Savaitgalį Vilniuje šurmuliuos Kaziuko mugė ir Užgavėnės

Šiųmetinės Kaziuko mugės šeimininkai – aukštaičiai

407-uosius metus skaičiuojanti bei pavasario pradžią skelbianti Kaziuko mugė ir šiemet šurmuliuos sostinės senamiesčio gatvėse. Kovo 4-6 dienomis vykstanti mugė džiugins ne tik tradiciniais lietuvių liaudies meno kūriniais, amatininkų dirbiniais ir rankdarbiais, bet ir folklorinės kultūros renginiais - koncertais, meninėmis instaliacijomis, parodomis, žaidimų čempionatais.

„Kaziuko mugė kasmet budina sostinę, kviečia vilniečius ir miesto svečius džiaugtis pirmaisiais pavasario ženklais, susiburti drauge, dalintis įspūdžiais, darbais ir šypsena. Ši šventė itin svarbi Vilniui, ji tik patvirtina, koks unikalus, turtingas praeitimi ir draugiškas yra mūsų miestas. Mugės dėka mums pavyksta išsaugoti kultūrinį paveldą, iš arti susipažinti su skirtingų Lietuvos regionų folkloru, kūryba ir tradicijomis“, - sako Vilniaus miesto meras Raimundas Alekna.

Anot šventę organizuojančios įmonės „Concept events&media” direktoriaus Tado Rimdžiaus, šiais metais tikimasi sulaukti pusės milijono lankytojų ir daugiau kaip1500 dalyvių.

„Mugės metu Vilniuje apsilanko vis daugiau žmonių ir iš kaimyninių šalių. Atvyksta ne tik dalyviai, pristatantys savo amato darbus, bet ir lankytojai, kurie nori pažinti ar įsigyti lietuvių meistrų dirbinių ir tiesiog šauniai praleisti laiką“, - teigia T.Rimdžius.

Pernai mugėje vilniečius ir miesto svečius linksminę dzūkai vadeles perleidžia aukštaičių kraštui.

Kaziuko šventė – tradicinė ir unikali miesto šventė, kurioje menai, folkloras ir tradicinės vertybės susilieja į vieną įspūdingą renginį.

MUGĖS PROGRAMA

Užgavėnių renginiai vyks kovo 6 d.:

Vilniuje
Trakuose
Rumšiškėse



KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Ierobežots piedāvājuma - Hotel Jūrmala SPA Estravel Latvia
Esiet vieni no pirmajiem, kas bauda atpūtu Renovētajā Hotel Jūrmala SPA numurā un saņemiet dāvanu - neierobežotu Wellness Oasis apmeklējumju// līdz | Skatīt vairāk
no 94 EUR
Putnu vērošanas pārgājiens Veclaicenē! Alūksnes TIC
Vērosim putnus Peļļu dabas takā. Tikšanās vieta pie Ilgāja dabas mājas 27.aprīlī pulksten 10:00, šeit varēs atstāt arī auto. Koordinātes GPS 57 | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 03.04.2024 - 21.04.2024 Bērnu un jauniešu teātru festivāls Valmieras TIC
19. un 20. aprīlī Valmieras Viestura vidusskolā notiks XVII Latvijas bērnu un jauniešu teātru festivāls “..un es iešu un iešu!”. | Skatīt vairāk
3 dienas Romā un Vidusjūras kruīzs Estravel Latvia
9 naktis - 2 naktis Romā un 7 nakšu kruīzs ar MSC Vidusjūrā // Īpašais piedāvājums | Skatīt vairāk
no 1058 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.45275903sec.