovė investavo daugiau nei 3 mln. eurų į aštuonis naujus, modernius autobusus. „Lux Express“ autobusuose kelionės metu keleiviai gali nemokamai vaišintis kava ir arbata, pasinaudoti bevieliu interneto ryšiu, o prie kiekvienos sėdimos vietos įtaisyti elektros lizdai leidžia kelionės metu pakrauti elektroninius prietaisus.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 05.04.2024 Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 01.04.2024 Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 21.03.2024 - 01.04.2024 Taizeme - dažādām gaumēm Estravel Latvia
Taizeme - piedzīvojumi // atpūta spa kūrortos // Izvēlieties ceļojumu atbilstoši savai gumei! Piedzīvojumu ceļojumiem - atlaides! | Skatīt vairāk
no 367 EUR
Riga Reggae Acoustic Valmieras TIC
6.aprīlī pl.18.00 kultūrtlpa Akustika ielūdz uz sirsnīgu, mīlestības un miera pilnu vakaru pozitīvās regeja noskaņās ar apvienību RIGA Reggae | Skatīt vairāk
15 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.59043694sec.