Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro pastato rekonstrukcijos darbams – žalia šviesa

Naujuosius 2020-uosius metus Neringa pradeda džiugia žinia  - netrukus bus tęsiami Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ pastato rekonstrukcijos darbai.

Praėjusių metų pavasarį pradėti pastato rekonstrukcijos darbai, įgyvendinami ūkio subjektų grupės, atstovaujamos UAB „Irdaiva“, sustojo dėl darbų rangovo sutarties nevykdymo.


Atlikus Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ pastato ardymo darbus, ne tik nebuvo vykdomi pastato statybos darbai, bet ir kilo pagrįstų abejonių dėl darbų rangovo faktiškai atliktų darbų kiekio bei planuojamų darbų apimties.

Neringos savivaldybei rangovo paaiškinimuose bei pateiktuose dokumentuose buvo matoma, kad ne tik neketinama atlikti visų numatytų rangos darbų, bet ir galimai išdidinama kitų rangos sutarties etapų kaina.

Abejones dėl atliktų rangos darbų kiekių ir kainų pavirtino atliktas objekto statybos auditas. Visa tai įvertindama, Neringos savivaldybės administracija priėmė sprendimą nutraukti Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ rekonstrukcijos darbų sutartį.

Dėl galimo sukčiavimo, piktnaudžiavimo padėtimi ir dokumentų klastojimo vykdant Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ rekonstravimo darbus pradėtas ikiteisminis tyrimas. Neringos savivaldybės abejones dėl UAB „Irdaiva“ ketinimų tęsti pastato rekonstrukcijos darbus patvirtino tai, kad praėjusių metų rudenį ši statybos įmonė kreipėsi į teismą dėl bankroto bylos iškėlimo (bankroto byla jau iškelta).


Nidos kultūros ir turizmo informacijos centras „Agila“ yra vienintelis kurorto kultūros centras, kuriame yra tokio dydžio uždaro tipo salė. Tai viešajam interesui tarnaujantis objektas, kuriame vyksta dauguma kurorto renginių, festivalių, tarptautinių iniciatyvų. Atsižvelgiant į planus atsinaujinusio pastato duris atverti 2021-aisiais metais, kuomet Neringa neš Lietuvos kultūros sostinės titulą, Neringos savivaldybė suskubo pradėti viešojo pirkimo procedūras, užtikrinančias rekonstrukcijos darbų tęstinumą.

Atsižvelgiant į viešojo pirkimo rezultatus, Nidos kultūros ir turizmo informacijos centro „Agila“ rekonstrukcijos darbų sutartis 2020 metų sausio 3-ąją pasirašyta su ūkio subjektų grupe, kurią sudaro UAB „Gilesta“ ir UAB „Imstata“. Pagrindinis partneris – UAB „Gilesta“.

Sutarties kaina – 6.358.073,87 eurai su PVM. Darbų atlikimo terminas – 18 mėnesių nuo statybvietės perdavimo rangovui.

Tęsiant rekonstrukcijos darbus 1969-aisiais statytą kino teatrą „Agila” bus siekiama pritaikyti šiandienos poreikiams, įrengiant 500 vietų žiūrovų salę (vietoje 286), padidinant salės plotą nuo 360 kv. m. iki 1020 kv. m. Salė turės modernias transformavimo priemones, kurios leis ją panaudoti įvairiems renginiams ir iniciatyvoms - kinui, ekspozicijoms, kūrybinėms industrijoms (vizualinio stacionaraus meno dirbtuvėms, scenos/kino meno dirbtuvėms ir kt.), konferenciniam turizmui. Nidoje atsiras galimybė organizuoti didelius renginius su  3000 stovimų vietų. Neabejojama, kad rekonstruotas pastatas prisidės prie sezoniškumo mažinimo Neringoje.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Lieldienu brīvdienas outlet ciematā ViaJurmala
Lieldienu atrakcijas visai ģimenei ar animatoriem. Pasākuma vadītājs - Lieldienu zaķis. Putnu būrīšu meistarklase. Olu krāsošanas darbnīca. | Skatīt vairāk
Lieldienu pasākums mini ZOO "Lāčplēši" Talsu novada TIC
Mini Zoo “Lāčplēši” 31.martā no plkst. 10.00 gaida ciemos lielus un mazus uz Lieldienu lustēm ar visiem saviem četrkājainajiem draugiem. | Skatīt vairāk
Kruīzs uz Visbiju, no Tallinas Estravel Latvia
Pirmatnīgā un neatkārtojamā - Gotlandes sala // Vietu skaits ierobežots, kruīzs no Tallinas // 2 naktis // | Skatīt vairāk
no 121 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 13.03.2024 - 24.03.2024 Kristapa Vanadziņa Trio LATVISKĀ ELEGANCE Valmieras TIC
23.martā plkst.18.00 kultūrtelpā Akustika aicinām uz Kristapa Vanadziņa Trio koncertprogrammu "LATVISKĀ ELEGANCE". | Skatīt vairāk
20 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.63706017sec.