«LT identity» paroda «Baltai» – harmoninga kelionė laike

Kovo 11-ąją kūrybinis susivienijimas „LT identity“ Vilniaus turizmo ir informacijos centre pristatys parodą „Baltai“. Parodoje bus eksponuojami pilkų tonų, laisvų besitransformuojančių formų gaminiai, pažymėti senovės baltų simboliais: marškinėliai, apsiaustai, džemperiai, universalūs krepšiai, pagalvės-ritinėliai, šlepetės bei amuletai – modernioji juvelyrika.

Pristatomuose kūriniuose įvairių sričių specialistai analizuoja esamą kultūrinę lietuvių patirtį, ieško naujų simbolių bei kūrybiškai ir pozityviai juos interpretuoja.

„Įkvėpimo ieškojome aplinkoje, kurioje gyvename. Norime kurti istoriją dabar, gerbti aplinką ir gilias savo kultūrines tradicijas“, – sako viena „LT identity“ įkūrėjų dizainerė Jolanta Rimkutė. Ji pabrėžia, kad „Baltų“, kaip ir ankstesnių kūrėjų kolekcijų eksponatai – rūbai bei daiktai – pasižymi dideliu funkcionalumu, kaip priešprieša besaikiam vartojimui, ir kasdienei aplinkai prideda tikrumo, grynumo, net pagarbos ir sakralumo.

Vilniaus turizmo ir informacijos centro direktorė Jolanta Beniulienė įsitikinusi, kad paroda „Baltai“ maloniai nustebins vilniečius ir miesto svečius. „Džiaugiamės galėdami tapti tokio projekto dalimi ir prisidėti prie modernaus, laisvo, atviro ir kūrybingo Vilniaus įvaizdžio formavimo,“- sako J. Beniulienė.

„LT identity“ – žinomiausia drabužių dizainerių Ievos Ševiakovaitės ir Jolantos Rimkutės kūrybos pakraipa, aprėpianti ne tik drabužius, bet ir įvairus kitus kasdienius daiktus. Projektą „Baltai“ drauge vysto grafikos dizaineris Edvardas Kavarskas, architektas Denis Bondar ir daiktų dizainerė Eglė Skuodaitė. Vaizdo filmą, pristatantį „Baltus“, kuria kino menininkų komanda „pvz.lt“.

Paroda „Baltai“ Vilniaus turizmo ir informacijos centre (Vilniaus g. 22) veiks nuo kovo 11 d., penktadienio, iki kovo 27 d. Vilniaus gatve skubančių praeivių žvilgsnius „LT identity“ kūryba, eksponuojama ne tik centro viduje, bet ir vitrinoje, patrauks dar neužsukus vidun. Parodos lankymas – nemokamas, centras dirba kasdien, o jo vitrina šviečia visą parą.


Daugiau informacijos:
Vilniaus turizmo ir informacijos centras, tel. 5 2 62 96 60


KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.04.2024 - 20.04.2024 Draugu piedāvājums - Stambula, 3 naktis Estravel Latvia
Lidojums + bagāža + transfēri + 3 viesnīcā ar brokastīm // spēkā ceļojot sākot no 3 perosnām // Maijā // pārdošana līdz 19.04.! | Skatīt vairāk
no 350 EUR
Jaunie pavasara atpūtas ģalamērķi Estravel Latvia
Ieskatieties - sākas pavasara ceļojumu galamērķu izpārdošana! Tunisija, Grieķijas salas, Albānija... | Skatīt vairāk
no 369 EUR
GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atlaides auto nomai Igaunijā Europcar
Vai esi gatavs piedzīvot neaizmirstamas brīvdienas Igaunijā? Tagad ir lieliska iespēja iegūt izdevīgu auto nomas piedāvājumu! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.71521997sec.