Kūrybinėse dirbtuvėse «Molio meistrai» – keramikos meno subtilybės ir paslaptys

Šiaulių kultūros centro Aklųjų ir silpnaregių kultūros namuose (Žemaitės g. 102) startuoja keramikos dirbtuvės „Molio meistrai“. Užsiėmimų metu dalyviai išmoks pasigaminti ir dekoruoti išskirtinius rankų darbo dirbinius, išsamiau susipažins su moliu ir jo pritaikymo galimybėmis. Keramikos dirbtuvėse tiek vaikai, tiek suaugusieji kūrybiškai ir įdomiai praleis savo laisvą laiką.

Organizatorius – Šiaulių kultūros centras.


Šiaulių kultūros centro Aklųjų ir silpnaregių skyriaus edukacinė veikla prasidėjo prieš 13 metų edukaciniu užsiėmimu, kuriame buvo pristatyta keramikos istorija, mokyta dirbti su moliu. Tuomet edukacinėse veiklose dalyvavo šimtai neregių ir silpnaregių bei juos lydinčių šeimos narių. Užsiėmimui sulaukus tokio didelio pasisekimo, Aklųjų ir silpnaregių skyrius pradėjo vykdyti įvairias kūrybines dirbtuves. Per 13 veiklos metų vyko ir tebevyksta riešinių mezgimo, Užgavėnių kaukių gaminimo, šiaudinių sodų rišimo, senųjų karpinių ir kitos dirbtuvės.

„Susidomėjimui edukacijomis vis augant, iškilo poreikis pereiti į kokybiškai naują etapą ir įkurti keramikos dirbtuves, kurios apimtų visapusišką keramikos meno pristatymą. Su ta mintimi 2018 metais pradėtas vykdyti projektas „Atviros keramikos dirbtuvės „Molio motiejukai“, finansuotas Lietuvos kultūros tarybos ir skirtas sumažinti socialinę atskirtį tarp neįgaliųjų ir sveikųjų žmonių. Kūrybines dirbtuves pagal projektą lankė tikslinės grupės, o dabar durys atveriamos ir visiems kitiems šiauliečiams bei miesto svečiams“, – sako Šiaulių kultūros centro Aklųjų ir silpnaregių skyriaus vedėja Inta Skeivienė.

Keramikos dirbtuvių metu per pažintinę, ugdomąją bei praktinę veiklą dalyviai bus supažindinti su vienu iš populiariausių amatų Lietuvoje ‒ puodininkyste. Dalyviai detaliau susipažins su šio amato darbo priemone – moliu, sužinos apie keramikos dirbinių kūrimo tendencijas, pasirinktinai galės nusilipdyti lėkštelę, puodelį, dubenėlį, švilpuką ar žaislą (žirgelį, antytę, ožiuką, avinuką, ir pan.), jį dekoruoti.

Organizuojami kelių rūšių užsiėmimai. Kūrinio pasigaminimui skiriamas vienas užsiėmimas, tačiau keramikos dirbtuvių dalyviai gaminį pasiimti galės tik po išdžiovinimo ir išdegimo degimo krosnyje. Pasirinkus antrąjį užsiėmimą, sukurtą dirbinį bus galima dekoruoti įvairia technika ir glazūruoti. Dirbiniams išdžiūvus, jie bus išdegti antrą kartą. Trečiasis užsiėmimas skirtas dalyviams, norintiems dekoruoti ir glazūruoti jau išdegtą dirbinį. Dekoruojamą gaminį bus galima pasirinkti iš pasiūlytos dirbinių gausos.

Keramikos dirbtuvės mokamos. Kainos asmeniui: 2 Eur (dirbinio lipdymas iš molio), 2 Eur (savo nulipdyto dirbinio glazūravimas), 5 Eur (pasirinkto nulipdyto dirbinio glazūravimas). Į kainą įeina visos priemonės ir darbų degimas. Taikomos nuolaidos: https://bit.ly/2swNtZO.

Užsiėmimai vyksta susidarius ne mažiau kaip 6 dalyvių grupei. Būtina išankstinė registracija tel. +370 676 48 539, el. p. [email protected]


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 30.03.2024 Ottes Lieldienas Alūksnes TIC
30. martā, 11:00 aicināti uz OTTES LIELDIENAS, – Viktora Ķirpa muzejā “Vidzemes lauku sēta”. Olas nodrošina Alūksnes Putnu fabrika | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 03.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atlaides auto nomai Reunion salā Europcar
Izmanto 15% atlaidi savai auto nomai 2024. gada JŪNIJĀ Reunion salā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.75597sec.