Geidžiamiausių dovanų sąraše – kelionė: kaip su šia staigmena neprašauti pro šalį?

Kelionių ekspertai pastebi, kad vis daugiau lietuvių, užuot dovanoję daiktus, artimuosius mieliau džiugina įspūdžiais ir naujais atradimais, pavyzdžiui, kelione. Ne išimtis ir žiemos šventės. Tiesa, ruošiant tokią staigmeną neretai kyla aibė klausimų, tad kaip neapsunkinti dovanos gavėjo ir neprašauti pro šalį pasiryžusiesiems po Kalėdų egle padėti kelionę?


Nerizikuokite vien dėl paslapties šydo


„Baltic Tours“ komandos narė, poilsinių ir pažintinių kelionių ekspertė Justina Stukaitė tikina, kad vienas esminių kriterijų, dovanojant kelionę – puikiai pažinoti žmogų, kuriam ši staigmena bus adresuojama.


„Kai žinoma, kokios kryptys traukia dovanos kaltininką, kada jam patogus laikas keliauti ir ar papildomos išlaidos nejaukia planų, galiu garantuoti, jog tokiais atvejais nusivylusiųjų pakvietimu į kelionę nebūna“, – tikina J. Stukaitė.


Tuo tarpu jei tokių žinių dovanos sumanytojui stinga, kelionių ekspertė pataria geriau nerizikuoti ir į kelionių profesionalus kreiptis drauge su būsimos dovanos savininku.


„Tiesa, gal ir nebelieka to magiško laukimo ir nežinios jausmo, kas ir ką padovanos, tačiau keliautojai bent jau būna užtikrinti, kad dovana-kelionė atitiks visus jų lūkesčius. Kelionės dovanų kuponą šiemet nusprendžiau įteikti ir savo gyvenimo draugui. Kadangi turėjome susiderinti tikslias kelionės detales, apie šią dovaną teko užsiminti anksčiau. Ir džiaugsmo nuo to nė kiek nemažiau – Naujuosius sutiksime Vienoje, o šventinės kelionės nuotaikomis gyvename jau nuo lapkričio“, – su šypsena pasakoja J. Stukaitė.


Įvertinkite finansines galimybes


Kaip teigia kelionių ekspertė, populiariausiomis dovanos-kelionės kryptimis jau ne vienerius metus laikoma Turkija, Graikija, Prancūzija ir Italija. Pastebimai daugėja ir norinčiųjų dovanoti keliones į tolimesnes šalis, pavyzdžiui, Tailandą.


„Perkant dovanų kelionę sumos paprastai svyruoja nuo 50 iki 500 Eur, o mažiausia galima kupono suma – 25 Eur. Tai tik dar kartą patvirtina, kad kelionė jau seniai nebėra laikoma prabangos preke. Kiekvienas žmogus kelionės dovanojimo būdą, t. y. konkretaus kelionės paketo įsigijimą ar dovanų kuponą, pasirenka pagal savo norus ir galimybes“, – kalba J. Stukaitė.


Specialistės įsitikinimu, dovanų kuponas už 100 Eur jau gali gerokai palengvinti kelionės įsigijimą. Apsisprendęs, kokios kelionės norėtų, dovanų kupono gavėjas likusią dalį gali sumokėti grynaisiais, bankiniu pavedimu arba kortele.


J. Stukaitė taip pat pabrėžia, jog šiais metais pastebimai padaugėjo perkančiųjų kuponus lėktuvų bilietams įsigyti. Ir nebūtinai Kalėdų laikotarpiu – daugelis klientų dovanų kuponus drąsiai perka ir gimtadienio proga.


Įsisenėjusiais stereotipais nesivadovaukite


Pasak „Baltic Tours“ ekspertės, Lietuvoje vis dar klaidingai pasklidęs mitas, kad dovanų kuponas perkamas tik tada, kai nežinoma, ką padovanoti.


„Anaiptol, pastebime, kad žmonės, perkantys dovanų kuponus ar paruoštus kelionės paketus, yra labai smulkmeniški, dėmesingi, į dovaną žvelgia atsakingai. Jiems svarbu, kad netgi žmogaus vardas būtų užrašytas dailyraščiu“, – patirtimi dalijasi J. Stukaitė.


Ir jei kaip tik šiuo metu viduje kirba mintis, kad atėjo laikas atgaivinti santykius su antrąja puse arba visai šeimai praleisti daugiau laiko kartu, anot ekspertės, kelionė tam – tobula proga. Neįprastos situacijos, naujos vietos ir neišbandytos veiklos kartu leidžia į brangų žmogų pažvelgti kitomis akimis.


„Kelionėse įvyksta daug pirmųjų kartų ir turbūt nėra žmogaus, kuris jais nesidžiaugtų. Galbūt pirmąkart išdrįstama nardyti, paragaujama šviežio kokoso skonio ar naujos šalies virtuvės paslapčių. Klientai sako, kad grįžta išmokę net šokti ir, kad jie jau pakeliui į, pavyzdžiui, flamenko šokių pamokas. Tad jeigu vis dar nežinote, kaip artimam žmogui surasti ypatingą dovaną, neatmeskite kelionės idėjos. Įsigysite greitai – net neišėję iš namų, o patirtos emocijos ir įspūdžiai džiugins labai ilgai“, – ragina J. Stukaitė.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 20.04.2024 Rīgas Motormuzejam 35 Motormuzejs
Par godu Rīgas Motormuzeja 35 gadu jubilejai aicinām uz ieskandināšanas svinībām 20. aprīlī. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 05.04.2024 - 21.04.2024 Balle ar grupu “Džentlmeņu špagats” Valmieras TIC
20.aprīlī pl.21.00 aicinām piedzīvot pavasara izjūtas un ļauties dejām Pavasara ballē kopā ar grupu “Džentlmeņu špagats” Kocēnu Kultūras | Skatīt vairāk
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.17126989sec.