Vyksta Tarptautinis akoredonistų konkursas Vilnius 2011

Lietuvos akordeonistų asociacija balandžio 5-9 dienomis Vilniuje kviečia į Tarptautinį akordeonistų konkursą, kurio metu vyks ir tradicinis respublikinis, jau devintasis Lietuvos akordeonistų konkursas. Lietuvos akordeonistų asociacija rengia šią šventę nuo 1994 metų. Konkursas į Lietuvos sostinę iš visų šalies kampelių sukviečia didžiulį būrį akordeonistų, pedagogų ir suteikia jiems puikią progą pademonstruoti savo meistriškumą. Daugeliui muzikantų šis konkursas yra geras startas siekiant ir atlikėjo karjeros, ir pedagoginių aukštumų. Renginio metu turėsime galimybę susipažinti su akordeono meno padėtimi Lietuvoje: kaip tobulėja ir keičiasi Lietuvos akordeono mokykla, kaip ji atrodo tarptautiniame kontekste.

Konkurso dalyviai pagal amžių ir pasirinktą atlikimo žanrą suskirstyti į 11 kategorijų. Varžysis solistai ir įvairių sudėčių ansambliai, taip pat orkestrai. Dalyvių pasirodymus stebės ir vertins devynios kompetentingos tarptautinės vertinimo komisijos, sudarytos iš užsienio ir šalies pedagogų. Jaunieji muzikai galės atskleisti savo gabumus, pasisemti tarptautinių konkursų patirties, papildyti akordeono repertuarą naujais kompozitorių kūriniais. Taip pat jaunimas bus skatinamas tarptautiniam bendradarbiavimui ir kultūriniams mainams- konkurso metu vyks glaudus bendradarbiavimas su kitų šalių organizacijomis- akordeono asociacijomis, koncertinėmis agentūromis, konkursų, festivalių organizatoriais.

Dėl didžiulio dalyvių skaičiaus (apie 1000 vaikų ir jaunimo iš visų Lietuvos muzikos ir meno mokyklų) konkursas rengiamas keturiais etapais: Tarptautinio akordeonistų konkurso I-asis atrankinis turas- muzikos mokyklose, II-ieji turai- Vilniaus, Kauno, Klaipėdos, Šiaulių ir Panevėžio konservatorijose, respublikinis akordeonistų konkursas, kurį įveikus nugalėtojai įgyja teisę varžytis su užsienio dalyviais balandžio 5-9 dienomis Tarptautiniame akordeonistų konkurse Vilnius 2011.

Konkurso dalyviai bei jų pedagogai bus apdovanoti diplomais, padėkos raštais, atminimo dovanėlėmis, o laureatams įsteigtos piniginės premijos (prizinis fondas apie 18000 Lt), vertingi prizai bei specialiai šiam renginiui sukurtos nugalėtojų taurės-statulėlės. Koncertinės kategorijos solistui – nugalėtojui papildomai kaip prizas bus įteiktas kvietimas surengti solinį rečitalį Tarptautiniame akordeono festivalyje Vilniuje lapkričio mėnesį.

2011 metų konkursas išskirtinis tuo, kad įgaus festivalio mastą- tarp dalyvių daug profesionalių koncertuojančių akordeonistų, žinomų ansamblių. Šių metų konkurso geografija ypač spalvinga. Laukiama dalyvių ir komisijos narių iš užsienio šalių- Suomijos, Rusijos, Danijos, Baltarusijos, Kinijos, Estijos, Vietnamo, Latvijos, Lenkijos, Ukrainos, Slovėnijos, Italijos, Prancūzijos, ir, žinoma, didelis būrys Lietuvos atstovų nuo 5 metų amžiaus vaikų iki profesionalių atlikėjų.

Muzikavimas akordeonu vis populiarėja: šiuo metu Lietuvoje yra apie 3000 vaikų ir jaunuolių, besimokančių juo groti, didžiulio visuomenės dėmesio sulaukia tarptautiniai akordeono festivaliai, organizuojami Vilniuje ir kituose miestuose.

Lietuvos akordeonistų asociacijos dėka akordeonas užima svarbią vietą Lietuvos kultūroje, o jo prestižas nuolat auga. Mažėja skeptikų, nepelnytai braukiančių akordeoną iš tradicinių klasikinių instrumentų šeimos, o šio puikaus instrumento šalininkų ratas plečiasi- ir tarp mėgėjų, ir tarp profesionalų.

Renginio vietos:
LMTA Didžioji salė, LMTA J.Karoso salė - Lietuvos Muzikos ir Teatro Akademija, Gedimino pr. 42, Vilnius
LMTA Kongresų rūmai (Kamerinė salė, Mažoji salė) - Tilto g. 16, Vilnius
B.Dvariono dešimtmetė muzikos mokykla, T. Kosciuškos g. 13, Vilnius
B.Jonušo muzikos mokykla - Dariaus ir Girėno g. 16, Vilnius
Vilniaus Naujosios Vilnios muzikos mokykla - Karklėnų g. 9, Vilnius

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Izstāde "Laika dārzs" Valmieras muzejā Valmieras TIC
No 6. aprīļa līdz 29. maijam, Valmieras muzejā skatāma Birutas Jansones, Antras Galzones, Gitas Sirmās un Lailas Stradas mākslas darbu izstāde. | Skatīt vairāk
Saulaina atpūta Kosta Blanka  Atlantic Travel
Kā par saulainu atpūtu pašā Kosta Blankas sirdī ar baltām smilšu pludmalēm un kristāldzidru jūru? JAAĀ! Tiešie lidojumi no Rīgas uz Alikanti no | Skatīt vairāk
no 715 EUR
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 20.04.2024 - 27.04.2024 Aktuālās izstādes Liepājā Liepājas reģiona TIB
Iepazīsties ar šī brīža aktuālajām izstādēm Liepājā – ieplāno un iedvesmojies! | Skatīt vairāk
Atpūta un Gardēžu vakariņas Igaunijā Estravel Latvia
1 nakts 2 personām, brokastis un vakariņas Michelin ceļvedī ieteiktā restorānā, kā arī spa piedāvājums // līdz 31.05. | Skatīt vairāk
no 225 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.84165812sec.