«Darom 2011» vėl kviečia pasitikti švaresnį pavasarį

Jau ketvirtus metus vyksianti švarinimosi akcija „Darom“ balandžio 16 d. 10 val. vėl kviečia visus burtis į bendruomenes tvarkyti aplinką bei rūšiuoti atliekas. Nuo 2008 m. tęsiamas projektas kasmet sulaukia vis daugiau entuziastų, norinčių matyti švaresnę Lietuvą.

Ši akcija pirmą kartą surengta 2008 m. Estijos savanorių. Tais pačiais metais Lietuvoje prie gamtos švarinimo prisidėjo keli tūkstančiai savanorių, o „Darom 2010“ jau talkino daugiau kaip 150 tūkst. dalyvių, kurie per dieną surinko daugiau kaip 6 tūkst. tonų šiukšlių. Šiais metais tikimasi sulaukti daugiau kaip 200 tūkst. aktyvių Lietuvos piliečių.

„Darom 2011“ pagrindinis tikslas – kurti bendruomenišką visuomenę ir kartu pakeisti žmogaus mąstymą“, – sako vienas akcijos „Darom“ organizatorių Vytautas Krasnickas. Kitas šių metų tikslas – ne tik tvarkingas kiemas, bet ir švari visa Lietuva. Tad raginama telktis tvarkyti miestų apylinkių: miškų, paežerių, laukų. Šiam tikslui pasiekti reikalingi tvarkymo vietų vadovai, kuriais gali tapti kiekvienas savanoris – nuo moksleivio iki senjoro. Jiems tereikia užsiregistruoti tinklalapyje www.mesdarom.lt Prie akcijos taip pat raginama prisidėti kuru, maistu, pirštinėmis bei maišais, tikimasi ir viešojo transporto bendrovių pagalbos, kurios padėtų pasiekti įvairius Lietuvos kampelius. Dar vienas akcijos tikslų – kad kuo mažesnis atliekų kiekis pasiektų sąvartyną ir kuo daugiau jų būtų išrūšiuota ir priduota į atliekų perdirbimo bendroves. Akcijos metu atliekos bus rūšiuojamos į komunalines, elektronikos, antrines žaliavas bei padangas.

Šiemet akcija pasižymi novatoriškumu. Siekiant tobulesnės informacijos sklaidos dalyviams sukurta galimybė internetu žemėlapyje žymėti labiausiai užterštas vietoves. Išmaniuosius telefonus turintys žmonės gali žymėti vietas, kuriose yra didžiausios šiukšlių sankaupos. Planuojama, kad bus pažymėta daugiau kaip 3 tūkst. tokių taškų, kurie atsiras interneto svetainės www.mesdarom.lt skyrelio „žymėk žemėlapyje. Kiekvienam pažymėtam taškui tvarkyti bus paskirta vadovauti po du žmonės, kurie rūpinsis, kad šiukšlės taškuose būtų surinktos ir išvežtos.

Kita „Darom 2011“ naujovė skatina pakartotinį naudojimą. Visi akcijos dalyviai raginami į talkos vietą atnešti savo ir draugų nenaudojamus mobiliuosius telefonus. Čia jie bus registruojami ir perduoti senus telefonus superkančiai bendrovei „Greenfone LT“. Už senus telefonus surinkti pinigai bus skirti akcijos „Darom“ reikmėms finansuoti. Veikiantys ir specialistų atnaujinti telefonai bus atiduoti pakartotinam naudojimui, o neveikiantys – perdirbti.

„Darom 2011“ remianti mobiliųjų telefonų gamintoja „Nokia“ skyrė ir lėšų, ir išmaniųjų telefonų „Nokia“, kuriais žymimos labiausiai užterštos vietos. Telekomunikacijų bendrovės „Omnitel“ dėka savanoriai ir organizatoriai nemokamai tarpusavyje kalbasi ir žymi šiukšlynus "Omnitel" sukurtoje programėlėje išmaniuosiuose telefonuose. Akcijai „Darom 2011“ svarią pagalbą taip pat teikia „Swedbank“, televizija TV3, interneto portalas Delfi.lt. bei Diena Media.

KOMENTĀRI

(vārds) Ieraksti rezultātu

SADAļU ATBALSTA:

 
Ceļojumu un atpūtas piedāvājumi:
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 28.03.2024 - 02.04.2024 Lieldienas Augšdaugavas novadā. TAKA
Augšdaugavas novada tūrisma objektu darba laiks Lieldienās. | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 17.03.2024 - 02.04.2024 Jautrās Lieldienas Katiņkalnā  Alūksnes TIC
1. aprīlī 14.00 Veclaicenes pagasta “Katiņkalnā” Jautrās Lieldienas – April, april! Ripināsim, krāsosim olas un brauksim ar Pupsikbāni! | Skatīt vairāk
Atpūtas un ceļojumu piedāvājumi 26.03.2024 - 31.03.2024 Liepājas restorānu nedēļa Liepājas reģiona TIB
Liepājas restorānu nedēļa norisināsies desmit dienas, divas nedēļas nogales – no 12. līdz 21. aprīlim un tajā piedalīsies 23 Liepājas | Skatīt vairāk
Kļūsti par sesto spēlētāju! SKY24.LV
Aviobiļešu speciālie reisi vēl ir pārdošanā! Nepalaidiet garām izdevību! | Skatīt vairāk
no 180 EUR

Par mums / about us | Ētikas kodekss | Reklāma un Sadarbība | Kontakti | Autortiesības | Partneriem
All rights reserved © 2002 - 2024 BalticTravelnews.com | Design & maintenance © 2000 - 2024 1st-studio.com

 
Total Timed::0.43167496sec.