Neringos 58-asis gimtadienis – su ypatingomis dovanomis

Savo 58-ąjį gimtadienį Neringa pasitinka su ypatingomis šventinėmis dovanomis bei laiko patikrinta šventine programa.

Ilgiausio, gražiausio, labiausiai į šalies vakarus nutolusio miesto gimtadienis – 1961-ųjų lapkričio 15-oji. Tuomet į vieną administracinį vienetą buvo apjungtos keturios Kuršių nerijos gyvenvietės – Pervalka, Preila, Juodkrantė ir Nida. Tokio žingsnio siekis – plėtoti vietovę kaip kurortą.

Nors kyla įvairiausių siūlymų miesto gimtadienio datą keisti, akcentuojant Kuršių nerijos gyvenviečių istoriškumą, bendruomeniškumo šventę Neringa daugelį metų švenčia būtent lapkritį.

„Šaltasis periodas yra galimybė sugrįžti į bendruomenę, pajausti vienas kitą. Tai yra šventė mums. Be jokios abejonės, švęsdami gimtadienį, atvykti į svečius kviečiame ir visus kitus“, – kartu švęsti kurorto gimtadienį  kviečia Neringos savivaldybės mero pavaduotojas Narūnas Lendraitis.

Šiais metais Neringos gimtadienį lydi ypatingos dovanos. Didįjį šventinį savaitgalį papuoš laukiamas įvykis – duris atveria atsinaujinusi Nidos prieplauka, kuri kurorto gyventojams ir svečiams bus atvira penktadienio vakarą. Intriguoja ir Nidos prieplaukos Naujųjų metų sutikimo programa.

Modernistinės architektūros pažydžiu laikomo pastato autorius – architektas Alfredas Paulauskas. Prieš daugiau nei keturis dešimtmečius iškilusi Nidos prieplauka tapo neatsiejama gyvenvietės pamario dalimi. Objektas yra įtraukas į kultūros paveldo registrą.

Kaip teigia pastatą įsigijusios UAB „Fatalitas“ vadovas Gytis Kūlokas, Nidos prieplaukos atnaujinimas tapo rimtu iššūkiu.

„Manau, kad gerai nesuvokiau, ką reiškia paveldosauginį pastatą įsigyti, remontuoti ir vėl pritaikyti naudojimui. Susipažinus su vietos bendruomene dar daugiau noro atsirado tą pastatą sutvarkyti, nes matėsi kaip visi nori ir laukia“, – pasakoja G. Kūlokas.

Atnaujinat pastatą palikta švartavimosi vieta laivui „Raketa“. Viliamasi, kad susitarus valstybinėms institucijoms bei verslui, Nidos prieplaukoje veiks ir labai reikalingas laivybos su Kaliningrado sritimi muitinės ir pasienio postas.

Neringos gimtadienio išvakarėse miesto bendruomenės dalimi tapo ir Nidos bei Juodkrantės švyturiai. Anot kurėno „Kuršis“ šiporiaus Aurelijaus Armonavičiaus, klausimą kaip patekti į švyturį girdintis kas antrą, jeigu ne kiekvieną,  dieną.  Kiekvienas švyturys yra unikumas ir tokio antro pasaulyje nerasit. Nidos ir Juodkrantės švyturių pritaikymas pažinimui ir lankymui dar labiau parturtins kurortinį gyvenimą, dėl to jų perdavimas Neringos savivaldybei – priežastis miesto gimtadienį švęsti dar džiugiau.

Didysis šventinis Neringos gimtadienio renginių savaitgalis – lapkričio 15-17 dienos. Lapkričio 15-ąją, penktadienį, vyks akcija „Kitokia Neringa“. Intensyvi, įvairių Neringos įstaigų parengta akcijos programa kviečia į parodų atidarymus, knygų pristatymus, koncertus, žygį tamsoje ir kt. Prie akcijos prisijungusias įstaigas tradiciškai bus galima rasti šventiniame žemėlapyje.  

Lapkričio 16-ąją, šeštadienį, Neringos bendruomenė ir vėl bursis  „Kuršių kieme“. Stilizuotos „sodybos“ įsikurs aikštėje greta Neringos savivaldybės (pradžia 12 val.).

Čia šventinę nuotaiką kurs kurorte veikiančios įstaigos, meno kolektyvai, gyvenviečių bendruomenės. Jau ne vienerius metus „Kuršių kiemas“ garsėja šventinėmis vaišėmis, kurių ir šiais metais netrūks. Pavyzdžiui, Neringos savivaldybė jau ruošia patiekalus iš žvėrienos.

Atsižvelgiant į tai, kad Neringa siekia būti pirmąja teritorija be vienkartinio plastiko, „Kuršių kiemo“ lankytojai su savimi kviečiami atsinešti puodelius ir indelius, skirtus šventinėms vaišėms. Būkime vieningi, tardami „NE – plastiko bangai“.  


„Kūrybinga Neringos bendruomenė ir gimtadienį visuomet švenčia kūrybingai, o šis gimtadienis ypatingas ir savo dovanomis. Neringos gimtadienis – tikra bendruomeniškumo šventė. Pažadu, kad tai pajus kiekvienas, atvykęs mus pasveikinti“, – ilgiausių metų miestui ir jo bendruomenei linki Neringos savivaldybės meras Darius Jasaitis.  

Daugiau 58-ojo Neringos gimtadienio  renginių rasite Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ interneto svetainėje visitneringa.com.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 25.03.2024 Juris Pavītols un Matīss Pavītols Valmieras TIC
24.martā plkst.16.00 kultūrtelpā Akustika rokgrupas “Līvi” dibinātājs Juris Pavītols kopā ar dēlu Matīsu Pavītolu sniegs akustisku koncertu. | Skatīt vairāk
15 EUR
Ostrava. Hokeja čempionāts Estravel Latvia
Aviobiļetes un viesnīca. // Nenokavējiet aviobiļešu iegādi uz Otavu - Hokeja Pasaules čempionāts jau drīz! Vietu skaits ierobežots | Skatīt vairāk
no 545 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.03.2024 - 22.03.2024 👉EKSKURSIJU CEĻOJUMI JEBKURAI GAUMEI! Latvia Tours
Brīnišķīga iespēja skatīt unikālus dabas, vēstures un mākslas pieminekļus, piedalīties vietējos svētkos, fiestās un festivālos, iepazīties ar | Skatīt vairāk
no 53.00 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.09807086sec.