Artėjantis tarptautinis Ch. Frenkelio vilos vasaros festivalis keičia savo veidą

Aštuntą vasarą iš eilės Šiauliuose bus tęsiama puiki kultūrinė tradicija – vyks tarptautinis Ch.Frenkelio vilos vasaros festivalis. Unikali istorinio statinio – Ch. Frenkelio vilos – erdvė prisipildys puikios klasikinės muzikos, atliekamos tiek mūsų šalies profesionalių atlikėjų, tiek svečių iš užsienio. Pristatomas festivalis, susidėsiantis iš penkių koncertų, skirsis nuo prieš tai buvusiųjų tiek kokybės, tiek ir įvairiapusiškos profesionaliosios muzikos atžvilgiu.

Kaip žinia, šiais metais Šiaulių miestas minės 775-metį. Atvykusiuosius į jubiliejų švenčiantį miestą festivalis stebins nepamirštama programa, profesionaliai atliekama muzika – tai muziejaus dovana miestui.

Festivalis, startuodavęs kiekvienų metų pavasarį, keičia savo veidą. Šias metais rugpjūčio pirmąjį ketvirtadienį šiauliečius ir miesto svečius Šiaulių „Aušros“ muziejus ketina pakviesti palydėti vasarą nepamirštamais koncertais. Ši gražiai subrandinta Šiaulių miesto kultūrinė tradicija kasmet šiltuoju metų laiku vilioja rimtosios muzikos gerbėjus nepakartojamais pasaulinio garso muzikos virtuozų, įvairių festivalių nugalėtojų pasirodymais. Šiemet festivalio klausytojai galės pasimėgauti Rafailo Karpio, Eugenijaus Chrebtovo, Justo Šerveniko muzikiniais pokštais, Young Chung Park virtuozišku fortepijono melodijų skambesiu, nukeliauti į rimtį, minint 100-ąsias M. K. Čiurlionio mirties metines su Sonata ir Roku Zubovais, Aušra Liutkutė bei pasinerti į Lietuvos kamerinio orkestro muzikinį šėlsmą ir Dianos Galvydytės skaidrių smuiko garsų sintezę naujoje vilos erdvėje – parke. Ch. Frenkelio viloje taip pat yra numatytas Europos žydų kultūros dienai skirtas koncertas, kuris neįsivaizduojamas be Šiaulių kamerinio orkestro, užbaigsiančio festivalį. Aštuntojo festivalio meno vadovas – Robertas Šervenikas – iniciatyvus, produktyvus ir autoritetingas dirigentas, ypač vertinamas už aktyvią ir įvairialypę kūrybinę raišką.

Kaip žinia, prieš aštuonerius metus subrandintas festivalis turėjo du jokiomis bendradarbiavimo sutartimis nesusaistytus organizatorius, tačiau per paskutiniuosius metus festivalis kokybės atžvilgiu netobulėjo. Muziejaus ši situacija netenkino. Dėl šios priežasties buvo imtasi iniciatyvos tapti vienintele institucija, atsakinga už tarptautinio Ch. Frenkelio vilos vasaros festivalio organizavimą. Gautas finansavimas iš LR Kultūros rėmimo fondo bei finansinis palaikymas iš Šiaulių miesto savivaldybės, tikimasi sulaukti finansavimo ir projektui, rengtam Europos žydų kultūros dienai paminėti. Visi šie finansiniai šaltiniai leis iki galo išgryninti festivalio apimtis ir programą.

Muziejus siekia išnaudoti dar vieną kultūrinės veiklos nišą – profesionalių muzikinių renginių organizavimą. Išsikeltas tikslas – kiekvienais metais kviesti į Šiaulius ir pristatyti klausytojams garsius, kūrybingus atlikėjus, kolektyvus. Jau šių metų gegužės mėn. vyksiančiame tarptautinio projekto „Europos muziejų naktis 2011“ renginyje dalyvaus Šv. Kristoforo kamerinis orkestras, vyks tarptautinio chorų festivalio-konkurso „Šiauliai Contat 2011“ ir tarptautinio velykinio muzikos festivalio „Resurrexit“ koncertai.

Informaciją teikia Šiaulių „Aušros“ muziejaus Ryšių su visuomene skyriaus vedėja Deimantė Bačiulė tel. +370 41 43 36 80.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 16.04.2024 - 23.04.2024 Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU PILIS UN PILSKALNI” | Skatīt vairāk
Būsim pazīstami Latgale, Sēlija! TAKA
Skolēnu ekskursijas Augšdaugavas novadā! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 15.04.2024 - 22.04.2024 Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” Trakai TIC
Publikācija “TRAĶU REĢIONA GARŠU KRĀSAS” | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 27.03.2024 - 20.04.2024 Pavasara tirgus Lietuvā Ignalinos rajono TIC
20.aprīlī no plkst.8. Ignalinas Laisves laukumā notiks pavasara gadatirgus! | Skatīt vairāk

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.65470695sec.