Į Klaipėdą kviečia jubiliejinis Jazz Voices konkursas

Kovo 31-balandžio 3 dienomis Klaipėdoje vyks dešimtasis tarptautinis džiazo vokalistų konkursas „Jazz Voices“, šiemet pretenduojantis ir į festivalio vardą: renginio metu laukia ne tik 20 jaunų atlikėjų iš įvairiausių pasaulio kampelių bei Lietuvos varžybos dėl nugalėtojo vardo, bet ir gausybė muzikinių renginių plačiajai publikai.

Konkursas, nuo 2002-ųjų kasmet į Klaipėdą sutraukiantis vokalinio džiazo propaguotojus bei ekspertus ir nebeturintis analogų aplinkinėse šalyse, kur tokio pobūdžio renginius „išguldė“ ekonominė krizė, siūlo muzikos žinovams ir plačiajai publikai dešimt koncertų, kuriuos vienija nežabotas džiazo polėkis bei solidi kokybė. „Kviečiu džiazo mėgėjus imti atostogų ir važiuoti į „Jazz voices“ renginius, kuriuos praleisti būtų didelis praradimas“, – ragina konkurso sumanytojas, Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Džiazo katedros dėstytojas Steponas Januška.

 

Šiemetiniame konkurse panoro dalyvauti net 16 šalių, tarp jų – JAV, Japonijos, Australijos, Anglijos, Uzbekijos, Suomijos, Belgijos, Turkijos, Vokietijos, Kroatijos, Norvegijos dainininkai. Jų pasirodymus vertins įtakingi džiazo veikėjai iš Lietuvos, Latvijos, Estijos, Suomijos, Norvegijos, Vokietijos, Rusijos ir Turkijos.

Renginio patrauklumo paslaptis – tarptautiniu lygiu pelnytas pripažinimas ir prestižas. „Jazz Voices“ pasaulio džiazo bendruomenėje jau žinomas kaip puikus karjeros tramplinas jauniesiems atlikėjams, atveriantis laureatamas kelią į kitų šalių džiazo scenas, tad kasmet jame pageidauja dalyvauti vis daugiau dainininkų.

Lietuvių bei užsienio atstovų laukia du turai, kurių metu bus išrinktas geriausias 2011-ųjų džiazo balsas. Laureatai bus apdovanoti Rimanto Ulevičiaus paramos ir labdaros fondo įsteigtais prizais. Grand Prix laimėtojui atiteks 2 000 eurų. Be didžiojo prizo, numatytos dar trys premijos, du diplomai už geriausią improvizaciją bei laisvąją programą, publikos ir muzikantų simpatijų prizai.

Klaipėdos universiteto Menų fakulteto Džiazo katedros ir viešosios įstaigos „Baltijos renginiai“ organizuojamas konkursas šiemet pirmąkart vyks Klaipėdos koncertų salėje. Vakarais koncertų salėje ir džiazo klube „Kurpiai“ konkurso aistras malšins džiazo muzikos fiestos.

Jau nuo kovo 31-osios čia koncertuos praėjusių „Jazz voices“ konkursų laureatės: britė Sarah Ellen Hughes, „Anne Czichowsky Quintet“ iš Vokietijos, Kristina Svolkinaitė su „Onder Focan Quartet“ iš Turkijos, Raimonda Vaičiūtė su Lenkijos muzikantų komanda, Kristina Jatautaitė su grupe „JazzVision“ bei klaipėdiečių vokalinis kvartetas „Cappella A“. Vieną įdomiausių koncertų žada surengti iš konkurso komisijos narių suburta grupė „Super Jury Band“. Sekmadienio, balandžio 3-osios, vakarą „Kurpiuose“ konkurso maratoną vainikuos laureatų koncertas.

Ruošiantis jubiliejiniam konkursui, pirmą kartą buvo surengta „Jazz Voices“ nacionalinė atranka, kurią įveikę Lietuvos atstovai gali ilgiau ir nuosekliau rengtis rimtam išbandymui. Konkurse mūsų šaliai atstovaus Klaipėdos universiteto Džiazo katedros trečiakursė Edita Bodrovaitė, Kauno Vytauto Didžiojo universiteto Džiazo katedros antrakursė Eglė Gerasimovaitė, Lietuvos muzikos ir teatro akademijos Džiazo katedros ketvirtakursė Veronika Čičinskaitė ir Vilniaus kolegijos trečiakursė Vilija Matačiūnaitė, bei vieną iš jų ligos atveju pavaduosianti rezervo atstovė, Klaipėdos universiteto Džiazo katedros trečiakursė Jekaterina Gončarenko.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Kemperu noma Eiropā Estravel Latvia
Plānojot atvaļinājumu - Kemperu noma Eiropā! Jauns un aizraujošs ģimenes ceļojumam! | Skatīt vairāk
no 71 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 04.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Pieteikšanās MKD Augšdaugavas novadā TAKA
‘’Mājas kafejnīcu dienas 2024’’ Augšdaugavas novadā šogad notiks 27.- 28.jūlijā | Skatīt vairāk
6 trending travel destinations for 2024 airBaltic
Venture beyond the ordinary and enjoy the picturesque views, historical sights, and pristine nature of the Balkans. | Skatīt vairāk
79 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.456357sec.