Kovo 11-ąją vokiečiai šventė drauge su lietuviais

Praėjusią savaitę Berlyne Valstybinis turizmo departamentas prie Ūkio ministerijos (toliau – VTD) dalyvavo vienoje didžiausių ir svarbiausių tarptautinių parodų Europoje ITB. Vokiečiams buvo pristatomi labiausiai juos dominantys turizmo produktai, paslaugos, kurortai ir pristatomos turizmo galimybės mūsų šalyje.

“Vokietija yra prioritetinė mūsų turizmo rinka, tad labai svarbu šiai tautai pateikti mūsų šalį kuo patraukliau. Džiugu, kad vokiečiai jau puikiai žino, kas mes ir kur mus rasti. Beliko jiems pristatyti produktus ir paslaugas, kurių jie nežinojo arba galvojo, kad mūsų šalyje to neras,” – kalbėjo VTD direktorė dr.Raimonda Balnienė.

Pirmąją parodos Berlyne dieną vyko trijų Baltijos šalių organizuojama spaudos konferencija, sulaukusi Vokietijos žiniasklaidos dėmesio. Vietos žurnalistų į renginį susirinko dvigubai daugiau nei buvo tikėtasi. Apie 70 spaudos konferencijoje dalyvavusių Vokietijos žurnalistų bei turizmo verslo atstovų itin domėjosi Lietuva ir turizmo galimybėmis joje.

“Sulaukėme labai daug klausimų ir domėjimosi mūsų šalimi. Vis daugiau vokiečių atranda Lietuvą. Didžioji besidominčių dalis – išsilavinę, apsiskaitę, kultūra, istorija bei tautiniu paveldu besidomintys žmonės. Labiausiai vokiečiai domėjosi kultūrinio turizmo galimybėmis. Antroje vietoje – aktyvus poilsis mūsų šalyje,“ – pasakojo Lietuvos turizmo informacijos centro Berlyne atstovė Loreta Michelbrink.

Tą pačią dieną Lietuvos stende buvo pristatomas ir mūsų šalies kulinarinis paveldas. Svečiai galėjo vaišintis varškės sūriu, skilandžiu, duona, medumi, šakočiu ir kitomis gėrybėmis, kurios būdingos mūsų krašto virtuvei.

ITB parodoje mūsų šalies stendas buvo ypač lankomas, o kovo 11-ąją, Lietuvai švenčiant Nepriklausomybės atkūrimo dieną, lankytojų stende buvo dar gausiau. Vokiečiai susidomėję klausėsi tautiniais rūbais pasipuošusių Lietuvos atstovių pasakojimų apie šią ypatingą mūsų tautai dienai, mojavo dovanotomis mūsų trispalvėmis ir grožėjosi prezentacijomis, kurios vyko kovo 11-ąją Lietuvos stende.

Šeštadienį į Lietuvos stendą vėl plūstelėjo daugiau žiniasklaidos, nes pristatyti šiais metais Lietuvoje vyksiančio Europos krepšinio čempionato atvyko renginio ambasadorius Arvydas Sabonis. Lankytojams knietėjo su krepšinio legenda nusifotografuoti, išgirsti kvietimą atvykti į mūsų šalį ir iš jo rankų gauti lietuvišką suvenyrą su garsiojo lietuvio parašu. Po parodą Berlyne taip pat vaikščiojo ir čempionato simbolis Amberis, smagiai kvietęs visus į Lietuvą stebėti varžybų ir tuo patraukęs lankytojų bei kitų šalių atstovų dėmesį parodoje ITB.

Šią savaitę VTD Lietuvos turizmo galimybes pristatys net dvejose tarptautinėse parodose: nuo trečiadienio Maskvoje vyksiančioje MITT, o nuo ketvirtadienio Paryžiuje šurmuliuosiančioje MAP parodoje.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Orientēšanās sezona sākas jau 16.aprīlī! Alūksnes TIC
Orientēšanās pasākumam HORIZONTS šogad lieli svētki - uzsākta 40.jubilejas sezona. Tiekamies jau otrdien, takās kas bija tik populāras! | Skatīt vairāk
no 2.00 EUR
4.maija svētki Alūksnē  Alūksnes TIC
Atzīmējot Latvijas Neatkarības atjaunošanas dienu, š.g. 4.maijā Bānīša zemē svinēs jaudīgi jeb kā saka vietējie “ar pilnu tvaiku”. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 11.04.2024 - 01.05.2024 GeLux - Āzijas piedzīvojumu ceļojums Estravel Latvia
Jauna izpratne par Luksu - piedzīvojumu ceļojumā Taizemē un Kambodžā // Unikāla pieredze, vairāk iekļautu pakalpojumu // 10% atlaide, rezervējot | Skatīt vairāk
no 2519 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 22.04.2024 - 29.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.62792182sec.