Teatro dieną pažymės iniciatyva Pakviesk mane į teatrą

Teatro ir klasikinės muzikos gidas www.teatrai.lt artėjančios Tarptautinės teatro dienos proga skelbia iniciatyvą – „Pakviesk mane į teatrą“. Teatro savaitės, kuris tęsis nuo kovo 21 iki 27 d., metu Lietuvos žiūrovai turės išskirtinę galimybę išvysti norimus spektaklius bei aplankyti kultūros renginius.

„Teatro savaite norime paskatinti žmones kartu su draugais ar šeima apsilankyti dar nematytuose, jau primirštuose arba itin patikusiuose spektakliuose. Praktika rodo, jog Lietuvos gyventojai noriai lankosi kokybiškuose kultūriniuose renginiuose, deja, pasikeitus ekonominei situacijai neretai bilietas į teatrą iškeičiamas į maisto ar kitus gyvenimui būtinus produktus“, – sako „Teatrai.lt“ projekto vadovas ir akcijos iniciatorius Martynas Navickas.

 

Kiekvieną dieną „Teatrai.lt“ pristatys po 2-3 teatro ir kultūrinių renginių organizatorius, į kurių organizuojamus renginius tą dieną bus galima įsigyti 2 bilietus už vieno bilieto kainą. Bilietus į visus renginius bus galima įsigyti internetu arba „Tiketos“ kasose.

Be to, trys aktyviausi Teatro savaitės bilietų pirkėjai, galės dalyvauti konkurse socialiniame tinkle „facebook“ ir pretenduoti laimėti specialius „Teatrai.lt“ abonementus. Abonementą sudarys po 2 bilietus į pasirinktus 3 spektaklius. Šios akcijos laimėtojai paaiškės kovo 31 d.

Iš viso per Teatro savaitę planuojama pristatyti 15 organizatorių bei daugiau nei 30 kultūrinių renginių Vilniuje, Kaune ir Klaipėdoje, todėl kiekvienas turėtų atrasti tai, kas tinka jo skoniui.

Prie šios teatro mėgėjams skirtos iniciatyvos prisideda ir Lietuvos bibliotekos, kurių darbuotojai visiem norintiems, bet neturintiems pakankamų naudojimosi internetu įgūdžių, padės įsigyti bilietus į norimą spektaklį internetu.

„Vystydami iniciatyvą www.teatrai.lt siekiame sudaryti kuo palankesnes sąlygas žiūrovas, kuriems, galbūt, ne visada yra patogu važiuoti pirkti bilietų į kasas. Bendradarbiavimas su projektu „Bibliotekos pažangai“ leidžia Teatro savaitės renginius pristatyti kuo platesniam žiūrovų ratui“, - sako M.Navickas.

Statistikos departamento duomenimis, Lietuvoje teatrų lankomumas nuosekliai auga nuo 2000-ųjų metų. Viena priežasčių – gyventojai nori ir siekia intelektualių pramogų, kurių metu ne tik gerai praleistų laisvalaikį, bet ir gautų vienokių ar kitokių žinių.

Teatro ir klasikinės muzikos renginiai ne tik tampa vis populiaresni, bet sparčiai didėja ir siūlomų aplankyti spektaklių bei koncertų gausa. Pirmaujančio Lietuvoje bilietų platintojo „Tiketos“ interneto svetainės lankytojams 2010 m. buvo pasiūlyta dalyvauti daugiau nei 1400 įvairių teatro ir meno renginių, į kuriuos per „Tiketa“ bilietų pardavimo sistemą įsigyta daugiau nei 120 tūkst. bilietų.

2010 m. rugsėjį startavęs portalas www.teatrai.lt, į vieną virtualią erdvę sujungė Lietuvos teatrus, meno organizacijas, koncertų sales ir jų lankytojus. Gidas pateikia žiūrovams visą aktualią informaciją – žinias apie premjeras, spektaklius, koncertus, repertuarus, naujausias recenzijas, pokalbius su teatro bei klasikinės muzikos pasaulio žmonėmis. Šiuo metu „Teatrai.lt“ kasdien sulaukia daugiau nei 1000 unikalių lankytojų. Teatro ir koncertų gidas taip pat turi beveik 3000 gerbėjų būrį „facebook“, o šį mėnesį pristatė specialią programą (aplikaciją), skirtą „iPhone“ išmaniesiems telefonams.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Sala ar unikālu skaistumu! Latvia Tours
Korfu pludmales ir vienas no labākajām un tīrākajām, aptuveni 30 no tām piešķirts Zilais karogs. | Skatīt vairāk
no 469.00 EUR
Larnaka, Kipra. Aviobiļetes Estravel Latvia
Lidojums Rīga - Larnaka - Rīga // 1 x nedēļā // 7 naktis Kiprā // Pēdējā brīža cenas meklējiet ŠEIT | Skatīt vairāk
no 199 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 19.04.2024 - 26.04.2024 Lux Express Liepājas reģiona TIB
"Lux Express" no 2. maija uzsāks pasažieru komercpārvadājumus maršrutā Rīga-Liepāja. | Skatīt vairāk
Atlaide auto nomai Bahreinā Europcar
Persijas līča debeszilajos ūdeņos atrodas apslēpts dārgakmens, kas gaida izpēti — Bahreina. Nepalaid garām, rezervē tūlīt un saņem 20% atlaidi. | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::4.59056687sec.