Jonines švęsime KU Botanikos sode

Birželio 23 d., antradienį, 18–22 val., Klaipėdos miesto savivaldybės etnokultūros centras kviečia švęsti Jonines KU Botanikos sode (Kretingos g. 92). Joninių vakarą KU Botanikos sodas taps susitikimų, edukacijų, kapelų pasirodymų ir koncertų erdve.

Paslaptingą Joninių šventės dvasią perteiks trys susitikimai su žolininkais ir etnologais. Rašytoja ir žolininkė Giedrė Bružienė pristatys savo knygą „Ir ateis diena. Pasakojimai apie žoleles“. Susitikime „Paparčio žiedas iš Eugenijos Šimkūnaitės rankų“ etnologė, tautosakininkė Gražina Kadžytė papasakos apie habilituotos mokslų daktarės, profesorės E. Šimkūnaitės paveldą ir jame slypinčius išminties lobynus. Nepaprastų žolelių stebuklingą poveikį atskleis fitoterapeutas Virgilijus Skirkevičius susitikime „Augalų galia imuniteto kovai prieš virusus“.

Šventės metu galėsite nusipinti vainiką, burtis iš kupolių ar augalų kortų, kurios atskleis ateities paslaptis, mesti vainiką ant kupolės ir tokiu būdu sužinoti, kada ištekėsite. Pažvelgę į laimės šulinio gelmes išvysite savo didžiausio ir slapčiausio troškimo išsipildymą, o peršokę per laužą – pagerinsite savo sveikatą ir pasisemsite jėgų visiems ateinančių metų darbams. Sėkmingai per laužą peršokusios poros galės tikėtis greitų vestuvių.

Joninių pulsą diktuos ir šventinę nuotaiką kurs muzikiniai kupoliavimai. Koncertuos klaipėdiečių pamilti atlikėjai: tradicinės instrumentinės muzikos ansamblis SENOLIAI, folkloro ansambliai ALKA, KURŠIŲ AINIAI, kapelos MINGĖ, MINGŪNAI. Šiais metais Klaipėdos Joninėse gros ir svečiai iš Vilniaus. MAROS RIJOS (vokalas – Laurita Peleniūtė, smuikas – Tadas Dešukas, bosinė gitara –Paulius Rukas, perkusija – Gediminas Stankevičius) kvies žiūrovus jungtis į „Sutartinių magiją“, kurios metu tapsite svarbia muzikos dalimi. Švelniai jautriomis lietuvių liaudies dainų spalvomis KU Botanikos sodą nuspalvins kūrėjas SAULIUS PETREIKIS ir atlikėjai, pirmą kartą Klaipėdoje pristatantys albumą „Sekma Ryta“.


Įėjimas – su KU Botanikos sodo bilietais. Joninių bilietais bus prekiaujama prieš renginį, Botanikos sodo kasoje. Dėl išlikusios valstybės lygio ekstremalios padėties, žiūrovų skaičius bus ribojamas. Renginio metu bus privaloma laikytis visų LR Vyriausybės nustatytų sveikatos saugos taisyklių ir rekomendacijų: laikytis 1 m. atstumo tarp asmenų, dėvėti apsauginę veido kaukę, laikytis kosėjimo, čiaudėjimo etiketo, dezinfekuoti rankas. Neikite į šventę, jei jaučiate ūmių viršutinių kvėpavimo takų infekcijų požymius (pvz., karščiavimas, sloga, kosulys, pasunkėjęs kvėpavimas ir pan.).


KU Botanikos sode prekyba maistu ir gėrimais nevyks. Dalyviai raginami maistu ir gėrimais pasirūpinti patys. Taip pat būti pasiruošusiems atsisėsti ir ant žolės ar turėti ką pasitiesti.


Renginys bus fotografuojamas, filmuojamas, todėl informuojame, kad jūs galite būti matomas renginio nuotraukose ar vaizdo įrašuose, ir šios nuotraukos ar vaizdo įrašai gali būti patalpinti viešai prieinamuose socialiniuose tinkluose ar media priemonėse.


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 25.03.2024 - 31.03.2024 Pastaigas vecpilsētā gida pavadībā Liepājas reģiona TIB
Katru sestdienu un svētdienu plkst. 12.00, gids ar zaļi sarkano Liepājas karodziņu rokās gaidīs pie koncertzāles “Lielais dzintars”. | Skatīt vairāk
Pilna Servisa Līzings Passat Europcar
Pilna Servisa Līzinga piedāvājums VW Passat Variant MY24 Elegance. | Skatīt vairāk
Klasiskās indiešu dejas koncerts Valmieras TIC
6.aprīlī plkst. 18.00 Līga Saukante aicina uz klasiskās indiešu dejas solokoncertu “Samvadita – Harmonija” Kocēnu Kultūras namā. | Skatīt vairāk
10 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::1.25921202sec.